ZAKLJUČEK ZBIRANJA STAREGA PAPIRJA

V šolskem letu 2023/2024 smo skupno zbrali 12.981,31 kg starega papirja. Učenci na centralni šoli so zbrali 9.823,1 kg, na POŠ Kostrivnica 2.008,5 kg in na POŠ Sveti Florijan 1.149,71 kg.

 Zahvaljujemo se učencem, staršem, zaposlenim in vsem ostalim, ki ste pomagali pri zbiralnih akcijah.

Z zbiralnimi akcijami nadaljujemo tudi v prihodnjem šolskem letu, zato lahko papir pričnete zbirati že danes.

S skupnimi močmi skrbimo za naravo!

Koordinatorica Ekošole: Nuša Dečman

Učenci POŠ Sveti Florijan so imeli v petek, 5. 4. 2024, čistilno akcijo

Odpravili so se v okolico OŠ in marljivo pregledali in pobrali vse odvržene odpadke na poti.
Učenci so ugotovili, da se z leti količina zavrženih odpadkov v naravi zmanjšuje, kar je zelo spodbuden podatek. Upamo le, da se bo to dogajalo še v prihodnje.
»Moj svet je čist planet – skrbim za življenje brez odpadkov in k temu lahko prav vsak veliko prispeva. »
Učenci in kolektiv POŠ Sv. Florijan

POMLADNO USTVARJANJE V OPB POŠ SVETI FLORIJAN

 

Učenci oddelka podaljšanega bivanja na POŠ Sveti Florijan so s pomladnim ustvarjanjem, domišljijo in idejami poskrbeli, da je v prostorih naše šole skoraj na vsakem koraku čutiti pomlad.

Tradicionalni slovenski zajtrk 2023

Tudi na POŠ Sv. Florijan so obeležili tradicionalni slovenski zajtrk. Čebelarja sta nam predstavila zanimivosti o čebelah, z obiskom pa nas je počastil tudi g. župan. Zajtrk je bil slasten!

 

1. ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA

Tudi v tem šolskem letu zbiramo odpadni papir. V ta namen bomo organizirali 2 dvotedenski zbiralni akciji in sicer v mesecu oktobru in v mesecu maju.

Obveščamo vas, da bo 1. akcija zbiranja starega papirja potekala od 5. oktobra 2023 do 12. oktobra 2023.
V zbiralni akciji zbiramo papir, časopise, revije ipd., ne zbiramo pa kartona in kartonske embalaže. Papir mora biti obvezno zvezan v snopiče in stehtan. Če slučajno ne boste uspeli stehtati bo imel hišnik tudi tehtnico. Stehtan papir prinesite pred šolo:
– 5. oktobra 2023 od 7. 30 – 8. 15 ure in
– 12. oktobra 2023 od 7. 30 – 8. 15 ure
Vodili bomo tudi evidenco zbrane količine papirja po posamičnem oddelku. Zato pri oddaji papirja povejte, za kateri oddelek ste pripeljali papir.
Z zbiranjem odpadnega papirja prispevamo k ekološki naravnanosti in pomagamo dosegati cilje Šolskega sklada.
Vabimo Vas, da papir pričnete zbirati že danes in se akcije udeležite v čim večjem številu. Iskrena hvala za Vaše sodelovanje.

Koordinatorica Ekošole, POŠ Sv. Florijan: Suzana Mlakar, prof.

 

20. MAJ – SVETOVNI DAN ČEBELIC

Letos 20. maja že šesto leto zapored obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je na slovensko pobudo 20. decembra 2017 razglasila Generalna skupščina OZN, podprlo pa ga je 115 držav.

Z opraševanjem cvetov nam čebelice zagotavljajo hrano za preživetje.

V ustvarjalnih delavnicah so se trudili v OPB na POŠ Sveti Florijan.

Alenka Klemenčič

15. MAJ – SVETOVNI DAN DRUŽIN

Hobi je najljubše delo v prostem času.

Družina je hobi. Družina je hobi, ker smo z družino v prostem času. Dolgo smo v šoli, starši pa v službi. Ko pridemo domov, je čas za družino, zato je družina hobi. (vir: revija Ciciban)

Svoje družine so narisali in razstavili na stopnišču šole učenci in učenke od 1. do 3. razreda oddelka podaljšanega bivanje POŠ Sveti Florijan.

Alenka Klemenčič

PROJEKT EVROPSKA VAS – FRANCIJA

Učenci in učenke oddelka podaljšanega bivanje na POŠ Sveti Florijan tudi letos s svojimi izdelki sodelujejo pri projektu Evropska vas.

Alenka Klemenčič

RAZSTAVA UČENCEV PODALJŠANEGA BIVANJA OB SVETOVNEM DNEVU ZEMLJE

V Knjižnici Rogaška Slatina je od 20. 4. do 5. 5. 2023 na ogled razstava ob svetovnem dnevu Zemlje.

O Zemlji in svoji deželi Sloveniji so razmišljali in ustvarjali učenci oddelkov podaljšanega bivanja centralne šole in obeh podružnic.

Vabljeni

TIM OPB

NATEČAJ CICI UMETNIJE

Erik Jerič in Tim Mark Josić s POŠ Sv. Florijan sta prejela priznanje za razstavljanje likovnih del na 16. Cici umetnijah.  

Izmed več kot 3800 izdelkov na temo Moj knjižni junak, moja knjižna junakinja je strokovna žirija je izbrala približno 150 del, ki bodo razstavljena v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani. Med njimi sta na ogled tudi likovni deli zgoraj omenjenih učencev.

Razstavljalcema iskreno čestitamo.

Mentorica: Suzana Mlakar

OBISK PRI GOSPODU ŽUPANU V SKLOPU EKO PROJEKTA YRE GLOBAL

Učenki Ajda Cajzek in Kata Gospić iz VIZ II. OŠ Rogaška Slatina, POŠ Sveti Florijan sodelujeta v projektu YRE GLOBAL, ki je mednarodni projekt, v katerem sodeluje več kot 70.000 mladostnikov ter 7500 učiteljev in mentorjev v 28 državah po vsem svetu. Sodelovanje poteka s partnersko šolo St Nicholas College Secondary School Ħad-Dingli iz Malte.
V sklopu programa sta učenki raziskovali in našli predloge, ki bi izboljšali naše okolje ter te predloge gospodu županu predstavili in mu jih izročili v obliki listine.

Suzana Mlakar, prof., koordinatorka projekta

 

OTROCI IZ VRTCA SO NAS OBISKALI V KNJIŽNICI POŠ SVETI FLORIJAN

V ponedeljek, 13. 2. 2023 so nas v knjižnici POŠ Sveti Florijan obiskali otroci iz vrtca. Prisluhnili so pravljici z naslovom Žabec sreča prijatelja. Ker pa je eden izmed osnovnih namenov knjižnice je izposoja, so si otroci tudi izposodili knjigi. Obljubili so, da se še vrnejo. Če ne prej, pa takrat, ko postanejo šolarji.

Alenka Klemenčič

Na matični šoli VIZ II. OŠ Rogaška Slatina in obeh POŠ Kostrivnica in Sveti Florijan bomo tudi letos skozi celo šolsko leto zbirali plastične zamaške, ki jih bomo z veseljem podarili humanitarnemu društvu Palčica Pomagalčica za dečka Urbana, ki potrebuje gensko terapijo. Poleg finančnega učinka ima tako zbiranje tudi ekološko noto.

V poštev pridejo čisti plastični zamaški in pokrovčki od embalaže živil (od pijač, mleka, jogurtov, začimb …) z oznako PP, PE ali z oznako za recikliranje.

Pokrovčki detergentov, čistil in kozmetike NE SODIJO ZRAVEN.

V sklopu RaP Prostovoljstva smo naredili novi zabojnik za zbiranje zamaškov, ki smo ga poimenovali ˝ZAMAŠKOJED˝. Zabojnik se nahaja v šolski avli.

Ob koncu šolskega leta bomo objavili, koliko kilogramov zamaškov nam je uspelo zbrati.

Vsakega zamaška bomo posebej veseli, saj bomo le s skupnimi močmi in povezanostjo dosegli cilj.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vaš trud in sodelovanje.

Lep pozdrav!

Barbara Lazički in dobrodelni škratki

                                                                                                        RaP Prostovoljstvo

ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA – POŠ SV. FLORIJAN

Tudi v tem šolskem letu zbiramo odpadni papir. V ta namen bomo organizirali 3  dvotedenske zbiralne akcije, in sicer v mesecu septembru, decembru in v mesecu maju.

Obveščamo vas, da bo 1. akcija zbiranja starega papirja potekala od 12. septembra 2022 do 23. septembra 2022.  

V zbiralni akciji zbiramo papir, časopise, revije ipd., ne zbiramo pa kartona in kartonske embalaže.  Papir mora biti obvezno zvezan v snopiče in stehtan.

Stehtan papir prinesite pred šolo:

 • 14. septembra  2022 od 7.30 – 8.15 ure in
 • 21. septembra  2022 od 7.30 – 8.15 ure

 Vodili bomo tudi evidenco zbrane količine papirja po posamičnem oddelku. Zato pri oddaji papirja povejte, za kateri oddelek ste pripeljali papir.

Z zbiranjem odpadnega papirja prispevamo k ekološki naravnanosti in pomagamo dosegati cilje Šolskega sklada.

Vabimo Vas, da papir pričnete zbirati že danes in se akcije udeležite v čim večjem številu. Iskrena hvala za Vaše sodelovanje.

                       Koordinatorica Ekošole, POŠ Sv. Florijan: Suzana Mlakar


HIŠNI LJUBLJENČKI

Naši hišni ljubljenčki počnejo vse možne vragolije in se sploh ne zavedajo, kako nas nasmejijo. Muca, ki pleza po sedežni garnituri, psiček, ki se vrti v krogu, hrček, ki mu nagaja solata …

Živali zavzemajo v našem življenju poseben prostor. Povezava človeka s hišnim ljubljenčkom pozitivno vpliva na zdravje in počutje obeh.

O svojih hišnih ljubljenčkih pa so razmišljali tudi učenci in učenke OPB POŠ Sveti Florijan. Skozi pogovor, risbo in besedo je nastalo glasilo z naslovom »Hišni ljubljenčki«.

Alenka Klemenčič

CICIVESELOŠOLSKI DAN

Učenci in učenke od 1. do 4. razreda, POŠ Sveti Florijan, so v oddelku podaljšanega bivanja skozi vso šolsko leto v reviji Ciciban spoznavali ciciveselošolske teme. Razširili in poglobili so znanje na različnih področjih. Na Ciciveselošolskem dnevu, 19. maja 2022, so ob reševanju nalog preverili svoje znanje. Dan je potekal prijetno in zabavno, obogaten z igro in medsebojnim sodelovanjem. Vsi prejmejo Cici pohvalo.

20. MAJ – SVETOVNI DAN ČEBEL

Na pobudo Čebelarske zveze Slovenije je Organizacija združenih narodov 20. maj razglasila za svetovni dan čebel. Čebele so ene najbolj pridnih, pa tudi najpomembnejših žuželk. Ustvarjalni in pridni so tudi učenci in učenke OPB POŠ Sveti Florijan.

15. MAJ – SVETOVNI DAN DRUŽINE

Družina nam nudi občutek varnosti in toplino vseh medčloveških odnosov, ki jih potrebujemo v tem hitrem svetu. Ravno z namenom ozaveščanja o pomembnosti družine in družinskih odnosov je Generalna skupščina leta 1993 15. maj razglasila za svetovni dan družine.

“Družina je kot pisan travnik. Vsaka roža na njem je enkratna in vsaka diši čisto drugače. Njegova lepota pa je v tem, da vsi cvetovi rastejo skupaj.”

Svoje družine so narisali učenci od 1. do 3. r, v OPB na POŠ Sveti Florijan. Z risbicami pa bomo sodelovali tudi na nagradnem likovnem natečaju, ki je bil objavljen v reviji Zmajček.

22. april – svetovni dan Zemlje

V petek, 22. aprila 2022, obeležujemo svetovni dan Zemlje.

Zemlja je planet na katerem živimo.

Čuvajmo naš modro – zeleni planet. To je naša zibelka, tu je naš dom. Z globokim spoštovanjem stopajmo po njenem površju in naj naši koraki ostanejo neopazni. (Timea Varga)

Naj nas misli in dejanja za dobro našega planeta spremljajo vsak dan. Vzemimo si čas in razmislimo, kaj dobrega lahko naredimo za skupni dom, za sočloveka in tudi zase.

V tednu od 11. 4. do 18. 4. 2022, je potekal v okviru OPB teden Medgeneracijske solidarnosti in sožitja. Z razstavo v Knjižnici Rogaška Slatina od 22.4.2022 do 2.5.2022,  bomo počastili dan Zemlje in teden Medgeneracijske solidarnosti in sožitja.

 Vabljeni!

 Tim OPB

 

PROJEKT “SPODBUJAMO PRIJATELJSTVO”

Projekt »Spodbujamo prijateljstvo« je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja.

Namen natečaja je otroke spodbujati k pozitivnemu razmišljanju o prijateljstvu in razvijanju dobrih odnosov z vrstniki.

Likovno ustvarjanje učencev in učenk OPB na POŠ Sveti Florijan.

Alenka Klemenčič

3. DVOTEDENSKA AKCIJA ZBIRANJA STAREGA PAPIRJA ODPADE

Obveščamo vas, da zaradi trenutnih razmer in ukrepov povezanih s koronavirusom, 3. dvotedenska akcija zbiranja papirja, ki je bila načrtovana v začetku meseca februarja, ODPADE.

Papir zbirajte in hranite doma.

O datumu naslednje akcije vas obvestimo.

Koordinatorica: Alenka Klemenčič

ZMAJČKOVO NAGRADNO POVABILO

Revija ZMAJČEK, z igro do znanja, vsak mesec vabi otroke, da narišejo risbico na določeno temo in hkrati sodelujejo v nagradnem likovnem natečaju. V mesecu januarju je izbrana tema URA. V OPB na POŠ Sveti Florijan smo risbice narisali in jih poslali v upanju, da bo morda katera izmed njih izžrebana, nagrajena in objavljena  v reviji ZMAJČEK.

Mentorica: Alenka Klemenčič

Fotografiranje učencev po oddelkih

Spoštovani starši,

v četrtek, 10. 6. 2021, bo na centralni šoli VIZ II. OŠ Rogaška Slatina in obeh POŠ Kostrivnica in Sveti Florijan organizirano fotografiranje otrok po oddelkih oz. t.i. »mehurčkih« v času izrednih razmer.

Fotografiranje se bo izvajalo od 9. ure dalje. Prične se na matični šoli. Za tretješolce, ki bodo v šoli v naravi, bo fotografiranje organizirano naknadno.

Svojo odločitev glede fotografiranja svojega otroka izpolnite na naslednji povezavi.

V kolikor imate več kot enega otroka, je potrebno izpolniti obrazec za vsakega otroka posebej. 

Hvala za sodelovanje. 

S spoštovanjem, ravnateljica Milena Vreš

22. april – svetovni dan Zemlje

22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga obeležujemo od leta 1970. Namen tega dne je opozoriti javnost na ranljivost in enkratnost planeta, ter pozvati k ohranjanju in spoštovanju naravnega okolja, odgovornemu in preudarnemu okoljskemu delovanju ter usmerjanju v trajnostni razvoj.

Louise L. Hay je zapisala: »Zemlja človeštva ne rabi za preživetje. Preden smo prišli na ta planet, je šlo materi Zemlji kar dobro. Če je ne bomo ljubili, bomo izgubljeni.«

Včasih se zdi, da se tega vse premalo zavedamo, zato so priložnosti, kot je dan Zemlje odlične, da se spomnimo, kako pomembno je, da za našo Zemljo poskrbimo, in da vsak posameznik lahko prispeva kamenček v mozaik zdravega in lepega planeta.

Pa še nekaj nasvetov, kako lahko k ohranjanju okolja in vodnih virov prispevate tudi vi:

 • Skrbno ločujte odpadke.
 • Nikoli ne odvrzite ali odložite odpadkov v naravo.
 • Jejte lokalno ekološko pridelano hrano.
 • Še uporabna oblačila in stvari, ki jih ne potrebujete več, ne odlagajte med odpadke, ampak jih podarite ali dajte v vaš najbližji center ponovne uporabe.
 • Prenehajte uporabljati plastično embalažo za enkratno uporabo.
 • Tiskajte obojestransko.
 • V trgovino odidite z vrečko za večkratno uporabo.
 • Ugašajte luči in izključite elektronske naprave, ki jih ne potrebujete.
 • Natočite si vodo iz pipe v stekleničko, ko odidete od doma.

 

NAJ BO 22. APRIL – DAN ZEMLJE VSAK DAN!

 

Koordinatorica Eko šole: Alenka Klemenčič

Vzgojno-izobraževalno delo od 19. 4. 2021 dalje

obveščam vas, da v prihajajočem tednu v povezavi z izvajanjem vzgoje in izobraževanja ni predvidenih sprememb, saj je bila veljavnost odloka le podaljšana za teden dni.

Še naprej vas prosim, da dosledno upoštevate vsa higienska priporočila NIJZ in ukrepe za zajezitev okužb.

Navodila NIJZ vzgojno-izobraževalnim zavodom ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu so bila posodobljena 9. aprila 2021.

Najdete jih na povezavi https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem

Milena Vreš, prof., ravnateljica

 

Zbiranje papirja po trenutno prilagojenih pogojih

V mesecu maju načrtujemo akcijo zbiranja starega papirja. Do takrat ga zbirate in hranite doma. Papirja ne bomo tehtali, saj nam trenutne razmere to ne omogočajo. Stehtajte ga in obvezno zvežite v snopiče. Pred dogovorjenim datumom papir ne nosite v šolo.

O točnem datumu zbiranja starega papirja vas obvestimo. Takrat ga prinesete v šolo in osebno oddate neposredno v za to namenjen zabojnik.

Koordinatorica Eko šole: Alenka Klemenčič

Vzgojno-izobraževalno delo od 12. 4. 2021 dalje – ponovno odprtje šole za vse učence

Spoštovani,

Vlada RS je sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki velja do 18. 4. 2021.

Z dnem 12. 4. 2021 se ponovno odpirajo osnovne šole za vse učence od 1. do 9. razreda.

Pravila in omejitve ostajajo v celoti enaka kot v tednu pred zaprtjem.

Še naprej poteka delo v stalnih skupinah »mehurčkih«.

Posebna pozornost bo namenjena zračenju prostorov.

V kolikor bo mogoče, bodo vse športne in ostale aktivnosti potekale v čim večji meri zunaj.

Hvala za razumevanje.

Ostanimo zdravi!

 

S spoštovanjem                                                                             

Milena Vreš, prof., ravnateljica

 

V ODDELKU PODALJŠANEGA BIVANJA POČNEMO MARSIKAJ

V oddelku podaljšanega bivanja na POŠ Sveti Florijan počnemo marsikaj. Vključujemo se v različne projekte, sodelujemo na natečajih …

Ob vstopu v šolo nam v garderobi pogled pritegne pomladna dekoracija.

Eden izmed projektov je Evropska vas. Letos spoznavamo Nemčijo. Izdelali smo zastavice.

Aktivni smo tudi v projektu Pasavček, katerega osnovni namen je spodbujanje pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Učenci so v kartončke za spremljanje pripetosti zbirali žige. Za izpolnjen kartonček je učenec prejel tatu Pasavček.

Seveda pa ne pozabimo opraviti šolskih obveznosti – domače naloge ali pa naloge utrjevanja.

Največ časa pa preživimo na prostem.

Resnično moramo priznati, da nam je skupaj zelo lepo!

učenci z Alenko

PROJEKT »VARNO V VRTEC IN ŠOLO – ZAČETEK ŠOLE«

V šolskem letu 2020/2021 smo se na POŠ Sveti Florijan, v oddelku podaljšanega bivanja, odločili sodelovati v projektu »Varno v vrtec in šolo – začetek šole«. Projekt je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Namen projekta je otroke spodbujati k razmišljanju o varnosti v prometu na splošno ter o varnosti na poti v vrtec in šolo.

Svoja razmišljanja o prometnem režimu v okolici šole so učenci predstavili z risbo ali sliko.

Alenka Klemenčič

KULTURNI DAN: Igrajmo se gledališče

V četrtek, 22. 10. 2020, smo na POŠ Sveti Florijan z učenci od 1. do 3. razreda izvedli kulturni dan z naslovom Igrajmo se gledališče. Spoznali smo, kaj se v gledališču dogaja, kdo vse dela v  gledališču, kdo nastopa, v kaj so oblečeni igralci, kaj potrebujemo, da lahko gremo v gledališče gledat predstavo… S pomočjo spletnih strani smo si ogledali različne kulturne ustanove. Ponovili smo bonton kulturnega obnašanja. Ena izmed načrtovanih aktivnosti je bila tudi izdelovanje lutk. Vsak učenec si je izdelal svojo lutko. Po medsebojnem dogovoru so z lutkami tudi igrali in si izmišljali najrazličnejše zgodbe.

Alenka Klemenčič

Prepoved zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja s četrtkom, 1. 4. 2021

Spoštovani,

Vlada RS je 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih. Odlok velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 in je bil objavljen 29. 3. 2021 v Uradnem listu RS.

V četrtek, 1. 4. 2021, se zaradi prepovedi zbiranja ljudi začasno preneha izvajati vzgojno izobraževalno delo v vrtcih ter v osnovnih in glasbenih šolah.

Pouk v tem času poteka na daljavo.

 

 1. Nujno varstvo v vrtcih in osnovnih šolah za učence od 1. do 3. razreda

Nujno varstvo se organizira za otroke vrtca in učence I. VIO, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta ali je zaposlen/a v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, v zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, na Policiji in v poklicnih gasilskih enotah.

Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu ali šoli predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi. Pošljite na e-mail:  helena.miksa@guest.arnes.si.

Skupine za izvedbo nujnega varstva učencev od 1. do 3. razreda se oblikujejo iz otrok istega razreda (od 8 do 10 učencev) oziroma do največ 15 učencev. Tako oblikovana skupina se ohrani ves čas veljavnosti odloka. Učitelji, ki izvajajo pouk na daljavo, delajo od doma.

 

 1. Testiranje zaposlenih, ki bodo v obdobju od 1. 4. do 11. 4. 2021 prisotni v zavodu

V obdobju od 1. 4. do 11. 4. 2021 se obvezno testirajo le zaposleni, ki bodo v tem obdobju prisotni v zavodu enkrat tedensko na virus SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi.

 

 1. Izjeme od prepovedi zbiranja v vzgojno-izobraževalnih zavodih

Odlok, ki bo urejal začasno prepoved zbiranja ljudi v vzgojno-izobraževalnih zavodih določa kot izjeme, za katere prepoved ne velja, tudi za:

 – zaposlene v zavodih in posameznike, ki v teh zavodih opravljajo delo na drugi pravni podlagi (npr. podjemne ali avtorske pogodbe),

– člane organov zavodov,

– izvedbo nujnih postopkov, povezanih z nadaljevanjem in končanjem izobraževanja.

 

 1. Organizacija prehrane učenk/učencev

Vsem učencem smo za čas od 1. 4. – 11. 4. 2021 odjavili vse obroke prehrane v šoli.

Šola za učenke/učence od 1. do 3. razreda, ki so vključeni v nujno varstvo zagotovi šolsko prehrano v šolskih prostorih.

Za učenke/učence, ki se izobražujejo na daljavo šola organizira in zagotavlja topli obrok, v kolikor ga res nujno potrebujejo. V primeru sprememb (odjave/prijave obrokov) kontaktirajte izključno socialnega delavca  g. Jožeta Ogrisa na e-mail: joze.ogris@guest.arnes.si.

Če kosila ne prevzamete in ne sporočite sprememb pravočasno na zapisan e-mail, plačate polno ceno. O času in mestu prevzema kosila boste obveščeni na šolski spletni strani.

 

Zaradi organizacije dela, vas vljudno prosimo, da do 12. ure 31. 3. 2021 sporočite potrebo po nujnem varstvu učencev od 1. do vključno 3. razreda in potrebo po prehrani na naslednji povezavi: https://forms.office.com/r/gp8SPtML8u.

 

Hvala za sodelovanje in razumevanje nastale situacije.

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem

Milena Vreš, prof., ravnateljica

Vzgojno-izobraževalno delo od 29. 3. 2021 dalje

Spoštovani,

Vlada RS je 24. 3. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih do 2. 4. 2021. Vsebina odloka ostaja nespremenjena.

Novost v zvezi z izvajanjem VI dela od prihodnjega tedna je omogočanje izvajanja praktičnega dela za kolesarski izpit, vendar le znotraj istega oddelka oziroma t. i. mehurčka ob upoštevanju higienskih in splošnih zdravstvenih priporočil.

Navodila glede uporabe zaščitnih mask ostajajo enaka kot do sedaj.

Vljudno vas prosim, da se seznanite z Navodili vzgojno-izobraževalnim zavodom ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu, ki so objavljena na spletni strani https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

Epidemiološka slika Slovenija je zelo slaba, zato niso izključene dodatne spremembe tekom tedna. Vas pravočasno obvestim.

Hvala za razumevanje.

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem                                                                             

Milena Vreš, prof., ravnateljica

 

Poskusno preverjanje znanja v 3. razredu

Spoštovani,

državna komisija za vodenje nacionalnega preverjanja znanja se je ob podpori MIZŠ ponovno odločila izvesti poskusno preverjanje znanja ob koncu 3. razreda osnovne šole v šolskem letu 2020/2021 in VIZ II. OŠ Rogaška Slatina se je prijavila za izvedbo.

Namen poskusnega preverjanja znanja ob koncu prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja je ponovno preveriti doseganje ciljev in standardov znanja pri matematiki in slovenščini ter dodatno ugotoviti stopnjo znanja pri nalogah višjih taksonomskih ravni, preveriti znanje učencev pri reševanju nalog ob umetnostnem besedilu v preizkusu znanja iz slovenščine in ugotoviti stopnjo bralne in matematične pismenosti.

Državni izpitni center je letošnje leto vključil vse prijavljene šole v vzorčno skupino.

Preverjanje se bo izvedlo v času pouka (med 9.00 in 10.00). Za izvedbo bo namenjenih 60 minut. 

Predviden čas za reševanje preizkusa bo 45 minut.

Poskusno preverjanje znanja za 3. razred bo:

 • iz slovenščine v ponedeljek, 29. 3. 2021 in
 • iz matematike v sredo, 31. 3. 2021.

DOVOLJENI PRIPOMOČKI za:

 • slovenščino (modro/črno nalivno pero ali modro/črn kemični svinčnik),
 • matematiko (modro/črno nalivno pero ali modro/črn kemični svinčnik, svinčnik, radirka, šilček in ravnilo).

Učenci bodo z dosežki seznanjeni pri rednem pouku na enak način kot pri šolskem preverjanju znanja, po 16. 4. 2021, ko se zaključi vrednotenje preizkusov slovenščine in matematike.

Sodelovanje učenca bo zabeleženo v Obvestilu o sodelovanju pri interesnih in drugih dejavnostih šole. Na koncu šolskega leta bodo učenci svoje preizkuse znanja lahko odnesli domov.

Vzorčne šole bodo prejele analizo dosežkov poskusnega preverjanja, ki jo bo pripravil Državni izpitni center (22. 6. 2021).

V septembru 2021 bodo na spletni strani Rica objavljene še vsebinske analize dosežkov ter poročilo Rica o izvedbi poskusnega preverjanja znanja v šolskem letu 2020/2021.

S spoštovanjem

Maja Marija Minih, mag.psih., l.r.                                                                                          Milena Vreš, prof., l.r.

svetovalna služba                                                                                                                          ravnateljica

Materinski dan 

Milena Vreš, prof., ravnateljica

Vzgojno-izobraževalno delo od 22. 3. 2021 dalje

Spoštovani,

Vlada RS je 17. 3. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih do 26. marca 2021 in sprejela nekatere novosti, ki pa se vseh neposredno ne dotikajo.

Vzgojno-izobraževalno delo poteka enako kot v preteklem tednu, le 7. b razred je v karanteni do vključno 27. marca 2021.

 

Ostanimo zdravi!

 

S spoštovanjem                                                                               

Milena Vreš, prof., ravnateljica

 

Vzgojno-izobraževalno delo od 15. 3. dalje

Spoštovani,

Vlada RS je 10. 3. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih do 19. marca 2021.

Vzgojno-izobraževalno delo poteka enako kot v preteklem tednu.

Novost, ki jo prinaša sprememba Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 je, da zaščitnih mask učenkam in učencem, ki so starejši od 12 let, ni treba več nositi pri pouku športa.

Priporočajo, da čim več pouka športa in drugih aktivnosti poteka zunaj.

Še vedno je obvezna uporaba zaščitnih mask za učence in učenke od 6. razreda OŠ oz. od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih, medtem ko pa je od 1. do 5. razreda obvezna le v matičnih oddelkih.

Izjema v skladu z navodili NIJZ so otroci z oslabljenim imunskim sistemom in nekaterimi drugimi podobnimi boleznimi (npr. rak, cistična fibroza) in pri stanjih, ki lahko ovirajo uporabo maske (npr. motnje v razvoju, zmanjšana zmožnost, druga zdravstvena stanja.) O tem presoja osebni zdravnik otroka.

Izjema odloka je, da se lahko pri neposredni komunikacijami z gluhimi in naglušnimi otroki, ob upoštevanju zaščite vseh udeleženih, uporaba zaščitne maske začasno opusti, če:

– je mogoče zagotoviti medosebno razdaljo najmanj dva metra,

– se uporabi vizir ali

– komunikacija poteka za stekleno pregrado.  

Uporaba mask za vse zaposlene je obvezna tudi naprej. 

Obveščam vas še, da je NIJZ ponovno posodobil Navodila vzgojno-izobraževalnim zavodom ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS.CoV-2 v zavodu, ki so dostopna na https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

Izpostavim lahko enako izjemo, ki je veljala pri opredelitvi visoko rizičnega tesnega kontakta za učitelja na predmetni stopnji, v posodobljeni verziji navodil velja sedaj tudi za učitelje na razredni stopnji, pod enakimi pogoji.

V samem pogoju, ki dovoljuje izjemo, je še jasneje opredeljena časovna komponenta izpostavljenosti, ta znaša največ 45 minut v obdobju kužnosti (t.j. ena šolska ura).

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem                                                                             Milena Vreš, prof., ravnateljica

Vzgojno-izobraževalno delo od 8. 3. 2021 dalje

Spoštovani,

Vlada RS je 3. 3. 2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki velja od 5. do 12. marca 2021.

Odlok za izvajanje vzgojno-izobraževalnega programa ne prinaša novosti. Pouk od ponedeljka, 8. 3. 2021 dalje za učenke in učence od 1. do vključno 9. razreda OŠ še naprej poteka v prostorih šole ob upoštevanju vseh ukrepov. Za učence 4. b razreda se izvaja pouk na daljavo do vključno četrtka, 11. 3. 2021, zaradi odrejene karantene. Ponovno želim opozoriti, da naj se vzgojno-izobraževalnega dela v šoli po priporočilih NIJZ udeležujejo le zdravi otroci in zaposleni.

Ponovno vas usmerjam na vsa posodobljena navodila NIJZ ob sumu ali potrjenem primeru okužbe v zavodu, ki so dostopna na https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

Spremenjen je Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Po novem je uporaba zaščitnih mask za učence in učenke od 6. razreda OŠ oz. od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih obvezna.

Prav tako je še naprej obvezna uporaba maske za vse zaposlene. 

Novost je tudi priporočilo, da učenci od 1. do 5. razreda za svojo varnost in zaščito vseskozi uporabljajo zaščitno masko in ne le v skupnih prostorih

Obvezna pa je uporaba maske tudi na zunanjih površinah šole. 

 

Vrnili smo se v ustaljene tirnice življenja, ki pa so zelo negotove.

Za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 moramo narediti prav vse. Skupaj bomo zmogli.

 

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem

                                                                                               Milena Vreš, prof., ravnateljica

 

Vzgojno-izobraževalno delo od 1. 3. 2021 dalje

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je 24. 2. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih do 5. 3. 2021.

V skladu z odlokom poteka pouk od ponedeljka, 1. 3. 2021 dalje za učenke in učence od 1. do vključno 9. razreda OŠ še naprej v prostorih šole ob upoštevanju vseh ukrepov.

Obveščam vas, da smo s strani NIJZ prejeli obvestilo, da so posodobili Navodila vzgojno-izobraževalnim zavodom ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu.

Vsa navodila so dostopna na https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

Priporočajo, da učenci od 6. do 9. razreda za svojo varnost in zaščito, vseskozi uporabljajo zaščitno masko.

Vrnili smo se v ustaljene tirnice življenja.

Sedaj pa moramo narediti vse, da skupaj zajezimo širjenje COVID-a 19.

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem

                                                                                               Milena Vreš, prof., ravnateljica

 

Vzgojno-izobraževalno delo od 22. 2. 2021 dalje

Dragi učenci, spoštovani starši in cenjeni sodelavci,

pa smo le dočakali povratek vseh učencev v šolo.

Vlada Republike Slovenije je 18. 2. 2021 sprejela spremembo Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih. Spremenjeni odlok velja od 20. do 26. februarja 2021.

V skladu z odlokom poteka pouk od ponedeljka, 22. 2. 2021 dalje za učenke in učence od 1. do vključno 9. razreda OŠ ponovno v prostorih šole ob upoštevanju vseh ukrepov.

Podrobnejša navodila z vsemi pomembnimi informacijami za nemoten potek izobraževanja v šolskih klopeh sem vam posredovala po eAsistentu. Obvestilo je posodobljeno v skladu s prispelimi okrožnicami MIZŠ, ZRSŠ in priporočili NIJZ po povratku I. triade s 25. 1. 2021.  

Vljudno prosim le starše učencev četrtih in petih razredov, da izpolnite za vašega otroka potrebo po jutranjem varstvu, podaljšanem bivanju in prehrani, za ostale ni potrebno. Podatke izpolnite na tej povezavi do nedelje, 21. 2. 2021, do 15.00, v kolikor še niste, saj ste jo prejeli že tudi po eAsistentu tekom tedna.

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila vsem, ki ste soustvarjali šolanje na daljavo (učencem, staršem, starim staršem, tetam, stricem, strokovnim delavcem, tehničnemu osebju…) zaradi izrednih razmer, ki še kar vladajo med nami kljub sprostitvi nekaterih ukrepov.

Brez vas, dragi učenci, spoštovani starši in razširjena družina, cenjeni sodelavci ter ostalih, nam ne bi uspelo. Iskrena hvala za medsebojno sodelovanje, zaupanje in spoštovanje. Verjamem, da bomo še naprej hodili po istih ali različnih poteh do skupnih ciljev v dobrobit vaših otrok, naših učencev in za skupno zadovoljstvo vseh.

Naj bo ponedeljkov prihod učencev v šolo kljub vsem ukrepom in omejitvam čim bolj običajen in miren, predvsem pa po enajstih (I. VIO) oz. štirinajstih tednih (II. in III. VIO) pouka na daljavo v veselem pričakovanju po ponovnem snidenju s sošolci in zaposlenimi šole.

Čas je že bil, da se vrnemo v ustaljene tirnice življenja.

Veselim se srečanja s prav vsakim izmed vas ponovno v hramu učenosti.

Prijazno vas pozdravljam z željo, da ostanete zdravi.

                                                                                               Vaša ravnateljica Milena Vreš, prof.

 

Zimske počitnice od 15. 2. do 19. 2. 2021

Spoštovani,

Vlada RS je v četrtek, 11. 2. 2021, sprejela Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, ki velja od 13. 2. do 19. 2. 2021.

Z odlokom se za učenke in učence od 1. do vključno 9. razreda osnovne šole pouk izvaja v prostorih šole od ponedeljka, 15. 2. 2021, dalje.

V skladu s Podrobnejšimi navodili o šolskem koledarju za OŠ za šolsko leto 2020/2021 potekajo v času od 15. 2. do 19. 2. 2021 zimske počitnice za učence in učenke z območja JV Slovenije, Koroške, Podravske, Savinjske in Posavske statistične regije.

Še vedno je nujno potrebno spremljati epidemiološko sliko Slovenije

V tednu od 15. 2. – 19. 2. 2021 koristimo vsi zaposleni izredni in redni letni delovni dopust, zato ne nudimo IKT tehnologije in ne zagotavljamo brezplačnih toplih obrokov.

Krepko smo že zakorakali v drugo polovico šolskega leta. Zimske počitnice prinašajo veliko veselja in zimskih radosti. Vam in vašim otrokom želimo lepe počitnice, polne zimskih dogodivščin, in da se učenci vrnejo v šolske klopi 22. 2. 2021 spočiti, dobre volje, zdravi in pripravljeni na šolsko delo.

 Ostanimo zdravi!

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

 

VPIS OTROK V 1. RAZRED ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022

Spoštovani,

v skladu z Zakonom o osnovni šoli (Uradni list RS, 81/06, spremembe in dopolnitve Ur. l. RS št.; 102/07, 107/10, 87/11, 40/12 – ZUJF in 63/13 in 46/16 – ZOFVI-L), ki navaja, da osnovna šola vpisuje otroke v 1. razred v mesecu februarju za naslednje šolsko leto in da morajo starši v 1. razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let, bomo v mesecu februarju 2021 tako vpisovali otroke, ki so rojeni med 1. 1. 2015 in 31. 12. 2015.

Glede na že dalj časa trajajoče epidemiološke razmere bomo letos vpis otrok v prvi razred izvedli nekoliko drugače kot pretekla leta.

Starši oz. zakoniti skrbniki ste bili o datumu, uri in lokaciji vpisa oziroma oddaje dokumentacije obveščeni z vabilom po pošti. Vabilu je bila priložena tudi vpisna dokumentacija, ki jo izpolnjeno in podpisano prinesete s seboj na vpis oz. oddajo dokumentacije.

Vljudno vas prosimo, da pridete na vpis oziroma oddajo dokumentacije ob navedenem terminu v vabilu in le v primeru, da nimate zdravstvenih zadržkov. Obenem vas prosimo, da pri tem prav tako upoštevate veljavne predpise in priporočila NIJZ (npr. uporaba zaščitne maske v zaprtih prostorih, razkuževanje rok, varnostna razdalja …).

Vpisni postopek bo letos vodila Maja M. Minih, šolska svetovalna delavka, ki vam bo za vsa morebitna dodatna vprašanja ali nejasnosti na voljo na elektronskem naslovu maja-marija.minih@guest.arnes.si.

V veselem pričakovanju našega snidenja vas prijazno pozdravljamo in vam želimo vse dobro.

S spoštovanjem

Maja Marija Minih, mag. psih.                             ravnateljica, Milena Vreš, prof. 

OBVESTILO

Spoštovani,

Vlada RS je v četrtek, 4. 2. 2021, sprejela spremembe Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi, razen za otroke od 1. do vključno 3. razreda v vseh osnovnih šolah v RS, saj se izvaja vzgojno-izobraževalno delo v prostorih šole. Spremembe in dopolnitve odloka se začnejo uporabljati 6. 2. 2021, odlok pa velja do 12. 2. 2021.

Hitro testiranje na okužbo s SARs-CoV-2 obveščenih zaposlenih bo potekalo v torek, 9. 2. 2021, od 6. 30 do 9. 30 ure v garderobi predmetne stopnje.

 1. Učenci I. VIO

Organizacija dela za učence od 1. do 3. razreda ostane ista.

Ob dnevih testiranj zaposlenih (ponedeljki oz. drugi dnevi v primeru praznikov) naprošamo starše, v kolikor je možno, da pripeljete svoje otroke okrog osme ure.

2. Učenci 4. in 5. razreda

Za učence in učenke 4. in 5. razreda bo pouk v vseh regijah še vedno potekal na daljavo.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence 4. in 5. razreda POŠ Sveti Florijan od 9. 2. do 12. 2. 2021.

Še vedno nudimo IKT tehnologijo in zagotavljamo brezplačne tople obroke upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje negotove situacije.

 Bodite zdravi!

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

OBVESTILO

Spoštovani,

Vlada RS je v četrtek, 28. 1. 2021, sprejela spremenjen Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi, razen za otroke od 1. do 3. razreda v »rdečih regijah«, kamor trenutno spada tudi naša Savinjska regija, kjer naj bi pouk naslednji teden, od torka 2. 2. 2021 potekal v prostorih šole.

V petek, 29. 1. 2021, je v popoldanskem času prišlo do spremembe pravkar omenjena Odloka, ki stopi v veljavo 30. 1. 2021 in velja do vključno 5. 2. 2021. Predvidena sprememba odloka dovoljuje izvedbo pouka v 1. triletju v »rdečih regijah« od vključno 1. 2. 2021 do vključno 5. 2. 2021 v šoli.

Hitro testiranje na okužbo s SARs-CoV-2 obveščenih zaposlenih bo potekalo sočasno v ponedeljek, 1. 2. 2021, od 7. 00 do 10. 00 ure v garderobi predmetne stopnje.

 1. Učenci I. VIO

Organizacija dela za učence od 1. do 3. razreda ostane ista kot prejšnji teden, ko so se vrnili otroci v šolske klopi.

Še vedno veljajo podrobnejša navodila z vsemi pomembnimi informacijami, ki ste jih prejeli pretekli teden po eAsistentu.

Ob dnevih testiranj zaposlenih (ponedeljki oz. drugi dnevi v primeru praznikov) naprošamo starše, v kolikor je možno, da pripeljete svoje otroke okrog osme ure. Hkrati vas prosimo, da redno spremljate epidemiološke razmere. V primeru, da bo Savinjska regija obarvana črno, izvedba pouka v šoli ne bo mogoča.

 1. Učenci 4. in 5. razreda

Za učence in učenke 4. in 5. razreda bo pouk v vseh regijah še vedno potekal na daljavo.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence 4. in 5. razreda od 1. 2. do 5. 2. 2021.

Še vedno nudimo IKT tehnologijo in zagotavljamo brezplačne tople obroke upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje negotove situacije.

Učenci I. VIO so ob vrnitvi v šolske klopi po treh mesecih šolanja od doma pokazali neizmerno veselje. Upamo, da bo tako tudi naprej in verjamemo, da se bodo postopoma vrnili tudi ostali učenci v ustaljene tirnice našega šolskega vsakdana.

 Ostanite zdravi z željo, da se čim prej srečamo v hramu učenosti.

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

OBVESTILO

Spoštovani starši,

vlada Republike Slovenije je sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, s katerim se začasno prepoveduje zbiranje ljudi v osnovnih šolah, razen za učence od 1. do vključno 3. razreda v Gorenjski, Koroški, Obalno-kraški, Osrednjeslovenski, Podravski, Pomurski, Primorsko-notransjki, Savinjski in Zasavski regiji.

V teh regijah bo od torka, 26. 1. 2021, vzgojno-izobraževalno delo za učence od 1. do vključno 3. razreda potekalo v prostorih šole.

 1. Učenci I. VIO

Organizacija dela se za učence od 1. do 3. razreda ob ponovnem odprtju šol spremeni, zato vas prosimo, da izpolnite kratek vprašalnik na tej povezavi, ki se nanaša na jutranje varstvo, podaljšano bivanje in prehrano. Vprašalnik prosim izpolnite do ponedeljka, 25. 1. 2021, do 10. ure.

Povezavo ste starši prejeli tudi z obvestilom po eAsistentu. Vljudno vas prosimo, da pozorno preberete podrobnejša navodila z vsemi pomembnimi informacijami.

 1. Učenci 4. in 5. razreda

Za učence in učenke od 4. do 5. razreda bo pouk v vseh regijah še vedno potekal na daljavo.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.    

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence 4. in 5. razreda od 25. 1. do 29. 1. 2021.

Še vedno nudimo IKT tehnologijo in zagotavljamo brezplačne tople obroke upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina.

Verjamemo, da se bodo učenci kljub vsem omejitvam, ki trenutno krojijo naš šolski vsakdan, v šoli počutili dobro po dolgem delu na daljavo.

 Vse dobro in ostanite zdravi!

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 18. 1. do vključno 22. 1. 2021

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije podaljšuje ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. Čas epidemije je razglašen še za nadaljnjih 60 dni.

Glede na spremembe Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, zaradi trenutne epidemiološke slike osnovne šole nadaljujejo z izobraževanjem na daljavo tudi v tednu od 18. 1. do 22. 1. 2021.

Še vedno nudimo IKT tehnologijo in zagotavljamo brezplačne tople obroke upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej ista.         

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence POŠ Sveti Florijan od 18. 1. do 22. 1. 2021.

Ostanimo zdravi!

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 11. 1. 2021 dalje do vključno 18. 1. 2021

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je ponovno sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

Glede na novi odlok in Sklep o začasni obliki izvajanja vzgojno-izobraževalnega dela v vzgojno-izobraževalnih zavodih se izobraževanje na daljavo izvaja tudi v tednu od 11. 1. do vključno 18. 1. 2021.

Še vedno nudimo IKT tehnologijo in zagotavljamo brezplačne tople obroke upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za POŠ Sveti Florijan od 11. 1. do 15. 1. 2021.

 Ko bo odločitev o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela v šolah sprejeta, boste obveščeni.

 Ostanimo zdravi!

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 4. 1. 2021 dalje

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je zaradi epidemioloških razmer v državi ponovno sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

Do 4. 1. 2021 je podaljšala trenutno veljavni odlok in sprejela novega, ki bo začel veljati 5. 1. 2021, po katerem bodo šole izvajale izobraževanje na daljavo tudi v tednu od 4. 1. do 8. 1. 2021.

V naslednjem tednu bo Vlada RS glede delovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov in vračanja otrok v šole na podlagi tedanje epidemiološke situacije sprejela nov odlok, o čemer vas bomo obvestili.

Kot šola vam gremo še vedno naproti z nudenjem IKT tehnologije in zagotavljanjem brezplačnih toplih obrokov upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina. Prijave na brezplačne obroke še vedno prejema socialni delavec, g. Jože Ogris, in jih je mogoče prevzeti na enak način kot do sedaj.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za POŠ Sveti Florijan od 4. 1. do 8. 1. 2021.

Dodatno prilagam še poziv Sekcije za primarno pediatrijo, ki naj bi bil namenjen v prvi vrsti učiteljem in vzgojiteljem. Osebno menim, da je prav, da ga preberejo tudi starši.

 Ostanimo zdravi!

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 21. 12. 2020 dalje

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije zaradi epidemioloških razmer podaljšuje ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19.

Še vedno nudimo IKT tehnologijo in zagotavljamo brezplačne tople obroke upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina. Brezplačne obroke je mogoče prevzeti na enak način kot do sedaj še v tem šolskem letu od 21. 12. do 24. 12. 2020.

V tednu od 28. 12. – 31. 12. 2020 koristimo vsi zaposleni izredni in redni letni delovni dopust.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Tukaj najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence POŠ Sveti Florijan od 21. 12. do 24. 12. 2020.

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 14. 12. 2020 dalje

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je zaradi epidemioloških razmer v državi ponovno sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19.

Odloki Vlade RS in sklepi ministrice so naknadno objavljeni tudi v Uradnih listih zaradi odločitve Ustavnega sodišča in ostajajo v veljavi kot do sedaj.

Kot šola vam gremo še vedno naproti z nudenjem IKT tehnologije in zagotavljanjem brezplačnih toplih obrokov upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina. Prijave na brezplačne obroke še vedno prejema socialni delavec, g. Jože Ogris, in jih je mogoče prevzeti na enak način kot do sedaj.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence od 1. do 5. razreda POŠ Sveti Florijan. 

Ne pozabimo upoštevati spletnega bontona, ki je bil dopolnjen in sprejet na konferenci UZŠ.

 

Ostanimo zdravi!

 

S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 7. 12. 2020 dalje

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je zaradi aktualnih epidemioloških podatkov podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19. V veljavi ostajata odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja in tudi sklep ministrice o izobraževanju na daljavo.

Sprejeta sta bila dva načrta in strategija:

 1. Načrt sproščanja ukrepov po fazah na področju vzgoje in izobraževanja ter športne  dejavnosti:
 1. 1 v oranžni fazi umirjanja (pod 1000 okužb/1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID 19) se predvideva odprtje vrtcev in šol za 1. triletje … ter sprostitev športnih dejavnosti na prostem.
 1. 2 v rumeni fazi umirjanja (pod 600 okužb/500 hospitaliziranih bolnikov s COVID 19) se osnovne šole odprejo v celoti …  
 1. 3 v zeleni fazi umirjanja (pod 300 okužb) se odpravijo vse omejitve na področju vzgoje in izobraževanja ter športnih dejavnosti.
 1. Načrt množičnega, prostovoljnega ponavljajočega testiranja in Nacionalno strategijo cepljenja, po kateri so zaposleni v vzgoji in izobraževanju uvrščeni v prednostne skupine tako za testiranje kakor tudi za cepljenje.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov po fazah se bo spremljalo na dnevni ravni in stopilo v veljavo naslednji dan po ugotovitvi.

Kot šola vam še vedno gremo naproti z nudenjem IKT tehnologije in zagotavljanjem brezplačnih toplih obrokov upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina. Prijave na brezplačne obroke še vedno prejema socialni delavec, g. Jože Ogris, in jih je mogoče prevzeti na enak način kot do sedaj.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence POŠ Sveti Florijan od 7. 12. do 11. 12. 2020.

Ne pozabimo upoštevati spletnega bontona, ki je bil dopolnjen in sprejet na konferenci UZŠ.

 

Naj bo na prvem mestu še vedno zdravje!

 

S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 30. 11. 2020 dalje

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je za sedem dni podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19. Od ponedeljka, 30. 11. 2020 ostajata v veljavi odlok o prepovedi zbiranja ljudi v vzgojno-izobraževalnih zavodih in sklep ministrice o izobraževanju na daljavo v enakih določilih kot do sedaj.

Če se bo epidemiološka situacija v Sloveniji izboljšala, k čemur lahko pripomoremo prav vsi z doslednim upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov, naj bi se učenci prve triade s 7. 12. 2020 vrnili v šolske klopi. Učenci od 4. do 9. razreda pa se bodo še naprej izobraževali na daljavo. Ko bo odločitev o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela v šolah sprejeta, vas bomo o tem pravočasno obvestili.

Kot šola vam gremo nasproti še vedno z nudenjem IKT tehnologije in zagotavljanjem brezplačnih toplih obrokov upravičenim učencem v sodelovanju z občino Rogaška Slatina. Prijave na brezplačne obroke še vedno prejema socialni delavec, g. Jože Ogris, in jih je mogoče prevzeti na enak način kot do sedaj.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence od 1. do 5. razreda POŠ Sveti Florijan od 30. 11. do 4. 12. 2020.

Ne pozabimo upoštevati spletnega bontona, ki je bil dopolnjen in sprejet na konferenci UZŠ.

Trenutno buri javnost najbolj ocenjevanje znanja. Sklepe ministrice za šolstvo in priporočila Zavoda za šolstvo si razlaga vsak po svoje. Učenci, starši in strokovni delavci, ki se vas ta problematika dotika, boste dobili razlago po elektronski pošti in e-komunikaciji preko eAsistenta. Le mirno.

Ponovno vas prosimo, da se v primeru kakršnihkoli težav obrnete na razredničarko, dotičnega učitelja, svetovalno službo ali vodstvo šole. Zavedamo se, da negotove razmere stresno vplivajo na vse nas, učenec, starše in strokovne delavce. Vsi se dnevno soočamo z novimi, nam nevsakdanjimi situacijami. Vsem pa nam bo v takšnih situacijah lažje, če bomo znali ostati strpni, ohraniti primerno komunikacijo in sodelovati drug z drugim.

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem,

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

JESENSKE POČITNICE ZA OSNOVNOŠOLCE SO PODALJŠANE DO 8. NOVEMBRA

Dragi učenci, spoštovani starši in cenjeni sodelavci,

vlada RS je podaljšala ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. Jesenske počitnice se za osnovnošolce podaljšajo za en teden, do 8. novembra.

Novica vas je zagotovo presenetila, a namen tega ukrepa je počakati, da se razmere nekoliko umirijo.

Kako bo potekal pouk po tem datumu, ali se bodo učenci vrnili v šolske klopi ali se učili od doma, še ni znano. V tem tednu bosta MIZŠ in stroka proučila, kako bo potekalo delo naprej. Odločitev bo sprejeta konec tedna.

V tem tednu je odgovornost na učencih, starših in strokovnih delavcih, da se temeljito pripravimo za delo na daljavo v primeru te odločitve. Iskrena hvala vsem, ki ste delali, še delate in boste delali vse, kar je v vaši moči, da se epidemija čim prej zajezi.

Zavedajmo se, da je veliko odvisno od nas samih, od spoštovanja ukrepov, sporočanja okužb …

En sam naredi malo, mnogo pa nas lahko naredi veliko. Vsak posameznik lahko vpliva le nase, ampak če se v tem delovanju povežemo, je to moč, ki prinaša spremembe na kolektivni ravni.

S skupnimi močmi nam bo zagotovo uspelo, da se čim prej vrnemo v stare tirnice življenja.

Želim vam mirne prihajajoče praznike.

Ostanimo čim dlje zdravi. Tisti, ki ste zboleli, pa se čim prej pozdravite.

Vaša ravnateljica, Milena Vreš, prof.

ZBIRANJE PAPIRJA PO TRENUTNO PRILAGOJENIH POGOJIH

V začetku meseca oktobra je načrtovana 1. akcija zbiranja papirja. Glede na trenutne razmere priporočamo, da papir zbirate in hranite doma. Stehtajte ga in zvežite v snopiče.

Ko bodo razmere ugodnejše, vas obvestimo, da boste lahko stehtan papir oddali v za to namenjen zabojnik.

Alenka Klemenčič, koordinatorica eko šole

AKCIJE ZBIRANJA STAREGA PAPIRJA

V šolskem letu 2020/2021 načrtujemo štiri dvotedenske akcije zbiranja starega papirja. Prva dvotedenska akcija bo v začetku meseca oktobra. Do takrat papir zbirajte in hranite doma. Papir mora biti obvezno zvezan v snopiče.

Potrudimo se in prispevajmo majhen delček k ohranjanju narave.

Nasveti

 

Obvestilo koronavirus

Spoštovani starši (družine z otroki, učenci),
spoštovane  kolegice in spoštovani kolegi,
spoštovani vsi,
ki sodelujete z VIZ II. OŠ Rogaška Slatina,

na šoli se zavedamo teže trenutka, ko slovenski javnosti grozi  koronavirus, zato že od včeraj, 24. 2. 2020, ko smo prejeli z MIZŠ okrožnico, s katero šole pozivajo k previdnosti in varovanju zdravja, pripravljamo »Načrt zagotavljanja kontinuiranega dela v vzgojno-izobraževalnih, visokošolskih in raziskovalnih zavodih v času koronavirusa«. V načrtu bomo predvideli vsa znana tveganja in ukrepe, kako le te čim bolj uspešno preprečiti.

V vmesnem času bomo intenzivneje spremljali tudi uradna obvestila in po potrebi dodatno trezno ukrepali.  

Do ponedeljka, 2. 3. 2020, ko se začne pouk po zimskih počitnicah, vas bomo obvestili o morebitnih oziroma potrebnih ukrepih v prvem tednu izvajanja pouka po počitnicah. Zagotavljanje zdravja mora biti na prvem mestu. V namene obveščanja bomo še naprej uporabljali šolsko spletno stran, po potrebi pa tudi eAsistent in Radio Štajerski val.

Ustvarjanje ustreznih pogojev šolskega dela in zmanjšanje negativnega vpliva in motenj, ki jih lahko povzroči koronavirus, mora biti prednostna naloga vseh nas, torej vseh javnosti (notranjih, zaposlenih, učencev in staršev ter zunanjih). Zato prosim, da do ponedeljka poskrbite zase in za svoje otroke ter vse, s katerimi preživljate počitniške dni.

Zaupati moramo sebi, svojim primernim ravnanjem ter pametnim presojam in odločitvam. Verjamem, da bomo kos tudi tej, doslej vsem neznani nalogi.

Lepo vas vse pozdravljam,

mag. Karla Škrinjarić, spec.
ravnateljica
VIZ II. OŠ Rogaška Slatina

 

 

 —————————————–

TEDEN PISANJA Z ROKO 2020

Da bi ohranili kulturo pisanja z roko, smo se tudi na naši šoli, v oddelku podaljšanega bivanja, pridružili vseslovenski akciji Teden pisanja z roko 2020 od 20. januarja do 24. januarja 2020.

Osrednja letošnja tema je bila V naši družini radi pišemo z roko.

Pisanje z roko zagotavlja:

 • boljši spomin,
 • ustvarjanje več idej,
 • dolgotrajno pozornost,
 • celovitejše delovanje možganov,
 • izražanje spoštovanja in naklonjenosti,
 • izboljšanje finih motoričnih sposobnosti,
 • ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo(bomo) starejši.

(povzeto po zloženki Društva Radi pišemo z roko)

Kaj smo počeli?

 • Preizkusili smo se v pisanju velikih tiskanic, malih tiskanic ter velikih in malih pisanic.
 • Primerjali pisavo več generacij – različne generacije v družini so prepisale izmišljene pesmi učencev.
 • Pripravili razstavo različnih rokopisov (šolski zvezki, recepti, voščilnice, razglednice …).

Ohranjajmo kulturo pisanja in pišimo z roko.

Pisava vsakega posameznika je izvirna in neponovljiva.

Zapisala: Alenka Klemenčič

EKO PAKET

Projekt EKO PAKET spodbuja pravilno ravnanje z odpadno kartonsko embalažo za mleko in sokove (KEMS oziroma odpadna embalaža Tetra Pak).

S pravilnim zlaganjem, ločenim zbiranjem in odlaganjem KEMS v rumen zabojnik omogočimo recikliranje in ponovno uporabo sekundarnih surovin za izdelavo novih izdelkov. Tako ohranjamo številne naravne vire, še posebej  les.

Odpadna KEMS je odličen material za ustvarjanje novih uporabnih izdelkov.

V oddelku podaljšanega bivanja smo se tudi letos odločili in prijavili na nagradni natečaj Eko  paket v okviru Eko šole. Letošnja tema je Živali in rastline v gozdu, Pravljični junaki, Eko vozila in plovila (sedanjosti in prihodnosti).

Ustvarjalnost in kreativnost prikazujejo tudi naše fotografije.

Zapisala:Alenka Klemenčič

TEDEN OTROKA V OPB

V OPB smo v okviru tedna otroka (od 7. – 13. oktobra 2019) načrtovali pestre in zanimive dejavnosti. Tema tedna otroka je bila »Naše pravice«. Pogovarjali smo se o pravicah, a tudi na svoje dolžnosti nismo pozabili. Sodelovali smo na likovnem natečaju, ki ga je razpisala ZPMS. Poslali smo kar 13 likovnih del. Odpravili smo se na obisk POMONE – turizem na podeželju, Karate klub Rogaška Slatina nam je predstavil svojo dejavnost (aktivno sta se vključila brata Kuraj). Obiskal pa nas je tudi lovec –  član Lovske družine Rogatec.

O doživetjih v tednu otroka so razmišljali tudi učenci.

OBISK POMONE:

 • všeč nam je bila starinsko opremljena notranjost hiše
 • ogledali smo si sobe, apartmaje (poimenovani so po sadju), naravni bazen, savne, vodnjak, fitnes, veliko dvorano za druženja, likovno razstavo, majhno trgovinico …
 • poizkusili smo domač sok, krhlje, kuhan kostanj, jabolčno pito.

KARATE KLUB ROGAŠKA SLATINA SE PREDSTAVI:

 • z zanimanjem smo si ogledali potrebno opremo in aktivnost karateistov – brata Kuraj z njunim trenerjem
 • spoznali smo, kaj pomenijo besede, ki jih zelo na glas izgovarjajo karateisti pri aktivnosti.

LOVSKA DRUŽINA ROGATEC SE PREDSTAVI:

 • zelo sva bila vesela, ker nas je obiskal najin ati – lovec
 • seznanili smo se z lovsko tradicijo, potrebno opremo
 • ogledali preparirane živali: muflona, sovo, jazbeca, fazana, jastreba
 • lahko smo jih tudi pobožali
 • spoznali, kako lovci štejejo starost pri živalih
 • lovec nam je pokazal katere živali je ulovil on in priznal, da niso vse njegove.

Zapisala: Alenka Klemenčič

CICIBANOV NATEČAJ

PRAVLJIČNI SVETOVI Svetlane Makarovič in Jelke Reichman

Reviji Ciciban in Cicido sta razpisali nagradni natečaj PRAVLJIČNI SVETOVI Svetlane Makarovič in Jelke Reichman. Umetnici letos praznujeta okrogel rojstni dan. Potrebno je bilo pripraviti razstavo otroških knjig Svetlane Makarovič in knjig, ki jih je ilustrirala Jelka Reichman.

Pri pripravi razstave so sodelovali učenci OPB (15 učencev od 1. – 5. razreda), starši in zaposleni naše šole, knjižničarka iz centralne šole, skupina otrok in zaposleni v vrtcu, enota Kapljica, ki gostujejo v naši šoli.

Zbrali smo zadovoljivo število knjig. Učenci so jih prinesli od doma, nekatere pa so nam posodili otroci iz vrtca.

Plakat in celotno razstavo so pripravili učenci sami. Na ogled smo jo postavili na hodniku in sicer v tednu otroka (od 7. – 13. oktobra 2019), trajala pa bo do 25. oktobra 2019. Razstavo si ogledajo starši sproti, ko pripeljejo otroke ali pa ob odhodu domov ter tudi naključni obiskovalci šole in vrtca. Učenci pa so dodatno povabili še tudi svoje stare starše, babice, dedke …

Za postavitev razstave smo bili pohvaljeni s strani staršev kot tudi zaposlenih.

Veseli in zadovoljni smo, da je tudi nam uspelo z umetnicama praznovati okrogel rojstni dan.

Mentorica: Alenka Klemenčič

20. MAJ – SVETOVNI DAN ČEBEL

Tudi čebele imajo svoj praznik. To je 20. maj – rojstni dan slovenskega čebelarja Antona Janše. Slovenija je znana kot izjemno čebelarska dežela, ki je veliko prispevala k svetovnemu čebelarstvu.

Na ta dan nas je v oddelku podaljšanega bivanja na POŠ Sveti Florijan obiskal čebelar gospod Uroš Stojan. Namen obiska je bil obeležiti svetovni  dan čebel.

Čebelar nam je obudil spoznanja, da so čebele zelo majhna bitja, v naravi pa opravljajo zelo pomembno delo. Če ne bi s prenašanjem cvetnega prahu opraševale cvetov, bi kmalu čutili pomanjkanje sadja in številnih plodov. Tudi zelenjavnih. Učenci pa niso spoznanja o čebelicah zaznali samo z vidom in sluhom, ampak tudi z okusom. Degustirali so štiri vrste medu. Svetovni dan čebel smo zabeležili tudi s fotografijami.

Zapisala: Alenka Klemenčič

 

PROJEKT EKO –  PAKET

V šolskem letu 2018/2019 smo se na POŠ Sveti Florijan, v oddelku podaljšanega bivanja, v okviru Ekošole,  odločili in prijavili na nagradni natečaj Eko – paket.

Letošnja tema:

 • živali in rastline v gozdu pravljični ali gozdni junaki
 • eko vozila in plovila (sedanjosti in prihodnosti).

Projekt Eko – paket spodbuja pravilno ravnanje z odpadno kartonsko embalažo za mleko in sokove (KEMS oziroma odpadna embalaža Tetra Pak).

 S pravilnim zlaganjem, ločenim zbiranjem in odlaganjem KEMS v rumen zabojnik omogočimo recikliranje in ponovno uporabo sekundarnih surovin za izdelavo novih izdelkov. Tako ohranjamo številne naravne vire, še posebej les.

Odpadna KEMS je odličen material za ustvarjanje novih uporabnih izdelkov.

Ustvarjalnost in kreativnost prikazujejo naše fotografije.

Alenka Klemenčič, mentorica

IZŽREBANI IN OBJAVLJENI RISBICI V REVIJI ZMAJČEK

Ljudje imamo varne domove, ki nas ščitijo pred mrazom, mnoge ptice pa pozimi preživljajo težke čase. Še dobro, da so na svetu ljubeznivi ljudje, ki jim priskočijo na pomoč.

V reviji ZMAJČEK, z igro do znanja, vsak mesec otroke povabijo k sodelovanju. Meseca januarja smo se na naši šoli, POŠ Sveti Florijan, v oddelku podaljšanega bivanja, odločili sodelovati z risbicami na temo PTICE POZIMI.

Do dogovorjenega datuma smo končne izdelke tudi poslali.

Ko je meseca februarja izšla revija smo bili izredno presenečeni, kajti na strani, kjer objavljajo risbice, sta bili izžrebani in objavljeni risbici naših učencev, Jakoba Kuraja in Aline Gerečnik. Avtorja čaka nagrada.

Alenka Klemenčič, mentorica

PRAZNIČNA DEKORACIJA

December je eden tistih mesecev, ki ga imamo radi. Za mnoge je praznični december najlepši čas v letu. Na naši šoli smo se prav vsi, učenci in zaposleni, potrudili, da si ta najlepši čas pričaramo še s praznično dekoracijo. S pomočjo fotografij vam želimo prikazati le delček naše skupne ustvarjalnosti.

Zapisala: Alenka Klemenčič

NATEČAJ »DELUJ EKO – OHRANI ČEBELO IN SMREKO

V oddelku podaljšanega bivanja smo se letos že četrtič uspešno prijavili na natečaj »Deluj eko – ohrani čebelo in smreko, ki ga podjetje Medex tudi letos organizira v partnerstvu s podjetjem Hofer.

Otroke sem skozi poučno metodiko popeljala v svet narave in čebel ter jim približala misel, da je dobro »že danes misliti na jutri«. Namen natečaja je otrokom na njim zanimiv način spodbuditi razmišljanje o tem, kakšen je čist, zdrav in lep gozd, jih izobraževati o pomenu ohranjanja narave in čebel ter kako lahko k temu prispeva vsak posameznik.

Osrednje tematsko vodilo letošnjega okraševanja je bila zgodba z naslovom »Sivka in Ferdo praznujeta Svetovni dan čebel«: »Sivka in Ferdo imata zelo rada naravo. Še posebej čebele. Ker si želita, da bi vsi otroci in njihovi starši in sploh vsi ljudje na svetu izvedeli, kako pomembne so, sta se odločila, da bosta tudi sama praznovala Svetovni dan čebel …«

Nadaljevanje zgodbe pa so prepustili nam. Učenci so dali domišljiji prosto pot in uživali v medsebojnem dopolnjevanju:

»Sivka in Ferdo sta na praznovanje povabila prijatelje, starše, sorodnike. Odločili so se, da gredo obiskat čebelarja. Čebelar jim je pokazal čebelnjak, povedal, kako nastane med in še marsikaj zanimivega. Spoznali so, da če ni čebel, ni ljudi. Na koncu so si vsi skupaj priredili zabavo. Jedli so medeno torto. Sivka in Ferdo sta dobila od čebelarja med in izdelke iz medu. Vsi so se čebelarju lepo zahvalili in se odločili, da v mesecu novembru pripravijo tradicionalni slovenski zajtrk. Sivka in Ferdo sta z izdelki, ki sta jih dobila od čebelarja, odšla na tržnico. Vse sta prodala. Razmišljala sta, da bi si kupila svoj čebelnjak. Na koncu sta se dogovorila, da denar podarita čebelarju, da si pri svojem čebelnjaku še kaj popravi ali pa doda kaj novega. Čebelar je bil zelo presenečen in vesel. Sivko in Ferda je povabil, da se ob prihodnjem Svetovnem dnevu čebel ponovno vidijo in poveselijo«

Okrašena eko smreka nam je krasila jedilnico ob tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Zapisala: Alenka Klemenčič

OTROCI ZA VARNOST V PROMETU

Akcijo »OTROCI ZA VARNOST V PROMETU« koordinira Nacionalni inštitut za javno zdravje. Vsako leto poteka v mesecu novembru, mesecu preprečevanja zasvojenosti.

Namen akcije je ozaveščanje splošne javnosti s problematiko alkohola v prometu. V oddelku podaljšanega bivanja smo se odločili, da se akciji pridružimo tudi mi. Pogovarjali smo se o problemu alkohola v prometu in preprečevanju nezgod. Vsaka tretja prometna nezgoda je posledica vožnje pod vplivom alkohola in več kot petina voznikov, ki povzročijo smrtno prometno nezgodo, vozi pod vplivom alkohola.

Učenci  so narisali ali napisali sporočilo odraslim na temo alkohol in promet. Na trši papir so narisali obris svoje roke, ga opremili z narisanim in/ali napisanim sporočilom in izrezali. Izdelke smo poslali na NIJZ OE Celje. Opremili jih bodo z letakom/sporočilom NIJZ in zloženko o alkoholu ter jih vrnili, da bodo učenci lahko svoje izdelke podarili sorodnikom oz. jih na Martinovo razdelili na ulični akciji voznikom in odraslim udeležencem v prometu.

Otroška beseda in slika sega v srca voznikov in odraslih in trka na vest odraslih, da ne bo alkohola v prometu.

Prepričani smo, da bodo naši izdelki dosegli svoj namen.

JESEN NAS JE BOGATO OBDARILA

Za marsikoga je jesen najlepši letni čas v letu. Obdari nas s sadjem, s pridelki, s plodovi …

Z učenci v jutranjem varstvu in oddelku podaljšanega bivanja smo se odločili, da si delček darov pričaramo tudi v šoli. Iz stiropornih krogl in jajčk smo ustvarili darove gozda: jurčke.

Ob pogledu nanje smo bili enotnega mnenja: Saj so kot »pravi«!

 

CICIVESELOŠOLSKI DAN V OPB

 V petek, 13. 4. 2018, je po vsej Sloveniji potekal Ciciveselošolski dan. Sodelovali so učenci oddelka podaljšanega bivanja in sicer od 1. – 3. razreda. Vprašalniki so bili pripravljeni za vsako starostno obdobje posebej. Učenci so rešitve vpisali, obkrožili, narisali ali dopolnili glede na navodila pod vsako nalogo. Smeli so si med seboj pomagati, zato smo k sodelovanju povabili še učence četrtega razreda.

Sodelujoč učenec je prejel vstopnico za ciciveselošolsko nagradno žrebanje in CICI POHVALO.

MAMI, KAJ NAJ TI KUPIM? MAMI, KAJ NAJ TI DAM?

To smo se ob materinskem dnevu spraševali učenci v oddelku podaljšanega bivanja. V sodelovanju z vrtcem, enota Kapljica, smo se odločili, da naše mamice presenetimo z rožico, izdelano iz krep papirja. Povabili smo gospo Špelo Firer, ki nam je pokazala in pomagala izdelati rožico. Vsak otrok, tako iz vrtca kot iz šole, je na koncu prireditve, ob materinskem dnevu, svojo mamico razveselil z rožico iz krep papirja.

Res, da ni dišala. Bila pa je ustvarjena iz ljubezni do svoje mamice.

 

 

OBVESTILO O STAVKI, 14. 3. 2018

Spoštovani starši,

kot ste obveščeni iz medijev Sindikat vzgoje in izobraževanja RS nadaljuje v sredo, 14. 3. 2018, splošno stavko vseh zaposlenih v slovenskih osnovnih šolah.

Na dan stavke VIZ II. OŠ Rogaška Slatina, vključno z obema podružnicama, ne bo izvajala pouka in drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela, bomo pa v šoli organizirali varstvo za nujne primere – za  učence I. triletja. Varstvo otrok bo organizirano samo na centralni šoli, kar pomeni, da morajo starši, če izrazijo potrebo, otroke iz podružnic pripeljati v varstvo v Rogaško Slatino. O nujni potrebi po varstvu obvestite razredničarko.

V prihajajočih dneh spremljate sredstva javnega obveščanja, še posebej  novice v torek, 13. 3. 2018, saj bo v primeru preklicane stavke v sredo, 14. 3. 2018, pouk.

Hvala za sodelovanje.

Na naslednji povezavi si lahko preberete Obvestilo glavnega stavkovnega odbora Sviz.

NAGRADNI NATEČAJ 2017/2018: kreativno ustvarjanje iz kartonske embalaže za mleko in sokove (KEMS)

Tudi v tem šolskem letu smo v OPB v okviru EKO ŠOLE – EKO PAKET sodelovali na nagradnem natečaju: kreativno ustvarjanje iz kartonske embalaže za mleko in sokove ( KEMS).

PREDHODNE DEJAVNOSTI:

 • seznanitev učencev s cilji nagradnega natečaja
 • zbiranje odpadne embalaže KEMS doma in v šoli
 • seznanitev učencev s skladnostjo izdelka z razpisano temo

IDEJE ZA IZDELAVO IZDELKA:

 • razdelitev v skupine glede na starost učencev ( v oddelek podaljšanega bivanja so vključeni učenci od 1. do 5. razreda)
 • skupinski dogovor za izdelavo izdelka
 • zapis idej na papir
 • predstavitev posamezne skupine

PROCES NASTAJANJA:

 • izbira ustrezne količine in velikosti odpadne embalaže KEMS
 • sestavljanje, lepljenje, rezanje
 • dodajanje zamaškov, kolaž papirja
 • samostojnost, medsebojna pomoč

UPORABA IZDELKA V KATERE DRUGE NAMENE:

 • končne izdelke so predstavili (igrače, prevozna sredstva, živali …)
 • ideje učencev : izdelke bi uporabili pri pouku: pri spoznavanju okolja, glasbeni umetnosti, pri predstavi, predstavitev otrokom iz vrtca, pri obisku policista
 • razstava na šoli, v vrtcu, objava v časopisu Rogaške novice, na spletni strani šole.

KULTURNA URA, 6. 2. 2018

Slovenski kulturni praznik smo 6. 2. 2018 na POŠ Sv. Florijan obeležili s kulturno uro. Učenci OPZ so najprej zapeli z gospo Melito Plemenitaš Tkalec slovensko himno. V nadaljevanju je gospa Petra Dragojević predstavila življenje in dela našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Poslušali smo Povodnega moža v moderni izvedbi. Ogledali smo si tudi film Firbcologov o pesniku. Sledil je zanimiv kviz, kjer so se učenci v dveh heterogenih skupinah pomerili v znanju. Vsi so se zelo dobro odrezali in hkrati dokazali, da ogromno vedo. Za konec so učenci OPZ iz II. VIO zapeli težjo pesem O, Vrba.

USTVARJANJE v II. VIO

Tekom prve polovice šolskega leta in 25. 1., ko smo imeli tehniški dan, smo izvajali različne dejavnosti z naravoslovnega in tehničnega področja.

V 4. razredu smo izdelali gibljivega okostnjaka, ptička v kletki, sončno uro, avtomobil in vodni mlinček.

V 5. razredu pa smo delali poskuse (prevajanje toplote in gostota), izdelali vsak po dve skrinji z in brez izolacije, mlin na veter in sešili vrečko iz blaga ter jo okrasili po svojih željah (gumbi, barvni sukanec …).

Učenci so pri posameznih dejavnostih navodila prebrali še enkrat, kljub temu da so se že doma ustrezno pripravili. Pri delu so bili natančni in niso obupali, če kakšen poskus ali izdelek ni uspel takoj. Bili so predvsem vztrajni, dosledni in pa izjemno radovedni, kaj bo nastalo izpod njihovih rok.

Vsi si še želijo tovrstnih dni dejavnosti.

Razredničarka: Milena Vreš

V OPB NAS JE OBISKALA KNJIŽNIČARKA

V petek, 26. januarja 2018 nas je v oddelku podaljšanega bivanja obiskala gospa Zdenka Ižanc, knjižničarka centralne šole.

Učenci so prebirali različne knjige, jih razvrščali glede na ustvarjalca, ponovili zgradbo knjige in njeno opremljenost, potek izposoje. Seveda pa nismo pozabili na lep odnos do knjig in vedenja v knjižnici.

Prisluhnili smo zgodbi Lolo postane pesnik. V zgodbi je glavni junak Lovro, vsi pa ga še vedno kličejo Lolo. Pozna vse črke abecede, zdaj pa ve tudi, kaj je rima. Svojo prvo rimo je napisal takole: rima štima …

Vsebina zgodbe nas je spodbudila, da smo tudi sami iskali rime. Mlajši učenci so iskali rimo s povezovanjem dveh sličic ali sličico z besedo, starejši pa so rimo na določeno besedo zapisali.

Prav vsi smo se potrudili postati majhni pesniki. Nastale rime, pesmi bomo uporabili ob bližnjem kulturnem prazniku.

Svojo rimo je zapisal tudi Jakob Kuraj iz drugega razreda:

As je šel v vas,

kjer je našel osla,

ki nima posla.

PRAZNIČNI DECEMBER

December je mesec ustvarjanj, pričakovanj, obljub in praznovanj. Že v začetku meseca smo vsi enotno ustvarjali in okrasili celotno šolo v zimsko prazničnem vzdušju v sklopu tehniškega dneva. Učenci OPB z gospo Alenko Klemenčič so sestavili in izdali glasilo Veseli december ter izdelali eko smreko, ki je bila nagrajena in razstavljena v Hoferju Rogaška Slatina.

Za praznično kosilo, ki je bilo 21. 12., so si učenci v času OPB-ja pripravili pogrinjke, posejali božično žito in izdelali aranžmaje, ki so krasili mize. Izdelali smo še dekoracijo pred učilnico, na hodniku in stopnišču. Na dan kosila smo si prižgali tudi svečke.

Proslavo smo 22. 12. pričeli s slovensko himno kot se za bližajoči praznik, dan samostojnosti in enotnosti, spodobi. Zakaj pa sploh praznujemo ta dan, ki je hkrati državni praznik in dela prost dan? V ta namen smo si ogledali kratek film, ki nas je ozavestil o pomenu praznika.

Tako kot so na ogled vsake proslave oz. k sodelovanju povabljeni otroci iz vrtca, so imeli prav tako sedaj možnost, da zarajajo naproti veselim praznikom.

 

Slovenija je ena tistih redkih držav, kjer se srečamo s kar tremi dobrimi možmi. Prisluhnili smo raznim vprašanjem, predlogom, nasvetom … o možeh in bližajočih se praznikih.

Po vrsti se niso zvrstili le dobri možje in z njimi prazniki, ampak je nekoliko prej že prišla zima, z njo pa prvi sneg in snežinke. Pesem o snegu so zapeli učenci OPZ z gospo Melito Plemenitaš Tkalec.

Ker pa je pozimi čas za zimska obuvala in pokrivala, so učenci I. VIO pri GUM z gospo Mileno Vreš in inkluzivno asistentko Branko Unverdorben pripravili glasbeno pravljico in pesem Rokavička.

Z gospo Alenko Klemenčič so pričarali pri ritmiki pravo deželo Zima bar.

Vsi se zavedamo, da so za pravo pravljičnost v naši šoli in naših domovih potrebne vse roke, pomoč vseh pri vseh opravilih. Seveda pa ob teh praznikih ne sme manjkati okrašena smrečica. Učenci OPZ so jo zapeli tako v slovenščini kot nemščini, zadonela pa je tudi ob zvokih harmonike.

Vsi skupaj smo si pričarali pravo praznično vzdušje, ki nas je poneslo v nestrpno pričakovane praznike. Z dramatizacijo pravljice Babica Zima smo vstopili v prve dni novega leta z učenci I. VIO in razredničarko.

Mentorica ID Mi radi nastopamo: Milena Vreš

GLASILO VESELI DECEMBER

Da bo praznični december še prijetnejši smo se za Vas potrudili učenci podaljšanega bivanja podružnične osnovne šole Sveti Florijan pod vodstvom vzgojiteljice Alenke Klemenčič.

Ideja za nastanek glasila je prišla na pobudo učencev. V času podaljšanega bivanja smo likovno in pisno ustvarjali, prav tako pa smo se učili iskati informacije s pomočjo različnih informacijskih virov.

Nastalo je glasilo, ki je plod otroške ustvarjalnosti, v njem pa najdete tudi prispevke s spleta.

Da lahko ima vsak učenec svoj izvod glasila, se moramo zahvaliti vodstvu II. OŠ Rogaška Slatina in gospodu Franciju Kregarju za tehniško podporo.

Popestrite si decembrske dni tudi s tem glasilom.

 

Dragi starši in učenci,

naj vam mesec praznovanj in pričakovanj prinese veliko družinskega veselja, sreče in zdravja, v novem letu pa vam želimo veliko uspehov in zadovoljstva.

 

NARAVOSLOVNI DAN V II. VIO

V ponedeljek, 13. 11., smo imeli prvi naravoslovni dan. Povabili smo dve zunanji gostji. Gospa Magda Sep Plavčak je predstavila učencem dve temi Srce in žile ter Moje telo se spreminja. Sledil je kviz, v katerem so se pomerili učenci in učenke v znanju.

Gospa Majda Kramberger nam je predstavila temo Zdravi zobje.

Sledilo je poustvarjanje (zapisi, reševanje križank…).

Dan je bil pester, namenjen zdravju človeškega telesa in zobem.

 

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, 17. 11. 2017

Obiskal nas je čebelar Stanko Šket. Zunanjemu gostu smo najprej pokazali, kaj vse smo počeli v okviru pouka in podaljšanega bivanja (risanje in izdelava čebelnjakov, čebel, svečk…). Ob vsem ustvarjanju je v II. VIO nastal plakat o tradicionalnem slovenskem zajtrku in prezentacija o nenavadni družini čebel, medu (nabiranje, pridelovanje), opraševanju, okolju… 

Seveda nismo pozabili na rubriko »Zanimivosti« oz. »Ali ste vedeli?«

Končno je prišel na vrsto gost, ki je našo predstavitev podkrepil s konkretnimi zadevami in razlago. S sabo je prinesel satovje, vosek, propolis, cvetni prah, obleko, pokrivalo…

Z veseljem je odgovarjal na naša vprašanja.

Po vsej Sloveniji je zadonela znana pesem Lojzeta Slaka, Čebelar. Pri nas smo prisluhnili pevskemu zboru. Ravnodušen pa ni ostanil niti naš gost, saj je veselo zapel z nami.

Sledil je tradicionalni slovenski zajtrk, sestavljen iz medu, masla, črnega kruha, mleka in jabolka.

”ČEBELE NAS SPREMLJAJO VSE ŽIVLJENJE.

OTROKOM SO SIMBOL PRIDNOSTI, VARČNOSTI IN

SKRBI ZA DRUGE;

ODRASLI OBČUDUJEJO NJIHOVO UČINKOVITOST,

SOCIALNI RED IN GOSPODARNOST…”

”Ko bo z obličja zemlje izginila čebela, bo človek preživel le še štiri leta; ko ni več čebel, ni več opraševanja, ni več rastlin, ni več živali, ni več ljudi…«

(Albert Einstein)

V prihodnjem letu se nam obeta na pobudo slovenskih čebelarjev razglasitev svetovnega dne čebel, ki naj bi bil 20. maja.

NATEČAJ »DELUJ EKO – OHRANI ČEBELO IN SMREKO

V oddelku podaljšanega bivanja smo se letos že tretjič uspešno prijavili na natečaj »Deluj eko – ohrani čebelo in smreko, ki ga podjetje Medex tudi letos organizira v partnerstvu s podjetjem Hofer.

Otroke sem skozi poučno metodiko popeljala v svet narave in čebel ter jim približala misel, da je dobro »že danes misliti na jutri«. Namen natečaja je otrokom na njim zanimiv način spodbuditi razmišljanje o tem, kakšen je čist, zdrav in lep gozd, jih izobraževati o pomenu ohranjanja narave in čebel ter kako lahko k temu prispeva vsak posameznik.

Letošnja osrednja tema okraševanja so slovenske pravljice, pripovedke, pesmi, bajke in basni na temo čebel in gozdnih živali.

Do 15. 11. 2017 smo imeli čas, da z otroki smreko okrašujemo in fotografijo pošljemo.

Že v tednu otroka nas je zelo navdihnila zgodba o Zinki Črepinki, ki nam nazorno pokaže, kako pomembne so vrednote v otroški dobi. Črepinka ni iz stekla. Je oseba, ki iz črepinj rada kaj lepega ustvari. Njej črepinje prinašajo srečo. Ker se nahajamo v bližini Rogaške Slatine, ki je najbolj poznano steklarsko mesto v Sloveniji, smo se odločili, da bo naša eko smreka okrašena s steklenimi okraski. Povezali smo se s podjetniki, ki se ukvarjajo s steklom. Z veseljem so nam podarili koščke stekla, ki ga ne potrebujejo več. Hvala vsem. Z otroško domišljijo in ustvarjalnostjo so nastali zanimivi stekleni okraski, ki krasijo našo eko smreko.

Od 16. 11. 2017 do 24. 11. 2017 bo potekalo glasovanje 82 najlepših oz. najbolj izvirno okrašenih eko smrek na podlagi fotografije.

Želimo in upamo, da tudi nam črepinje prinesejo srečo.

 

OBELEŽITEV DNEVA REFORMACIJE IN DNEVA SPOMINA NA MRTVE

Prvo proslavo na POŠ Sv. Florijan smo namenili obeležitvi dneva reformacije in dneva spomina na mrtve.

Letos praznujemo 500 let reformacije, medtem ko je v Sloveniji 31. oktober – dan reformacije, državni praznik in dela prost dan od leta 1992 dalje.

Učenci II. VIO so predstavili začetnika reformacije, Martina Lutherja. Največ besede je teklo o očetu slovenske književnosti, Primožu Trubarju, saj je leta 1550 napisal prvo knjigo v slovenskem knjižnem jeziku. Bil je prvi, ki nas je poimenoval Slovenci. Bil je zares velik človek malega naroda. Seveda pa nismo pozabili na Jurija Dalmatina in Adama Bohoriča. V čast vseh smo si ogledali kratek film o reformaciji.

Spraševali smo se. »Kakšen jezik bi govorili in kako bi pisali Slovenci, če ne bi bilo prej omenjenih mož?, Kaj pa vi menite?«…

 

Dnevu spomina na mrtve, ki ga praznujemo od leta 1991 dalje, smo s petjem, branjem zapisov, deklamacijami,…, namenili veliko pozornosti. Nekateri so se preizkusili v pisanju pesmi. V spomin na vse umrle smo proslavo zaključili z minuto tišine. Sledil je odhod na bližnje pokopališče v spokojni tišini, kjer smo prisluhnili zapisu in prižgali sveče.

 

DAN SPOMINA NA MRTVE

Prvi november je žalosten dan,

takrat nihče ni nasmejan.

Tudi meni takrat oko se solzi,

stric moj se mi z neba smeji.

 

Sprašujem se včasih, zakaj ne prideš nazaj,

rad bi se k tebi stisnil še kdaj.

Vedno bom tebi jaz svečko prižgal,

rožic najlepših ti zmeraj nabral.

 

Brez tebe ni več lep dan,

vrni se, rad te imam.

                                                                                        Miha Završki, 4. f

 

 

 1. NOVEMBER

Gremo na grobove, dedek tako je sam, na mrtvih dan.

Vedi, vedi dedek, dober človek si bil, vendar si preminil.

Solze mi po licu polze, ko nate spomnim se.

S teboj mi je bilo zelo lepo, vendar te z mano nikoli več ne bo.

                                                                                                                                  Nika Žerak, 4. f

 

500 LET REFORMACIJE IN SLOVENSKA KNJIGA

 V petek, 20. 10. 2017, smo učenci II. VIO 2. KD namenili 500 letnici reformacije in slovenski knjigi.

Najprej smo preverili, kaj učenci že vedo o reformaciji in kaj so zbrali, saj so imeli domačo nalogo na zalogo (konkreten material – knjige, fotokopije…).

Nato smo stvari razdelili po sklopih: reformacija, pomembni možje, dela, spomini… in se razdelili v dvojice. Zatem so morali pari izluščiti bistvo. Petošolci so začeli pripravljati prezentacijo z vsebino, četrtošolci pa plakate s slikami in ključnimi besedami glede na sklope. Sledilo je izmenično pisanje v parih na računalniku in izdelovanje plakatov. Petošolci so predstavljali skupno prezentacijo, četrtošolci pa plakate. Predstavljanje smo posneli, si ga ogledali, analizirali in ovrednotili. Sledilo je delo na izboljšavah in ponovno predstavljanje in snemanje. Delo smo zaključili z na novo ustvarjeno power point prezentacijo in narejenimi tremi plakati.

Učenci so bili navdušeni nad drugačnim načinom dela in presenečeni nad svojimi sposobnostmi.

 

V OPB SO NAS OBISKALI PLANINCI

Obisk članov PD Ložno Sveti Florijan smo v OPB načrtovali že v Tednu otroka. Zaradi objektivnih razlogov sta nas člana, gospa Doroteja Čebular in gospod Jožef Colnarič, obiskala teden kasneje in sicer v sredo, 11. oktobra 2017.

Učencem sta na preprost način predstavila pomen njihovega društva. Pripravila sta razstavo pripomočkov, ki jih potrebujejo za pohode. Ob neposrednem ogledu le teh, so učenci članoma postavljali veliko zanimivih vprašanj. Ena učenka naše šole je tudi članica PD Ložno.

Dogovorili smo se za skupni pohod v pomladanskem času in srečanje z mladimi planinci iz I. OŠ Rogaška Slatina, ki jih vodi gospa Doroteja Čebular.

 

Petek, 13. oktober 2017: EVROPSKI DAN PROMETNE VARNOSTI – ULICE OTROKOM

Z medgeneracijskim športnim dnevom in preventivnimi aktivnostmi na temo varnosti v prometu bomo obeležili tudi evropski dan prometne varnosti in dan brez avtomobila.

Športni dan bo potekal po naslednjem razporedu:

10.30

Za redne vozače: 

 • avtobus Tuncovec – Cajzek – Grunt – Sveti Florijan – II. OŠ Rogaška Slatina
 • OPOMBA: Učenci POŠ Sv. Florijan izstopijo pri Sv. Florijanu.

11. 15

 • prihod učencev v šolo, razdelitev malice v nahrbtnike,
 • razgovor o pomenu gibanja, ekološkem vedenju, poudarek na sodelovanju v prometu kot pešci ali kolesarji, odnos do rumene rutice, odsevnega telesa, kolesarske čelade… 

11. 30 – 15. 15

 • odhod učencev, učiteljev in spremljevalcev na pohod do Grilove kapele
 • igre z žogo
 • šaljiva štfeta
 • povratek v šolo

Starši se nam po želji pridružijo na pohodu in/ali vključijo v aktivnosti pri Grilovi kapeli.

15.15 – 15.30

Zaključek športnega dne, starši prevzamejo svoje otroke v Cerovcu pri avtobusnem postajališču Cerovec 2. 

15.30

Odhod avtobusa izpred II. OŠ Rogaška Slatina

 

JUV in OPB bosta za prijavljene učence potekala pred športnim dnevom.

Kosilo bo ta dan za vse učence odpovedano, razen za učence, ki bodo dopoldan v OPB, njim bomo tekom dopoldneva postregli z enolončnico.

 

V primeru dežja bo športni dan odpovedan in bo potekal pouk po petkovem urniku.

 

 

 

TEDEN OTROKA V OPB

Geslo Tedna otroka 2017 je bilo Povabimo sonce v šolo. Osredotočili smo se na radovedno šolo, veselje do novega, odprtega in uporabnega znanja, svetle prihodnosti. Otroci in mladi si želijo inovativnejšega ter ustvarjalnejšega učenja in razmišljanja.

Osrednji temi, ki jo je določila Zveza prijateljev mladine Slovenija, smo sledili tudi na naši šoli in jo vpletali v aktivnosti v oddelku podaljšanega bivanja.

Aktivnosti:

 • ureditev oglasne deske na stopnišču, jesenska dekoracija na hodniku in na mizah v jedilnici
 • zgodba: Zinka Črepinka, ki jo ja napisala gospa Zinka Kobula Kamenšek iz Rogaške Slatine, poustvarjanje: igranje z lutko Zinke Črepinke, sestavljanka
 • slikanje na steklo
 • preprosti poskusi v sodelovanju z gospo Zdenko Petelinšek iz Šolskega centra Rogaška Slatina
 • igrajmo se z lego kockami, jesenske delavnice …

Ob izvajanju aktivnosti pa nas je spremljalo sonce tako v naravi kot v naših srčkih, kar je vidno tudi na fotografijah.

UČENKE IN UČENCI PODRUŽNIČNE ŠOLE Sv. Florijan, 

DOBRODOŠLI v  NOVEM ŠOLSKEM LETU

Spoštovani učenci in starši,

z naglico se približuje prvi šolski dan novega šolskega leta, petek, 1. september 2017.

V šoli z veseljem pričakujemo učence ob 8.15. Še posebej se veselimo prvošolke, ki se nam bo v šoli pridružila prvič, a šele okrog 10.00, po svečanem sprejemu in ogledu gledališke predstave, ki se začne ob 8.30 v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Prvi šolski dan bo za naše učence in učitelje spoznavni dan in ga bomo izvedli kot dan dejavnosti – kulturni dan.

V kolikor imate starši že prvi šolski dan potrebo po jutranjem varstvu, se ga bodo učenci lahko udeležili od 5.30 v učilnici I. VIO.

Prav tako bodo učenci do odhoda domov že tudi ta dan lahko nadaljevali z delom v podaljšanem bivanju.

Sicer bodo dejavnosti potekale od 8.15 do 12.40 in bodo namenjene vzpostavljanju ugodnih medosebnih odnosov, spoštljivi komunikaciji, medsebojnem spoznavanju, pregledu in dopolnjevanju letnega delovnega načrta, idejam o delu v OS med letom (pogovor  o solidarnosti, sobivanju, medsebojni pomoči, vživljanju v druge…), načrtovanju programa dela oddelčne skupnosti za šolsko leto 2017/2018 ter iskanju in dopolnjevanju izvirnih rešitev na področju že znanih  pravil šolskega reda.  

Vozni redi jutranjih in opoldanskih voženj šolskih avtobusov so pri Sv. Florijanu nekoliko spremenjeni (spremenjena je tudi relacija v smeri Sv. Florijan – avtobus prične oziroma zaključi z vožnjo v Tuncovcu)in so zapisani tudi na zloženki, ki jo bodo učenci prejeli prvi šolski dan. Prvi šolski dan bo šolski avtobus vozil le drugo jutranjo vožnjo, opoldan pa le prvo, torej ob 13.50Kasnejših voženj ta dan ne bo.

Prvi šolski dan bo mogoče dobiti v šoli tudi kosilo.

Izbor glavne jedi za kosilo preko programa E-asistent bo mogoče opravljati šele od 31. 8. 2017, torej šele za čas prevzema od 11. 9. 2017.  V vmesnem obdobju izbor ne bo viden, zato bodo  učenci prevzemali do 8. 9. 2017 pripravljeno hrano brez vnaprej opravljene izbire.

Vodstvo šole, strokovni in drugi delavci šole se veselimo ponovnega snidenja in sodelovanja z učenci, posebej novih izzivov, ki jih pred nas postavljajo zahteve in učenci 21. stoletja. Zato se, spoštovani starši, že naprej veselimo tudi tvornega in na pozitivnih odnosih temelječega sodelovanja  z vami.

Še več koristnih informacij lahko najdete na spletni strani naše centralne šole VIZ II. OŠ Rogaška Slatina

Dostopnost