Smo bogati v različnosti.Spoštovani starši in učenci,

z naglico se približuje prvi šolski dan novega šolskega leta, ki bo v četrtek, 1. septembra 2016. Zaposleni VIZ II. OŠ Rogaška Slatina z veseljem pričakujemo učence v šoli ob 8.15 uri. Še posebej se veselimo prvošolcev, ki se nam bodo pridružili prvič in šestošolcev, ki prihajajo na matično šolo iz podružnic. Učenci oddelčnih skupnosti, kjer je prišlo do nove sestave oddelkov ali zamenjave razrednika, ste prejeli domov pisno povabilo razrednikov. Prvi in drugi šolski dan bosta letos potekala v obliki dnevov dejavnosti. Organizacijske napotke vam podajamo v nadaljevanju.

ČETRTEK, 1.9.2016

Prvi šolski dan, četrtek, 1.9.2016, bo namenjen spoznavanju, predstavitvi in poglabljanju medsebojnih vezi in odnosov, predstavitvi letnega delovnega načrta, pogovoru o solidarnosti, dobrodelnosti, sobivanju, načrtovanju dela v oddelčnih skupnostih, pripravi na dobrodelno prireditev…

Dejavnosti bodo potekale pet šolskih ur, torej od 8.15 do 12.40.

Učenci talenti, ki so se prijavili za predstavitev na petkovem dnevu šole, bodo ta dan predstavili svojo točko pred komisijo v telovadnici.

Vozni redi jutranjih in opoldanskih voženj šolskih avtobusov in mini busa ostajajo nespremenjeni in so zapisani tudi na zloženki, ki jo učenci prejmejo prvi šolski dan. Prvi šolski dan bo šolski avtobus vozil le drugo jutranjo vožnjo, opoldan pa obe predvideni vožnji. S 1.9.2015 je na osnovi sklepa Sveta zavoda VIZ II.OŠ Rogaška Slatina z dne 15.3.2012 prevzela odgovornost za organizacijo in izvedbo ter financiranje prevozov otrok z mini busom ustanoviteljica, občina Rogaška Slatina. Mini bus prične po nespremenjenem voznem redu voziti prvi šolski dan, 1.9.2016.

Prvi šolski dan bo mogoče dobiti v šoli tudi kosilo, saj ste že lahko v družini preko prijave opravili izbor jedi, ki jih bo otrok rad in vse pojedel.

Prav tako bodo učenci do odhoda domov nadaljevali z delom v podaljšanem bivanju. V kolikor se v družini odločite in prvega dne skupaj preživite čas po zaključku pouka po urniku, potem o tem na znan način obvestite učitelje OPB.

PETEK, 2.9.2016

Drugi šolski dan, petek, 2. septembra 2016, bodo dejavnosti učencev potekale popoldan, od 15.00 do 19.00 ure, ko bomo na poseben način obeležili dan šole. Vrhunec dneva bo predstavitev učencev – mladih talentov VIZ II.OŠ Rogaška Slatina in obeh podružničnih šol na dobrodelni prireditvi za sošolca Jakoba Zupana iz Cerovca pri Rogaški Slatini, s pričetkom ob 17.00 v Športni dvorani Rogaška Slatina, kamor vabimo vse starše, stare starše, prijatelje in znance v čim večjem številu. Zbrane prostovoljne prispevke bo družina namenila za potovanje in življenjske stroške v času operacije in rehabilitacije našega prvošolca Jakoba Zupana na Floridi, kamor bo odpotoval meseca novembra.

Ob 11.00 bo generalka nastopajočih otrok in tistih, ki bodo sodelovali pri pripravi prostora, scene in vsega ostalega za prireditev. Vsi sodelujoči učenci prejmejo ta dan brezplačno kosilo, saj bodo v šoli od 11.00 do zaključka prireditve.

Vsi ostali učenci dobijo ta dan ob prihodu v šolo malico, kosilo pa jim bomo odpovedali. V kolikor bodo učenci dopoldan v OPB ali pa bi želel na kosilo še kdo, se mora nanj prijaviti do petka, 2.9.2016, do 8.00 na tel.št.: 041-449-309.

Šolski avtobusi bodo ta dan vozili po naslednjem voznem redu:

14.30     smer: Podplat – Gabernik – Kostrivnica – centralna šola

14.30     smer: Tlake – Sveti Florijan – Cerovec – AP Kmet – parkirišče Golob – centralna šola

15.15     POŠ Kostrivnica in POŠ Sveti Florijan – centralna šola

19.00     odhodi avtobusov izpred avtobusnega čakališča pri centralni šoli
Veselimo se ponovnega snidenja in sodelovanja z vsemi našimi učenci in z vami, spoštovani starši, v petek, 2.9.2016, pa vas vabimo, da se udeležite naše dobrodelne prireditve v čim večjem številu in s svojim prostovoljnim prispevkom pomagate pri zbiranju sredstev za našega prvošolca Jakoba in njegovo družino.

ravnateljica mag. Karla Škrinjarić, spec., l. r.

in zaposleni VIZ II. OŠ Rogaška Slatina

Dostopnost