Zgodovina šole

PRIREDITEV OB DNEVU ŽENA IN MATERINSKEM DNEVU, 10. 3. 2024

Ker je lanskoletna prireditev na sončni strani Boča na veliko odmevala, smo tudi letošnjo zakuhali po podobnem receptu. Kotel za kuhanje proslave je pripravil Svet Krajevne skupnosti Kostrivnica, sestavine in začimbe za kulturni program pa smo pridno dodajali: učenci in učitelji naše podružnice, malčki in vzgojiteljice vrtca Studenček, domači odrasli in otroški cerkveni pevski zbor, plesna šola Dancero in Kulturno društvo Kostrivnica.

Nič se nam ni prismodilo, saj so številni obiskovalci, ki so povsem zasedli gasilsko dvorano, specialiteto pridno mešali z aplavzi. Krasno smo se imeli, tako kot se znamo zabavati v naši Kostrivnici. 

Martin Druškovič

Fotografije: Tjaša Strniša

KURENTI NA POŠ KOSTRIVNICA

 Tudi letos smo uspešno odgnali zimo s pomočjo posebnih gostov  – kurentov iz kraja Zamušani pri Ormožu. Drugo leto zapored so obiskali naše šolarje in vrtčevske otroke ter pripravili nepozabno doživetje.

Učenci so bili navdušeni nad njihovimi barvitimi oblačili, plesom in zvonjenjem zvoncev. Kljub temu, da je bila to za nekatere prva izkušnja s kurenti, so se jih le redki bali. Upajmo, da bo vsem našim učencem druženje ostalo še dolgo v lepem spominu.

Iskrena zahvala podjetju Gradnje Tadina, ki nam je pripravilo to zanimivo pustno presenečenje.

Nastja Hribernik

IZMENJEVALNICA OBLAČIL

Letos smo že drugo leto zapored uspešno izpeljali dogodek Izmenjevalnica oblačil. To je del projekta Ne zavrzi oblek, ohrani planet, ki vzpodbuja trajnostno ravnanje, medsebojno pomoč in solidarnost.

Učenci so v decembru prinesli oblačila, ki jih ne potrebujejo, nato pa so imeli priložnost, da so si jih izmenjali in si izbrati kakšen drugi kos. Oblačila, ki niso našla novega lastnika, smo podarili Rdečemu križu in tako pomagali tistim, ki si morda težje privoščijo nakup novih.

Odziv učencev je bil ponovno pozitiven, kar kaže na njihovo razumevanje pomena skrbi za okolje in sočutja do soljudi. Dogodek je bil prav tako odlična priložnost za učenje o odgovornosti do narave ter za spodbujanje trajnostnih vrednot.

Zahvaljujemo se vsem učencem in staršem, ki so prispevali k uspehu letošnje Izmenjevalnice, še posebej go. Martini Ogrizek z Rdečega križa. Tako smo naredili korak k bolj trajnostni in solidarni skupnosti.

Še naprej se zavzemajmo za ohranjanje našega planeta!

Nastja Hribernik

 

IZMENJEVALNICA OBLAČIL NA POŠ KOSTRIVNICA

PRAZNIČNE DELAVNICE NA POŠ KOSTRIVNICA

 V petek, 1. 12. 2023, smo izvedli praznične delavnice v sodelovanju s starši, starimi starši, sorodniki učencev in domačim Turističnim društvom. Dogodek je bil odlična priložnost za skupno druženje in ustvarjanje prazničnega vzdušja.

Skupaj z učenci in njihovimi domačimi smo se z navdušenjem lotili ustvarjanja. Pekli smo piškote, izdelali pravljično deželo, voščilnice, okraske za božično jelko in čarobne hiške, s katerimi smo okrasili šolo. Tudi praznična glasba je pripomogla k pravemu vzdušju, ki nas je spremljalo skozi celo dopoldne.

Druženje je še bolj okrepilo sodelovanje med učitelji, učenci in njihovimi najbližjimi. S povezanostjo generacij je naša šola zažarela v prazničnih barvah.

Iskrena zahvala vsem sodelujočim, še posebej pa članom Turističnega društva Kostrivnica oz. predsedniku Mirku Zorinu, saj so nam omogočili nakup materiala, da  smo lahko izrazili svojo ustvarjalnost.

Nastja Hribernik

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK IN OBISK VITA-MED ČEBELARSTVA POSL

Tudi na POŠ Kostrivnica smo v petek, 17. 11., obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. Dan smo pričeli s pesmijo in z nepogrešljivo Nikovo frajtonarico. Okrepčali smo se s svežim domačim kruhom iz pečice šolske kuharice, z medom, maslom, mlekom in jabolkom ter tudi na ta način ozavestili pomen lokalne hrane in vpliv zdravega zajtrka na naše počutje.

Ker pa se radi povezujemo z lokalnimi pridelovalci, smo se tudi letos odpravili na obisk k čebelarstvu Vita-med, k prijazni družini Posl v Čačo vas. Predstavili so nam delo čebelarja, izvedeli smo veliko zanimivega o čebelah, o panjih v preteklosti, ogledali smo si film, poslušali čebelarsko himno, se sladkali z domačimi medenjaki in poskusili več vrst medu. Za gostoljubje se družini Posl iskreno zahvaljujemo!

Dobre volje in polni lepih vtisov smo se vrnili v šolo, kjer so nastali zanimivi izdelki. Najuspešnejša dela smo poslali za objavo Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, da bodo tudi naše prispevke delili na Facebooku Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Nastja Hribernik

 

 

NOČ BRANJA IN  PIKINE PUSTOLOVŠČINE NA POŠ KOSTRIVNICA

Noč branja je projekt za spodbujanje branja otrok in mladine. V Nemčiji ga organizirajo že od leta 1988, v Sloveniji pa je bil projekt prvič izveden leta 2007. Noč branja pa ne prinaša le branja, ampak postavlja v ospredje predvsem ustvarjanje in druženje ob branju.

Na POŠ Kostrivnica smo, ljubitelji branja, druženje začeli z različnimi dejavnostmi. Peli smo na Pikino pesem, si izdelali Piko z bombončki in se posladkali s palačinkami, ki smo si jih spekli. Po večerji smo se z različnimi igrami sprostili v telovadnici, nato pa na blazinah in spalnih vrečah, opremljeni z lučko, brali knjigo. Po branju in pogovarjanju smo prijetno utrujeni zaspali.

Noč branja nas je tako povezala med seboj in nam razkrila dobre plati branja in domišljije.

Nastja Hribernik

 

PO KOSTRIVNIŠKI TURISTIČNI VODNI POTI, 4. 5. 2023

Imamo srečo, da naši lepi kraji ležijo na bogatih vodnih virih. Večji del vsebine naravoslovnega dneva smo zato lahko izvedli kar na prostem. Z vsemi učenci naše podružnice smo prehodili del Turistične vodne poti. Najdlje smo se zadržali v Spodnji Kostrivnici pri Ignacijevem in Kraljevem vrelcu. Kraljevi vrelec predstavlja pomembno etnološko posebnost, izvira iz keltskih časov, globok je 24 m in izkopan v živo skalo. Kostrivniško slatino so včasih v posebnih glinenih posodah izvažali celo v Egipt in Ameriko.

Še z veliko zanimivostmi nam je postregla prijazna domačinka Marija Čakš. Odklenila nam je tudi osmerokotni paviljon, ki obdaja vrelec, da smo si lahko mineralno vodo natočili sami. Ko smo izvedeli, da z minerali in železom obogatena voda ob prebavi blagodejno vpliva tudi na kožo, smo jo pili še z večjim užitkom.

Martin Druškovič

 

   

2. ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA

Pred nami je 2. zbiralna akcija starega papirja, ki bo potekala od 8. 5. do 19. 5. 2023 na POŠ Kostrivnica.

Stehtan papir lahko odložite v zabojnik, ki bo pred šolo in sicer:

 • v TOREK, 9. 5. 2023, od 7.30 do 8.00 ali od 12.40 do 13.00;
 • v SREDO, 10. 5. 2023, od 12.40 do 13.10;
 • v ČETRTEK, 11. 5. 2023, od 12.40 do 13.10;
 • v PONEDELJEK, 15. 5. 2023, od 7.30 do 8.00;
 • v PETEK, 19. 5. 2023, od 7.30 do 8.00.

V primeru, da vam termini ne ustrezajo, zapišite kdo je pripeljal papir in koliko kilogramov ter zbrani papir odvrzite v zabojnik. Učenec pa naj nato listek s podatki prinese učiteljici Marjani Gregorčič.

Potrudimo se in prispevajmo majhen delček k ohranjanju narave.

                                                                                        Učiteljici Marjana in Nastja

RAZSTAVA UČENCEV PODALJŠANEGA BIVANJA OB SVETOVNEM DNEVU ZEMLJE

V Knjižnici Rogaška Slatina je od 20. 4. do 5. 5. 2023 na ogled razstava ob svetovnem dnevu Zemlje.

O Zemlji in svoji deželi Sloveniji so razmišljali in ustvarjali učenci oddelkov podaljšanega bivanja centralne šole in obeh podružnic.

Vabljeni

TIM OPB

PRIREDITEV OB DNEVU ŽENA IN MATERINSKEM DNEVU, 19. 3. 2023

Pomlad je tudi na sončni strani Boča prebudila prvo cvetje, razlega se petje ptičkov, na kostrivniški gasilski dom so se že vrnile štorklje … In prav to čarobnost smo želeli ponesti v kostrivniško gasilsko dvorano med številne obiskovalke in obiskovalce. Vzeli smo si čas za to, kar nas osrečuje, kar nam naredi življenje lepo. Sodeč po pozitivnem odzivu publike smo uspeli pričarati res čudoviti dan.

Pobudo za izvedbo skupne prireditve je dal Svet Krajevne skupnosti Kostrivnica, pri pripravi kulturnega programa pa smo združili moči tisti, ki skrbimo za družabni utrip našega lepega kraja: otroci iz šole in vrtca s svojimi mentorji, otroški in mešani cerkveni pevski zbor, člani domačega kulturnega društva …

Martin Druškovič

OBISK KURENTOV V KOSTRIVNICI, 7. 2. 2023

V predpustnem času je otroke iz kostrivniške šole in vrtca razveselil obisk kurentov iz Ormoža. Po pestrem plesnem programu nas je pozdravil njihov vodja in dejal, da so v svojem večletnem delovanju obiskali že veliko krajev. Je pa to prvi kraj, kjer se jih malčki niso prav nič bali. Poskočni kurenti so se odpravili še po vasi, da bi s hrupnimi zvonci pomagali odgnati zimo tudi iz naših krajev.

Za prijetno presenečenje se iskreno zahvaljujemo podjetju Gradnje Tadina.

Martin Druškovič

 

 

      

PRAZNIKOM NAPROTI S TURISTIČNIM DRUŠTVOM KOSTRIVNICA, 1. 12. 2022

V kostrivniški šoli smo v razigrane decembrske dni zakorakali skupaj s Turističnim društvom Kostrivnica. Pri tehniškem dnevu smo izdelovali novoletne voščilnice in okraske, ki bodo krasili našo šolo. K sodelovanju smo povabili tudi starše in druge sorodnike naših učencev. Ti so se našemu povabilu zelo radi odzvali in pridno ustvarjali s svojimi otroki. Čutiti je bilo veselje prisotnih, saj smo se lahko po dvoletni koronski pavzi znova zbrali v šoli – tako kot nekoč.

Za doprinos k uspešni izvedbi se iskreno zahvaljujemo vsem prisotnim ustvarjalcem, še posebej pa predsedniku Turističnega društva Kostrivnica Mirku Zorinu.

Martin Druškovič

 

OGLED VITA – MED ČEBELARSTVA POSL

V petek, 18. 11. 2022, smo na POŠ Kostrivnica obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. V ta namen smo se v četrtek, 17. 11. 2022, odpravili na ogled čebelarstva k družini Posl v Čačo vas. Ker se pri VITA – MED čebelarstvu Posl ukvarjajo s pridelavo medu in drugih čebeljih pridelkov, so nas z veseljem sprejeli.

Predstavili so nam postopek pridobivanja medu in pokazali pripomočke ter orodja, ki jih potrebujejo. Učenci so se lahko oblekli tudi v čebelarska oblačila, si ogledali izdelke in pridelke ter sodobno avtomatsko točilnico.

V drugem delu so nas povabili v domači muzej, kjer so nam predstavili pribor in orodja iz nekdanjih in sedanjih časov. Ob zanimivi razlagi g. Silva in g. Dejana pa smo izvedeli veliko novih stvari. Ob koncu smo si še v sodobni predavalnici ogledali film z bogato razlago o čebelarstvu.

Ker ogleda nismo mogli zaključiti, ne da bi kaj poskusili, so za nas pripravili še degustacijo različnih vrst medu, posladkali pa smo se še z domačimi medenjaki. Polni prijetnih vtisov smo se prijazni družini Posl zahvalili in ji obljubili, da se zagotovo vrnemo.

Vtisi učencev

Všeč mi je bilo, ko nam je gospod Posl pokazal čebelo matico. (Kristjan)

Ogledali smo si zelo lep film o čebelah. (Lucia)

Izvedeli smo veliko novega. (Alja)

Najbolj zanimivo je bilo slišati, da bi brez čebel izumrlo človeštvo in da so medu v starih časih pravili tudi tekoče zlato. (Teo)

Ste vedeli, da čebele nosijo cvetni prah v tačkah? (Eva)

Zdaj vem, da brez čebel ne bi bilo sadja, ne medu in ne hrane. (Špela)

Spoznal sem postopek, kako iz satovja pridobivajo med in ga natočijo v kozarce. (Jakob)

Najokusnejši je bil cvetlični med. (Lara)

Medenjaki so bili odlični in zelo smo bili hvaležni, da smo dobili recept. (Mitja)

Zelo zanimivo je bilo videti, kakšen je stroj za odstranjevanje medu. (Lina)

Med različnimi vrstami medu, ki sem jih poskusil, je bil najboljši akacijev med. (Tevž)

Najbolj mi je bilo všeč, ko nam je gospod Posl pokazal stari čebelji panj. (Julija)

Spoznali smo, da za odstranjevanje medu obstaja toliko različnih pripomočkov. (Neja)

Na ogledu sem izvedel, da čebele prevažajo na pašo in da v hladnih dneh meditirajo. (Žan)

Ali veste, da je panj razdeljen na 2 dela, med katerima je rešetka, ki matici preprečuje prehod iz enega v drugega? (Patricija)

Naučila sem se, da čebelji izdelek ni samo med, ampak tudi cvetni prah, ki je zelo koristen za ljudi, saj pomaga pri bronhitisu ali prehladu. (Julija)

Nastja Hribernik

 

Z ZBIRANJEM ZAMAŠKOV POMAGAJMO MALEMU URBANU

Tudi letos bomo na naši šoli skozi celo šolsko leto zbirali plastične zamaške, ki jih bomo z veseljem podarili humanitarnemu društvu Palčica Pomagalčica za Urbana, ki potrebuje gensko terapijo. Poleg finančnega učinka ima tako zbiranje tudi ekološko noto.

V poštev pridejo čisti plastični zamaški in pokrovčki od embalaže živil (od pijač, mleka, jogurtov, začimb …) z oznako PP, PE ali z oznako za recikliranje. Pokrovčki detergentov, čistil in kozmetike NE SODIJO ZRAVEN.

Zabojnik ˝ZAMAŠKOJED˝ se nahaja v garderobi šole.

Ob koncu šolskega leta bomo objavili, koliko kilogramov zamaškov nam je uspelo zbrati.

Vsakega zamaška bomo posebej veseli, saj bomo le s skupnimi močmi in povezanostjo dosegli cilj.

 

https://www.regionalobala.si/novica/palcica-pomagalcica-z-novo-dobrodelno-akcijo-urban-ima-redko-gensko-mutacijo-a-zanj-obstaja-zdravilo

1. akcija zbiranja starega papirja

Pred nami je 1. akcija zbiranja starega papirja, ki bo trajala od 12. 9. – 23. 9 2022. Za vas smo pripravili različne termine. Papir doma stehtajte in ga odložite v zabojnik. V primeru, da vam termini ne ustrezajo, na papir označite ime učenca in kilograme ter ga odvrzite v zabojnik. Zabojnik je na parkirišču pred šolo.

Učenec listek prinese učiteljici Marjani Gregorčič.
TOREK, 13. 9. 2022 od 7.30 – 8.00 in od 12.40 – 13.00
SREDA, 14. 9. 2022 od 12.40 – 13.10
ČETRTEK, 15. 9. 2022 od 12.40 – 13.10
PONEDELJEK, 19. 9. 2022 od 7.30 – 8.00
PETEK, 23. 9. 2022 od 7.30 – 8.00

Potrudimo se in prispevajmo majhen delček k ohranjanju narave.

22. april – svetovni dan Zemlje

V petek, 22. aprila 2022, obeležujemo svetovni dan Zemlje.

Zemlja je planet na katerem živimo.

Čuvajmo naš modro – zeleni planet. To je naša zibelka, tu je naš dom. Z globokim spoštovanjem stopajmo po njenem površju in naj naši koraki ostanejo neopazni. (Timea Varga)

Naj nas misli in dejanja za dobro našega planeta spremljajo vsak dan. Vzemimo si čas in razmislimo, kaj dobrega lahko naredimo za skupni dom, za sočloveka in tudi zase.

V tednu od 11. 4. do 18. 4. 2022, je potekal v okviru OPB teden Medgeneracijske solidarnosti in sožitja. Z razstavo v Knjižnici Rogaška Slatina od 22.4.2022 do 2.5.2022,  bomo počastili dan Zemlje in teden Medgeneracijske solidarnosti in sožitja.

 Vabljeni!

 Tim OPB

 

Od hiše do hiše, od vrat do vrat…

Na pustno soboto, 26. 2. 2022, smo na naši podružnici izpeljali pustovanje. V preteklih letih smo se priključili tradicionalni skupni povorki na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini, letos pa nam je koronavirus udeležbo preprečil. Zato smo povorko  izvedli v domačem kraju, se ustavili pred kakim hišnim pragom, razigrano prepevali  “Od hiše do hiše, od vrat do vrat prinašamo srečo in toplo pomlad …” in uživali ob sladkarijah, ki smo jih dobili od prijaznih domačinov. Nazadnje smo se vsi strinjali, da smo se na pustno soboto imeli čudovito tudi zato, ker smo ostali v domačem kraju. S tem nam je bila dana možnost obujati staro pustno šego, ki ostaja v senci množičnih pustnih povork in tako počasi, žal, tone v pozabo.

Sicer pa smo se tudi mi pridružili ideji občine Rogaška Slatina in ob tej dejavnosti obeležili leto Ele Peroci. Navdih smo črpali v njeni pravljici Moj dežnik je lahko balon. V tej zgodbi nas je najbolj navdušil prizor iz dežele Klobučarije, kjer velja krasno pravilo: kakršen klobuk si daš na glavo, to lahko tudi postaneš. Tako smo imeli prosto izbiro pri oblikovanju pustnega lika in postali princeske, dobre vile, varuhi narave, slikarke, gasilci, kmetje, policisti, avtomehaniki …

Martin Druškovič

3. dvotedenska akcija zbiranja starega papirja ODPADE

Obveščamo vas, da zaradi trenutnih razmer in ukrepov povezanih s koronavirusom, 3. dvotedenska akcija zbiranja papirja, ki je bila načrtovana v začetku meseca februarja, ODPADE.

Papir zbirajte in hranite doma.

O datumu naslednje akcije vas obvestimo.

Koordinatorica: Alenka Klemenčič

Zadnji šolski dan v koledarskem letu, 23.12.2021

Aktivnosti zadnjega šolskega dne v koledarskem letu 2021 bodo potekale po naslednjem razporedu:

9.00 – prihod učencev v šolo

9.00 – 9.15 – zajtrk v matičnih učilnicah

9.15 – 10.00 – virtualna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti v matičnih učilnicah z razredniki

10.00 – 10.20 – rekreativni odmor

10.20 – 13. 30 – pouk in dejavnosti po urniku rega dne (6. ura se izvede 1. učna ura) in planu aktivov

13.30 – 13.35 – odhod avtobusov in minibusa domov, vključitev v OPB, kosilo za prijavljene učence

KOSILO bo ta dan odpovedano za vse za učence, razen za učence, ki bodo ostali v OPB in se bodo prijavili na kosilo preko prijavnice ter ostale učence, ki se bodo dodatno naročili na kosilo preko eAsistenta, klica ali SMS sporočila na mobilni telefon (041-449-309) do srede, 22. 12. 2021 do 8.00.

AVTOBUSNI PREVOZI V ŠOLO IN DOMOV

Jutranje vožnje šolskih avtobusov se bodo pričele ob 8.30 iz smeri Tuncovca in Podplata.
Odhod avtobusov za vse učence vozače izpred avtobusnega postajališča pri šoli opoldan bo ob 13.35. Učence vozače spremljajo na avtobus dežurni učitelji varstva.
Kasnejših avtobusnih voženj ta dan ne bo!

PREVOZI Z MINIBUSOM bodo potekali po običajnem voznem redu.

V petek, 24. 12. 2021, bo za učence naše šole in obeh podružnic pouka prosti dan, ki ga bomo nadomestili na pustno soboto, 26. 2. 2022.

Preživimo zadnji šolski dan v koledarskem letu 2021 združeni v prijetnem predprazničnem vzdušju.

Ostanite zdravi!                                                                                                         

Ravnateljica:
Milena Vreš, prof.

Otvoritev kostrivniškega športno-rekreacijskega parka

Krajevna skupnost Kostrivnica in s tem tudi podružnična šola sta bogatejši za novo pridobitev: športno-rekreacijski park.

V projektu, ki ga je izvedla občina Rogaška Slatina, so v naravnem okolju zgradili in posodobili športno infrastrukturo. Glavni namen je vzpodbujanje pomena zdravega življenjskega sloga in medgeneracijskega druženja ob športnih dejavnostih. Urejeno je novo igrišče za odbojko na mivki, obnovljeno obstoječe igrišče za mali nogomet z vgradnjo umetne trave in prenovljeno košarkarsko igrišče. Na novo je urejena tudi razsvetljava. Igrišča so bila predana namenu v petek, 24. 9. 2021.

V projektu je zagotovljena še postavitev novega otroškega igrišča z igrali. Na to igrišče že učenci nestrpno čakajo, da si bodo na igralih popestrili aktivne odmore.

Glasbene delavnice na POŠ Kostrivnica

V petek, 17. 9. 2021, smo na naši podružnici izvedli kulturni dan. Čarobni svet ritmov nam je pomagal odkrivati akademski glasbenik tolkalec in profesor tolkal Jaka Strajnar.  Po njegovih video-navodilih smo v uvodnem delu uživali v zanimivih ritmičnih delavnicah. Učenci so si izdelali tudi svoj pica cajon. S tolkalskim mojstrom so nato kreirali ritme še na pravih cajonih.

Cajon (izg. kahon) je tolkalni instrument kvadratne oblike, ki prej kot na glasbilo spominja na škatlo, na kateri lahko sedimo in hkrati z rokami izvabljamo ritme. Gre za najpogosteje uporabljeni afriško-perujski instrument. Danes je navzoč v skoraj vseh glasbenih stilih. Igranje tega instrumenta se je v zadnjem času razširilo tudi na naših tleh. Njegova nezapletena osnovna tehnika tudi ljudem brez glasbenega znanja omogoča, da uživajo ob igranju in si tako širijo svojo kulturno razgledanost.

In kulturno razgledanost si tudi na ta način vneto širijo naši učenci. Na tem dnevu dejavnosti, kakor tudi pri urah glasbene umetnosti, saj nam ročno izdelani pica cajoni dodatno popestrijo glasbene aktivnosti.

 

Fotografiranje učencev po oddelkih

Spoštovani starši,

v četrtek, 10. 6. 2021, bo na centralni šoli VIZ II. OŠ Rogaška Slatina in obeh POŠ Kostrivnica in Sveti Florijan organizirano fotografiranje otrok po oddelkih oz. t.i. »mehurčkih« v času izrednih razmer.

Fotografiranje se bo izvajalo od 9. ure dalje. Prične se na matični šoli. Za tretješolce, ki bodo v šoli v naravi, bo fotografiranje organizirano naknadno.

Svojo odločitev glede fotografiranja svojega otroka izpolnite na naslednji povezavi.

V kolikor imate več kot enega otroka, je potrebno izpolniti obrazec za vsakega otroka posebej.

Hvala za sodelovanje. 

S spoštovanjem, ravnateljica Milena Vreš, prof. 

 

22. april – svetovni dan Zemlje

22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga obeležujemo od leta 1970. Namen tega dne je opozoriti javnost na ranljivost in enkratnost planeta, ter pozvati k ohranjanju in spoštovanju naravnega okolja, odgovornemu in preudarnemu okoljskemu delovanju ter usmerjanju v trajnostni razvoj.

Louise L. Hay je zapisala: »Zemlja človeštva ne rabi za preživetje. Preden smo prišli na ta planet, je šlo materi Zemlji kar dobro. Če je ne bomo ljubili, bomo izgubljeni.«

Včasih se zdi, da se tega vse premalo zavedamo, zato so priložnosti, kot je dan Zemlje odlične, da se spomnimo, kako pomembno je, da za našo Zemljo poskrbimo, in da vsak posameznik lahko prispeva kamenček v mozaik zdravega in lepega planeta.

Pa še nekaj nasvetov, kako lahko k ohranjanju okolja in vodnih virov prispevate tudi vi:

 • Skrbno ločujte odpadke.
 • Nikoli ne odvrzite ali odložite odpadkov v naravo.
 • Jejte lokalno ekološko pridelano hrano.
 • Še uporabna oblačila in stvari, ki jih ne potrebujete več, ne odlagajte med odpadke, ampak jih podarite ali dajte v vaš najbližji center ponovne uporabe.
 • Prenehajte uporabljati plastično embalažo za enkratno uporabo.
 • Tiskajte obojestransko.
 • V trgovino odidite z vrečko za večkratno uporabo.
 • Ugašajte luči in izključite elektronske naprave, ki jih ne potrebujete.
 • Natočite si vodo iz pipe v stekleničko, ko odidete od doma.

 

NAJ BO 22. APRIL – DAN ZEMLJE VSAK DAN!

 

Koordinatorica Eko šole: Alenka Klemenčič

Vzgojno-izobraževalno delo od 19. 4. 2021 dalje

obveščam vas, da v prihajajočem tednu v povezavi z izvajanjem vzgoje in izobraževanja ni predvidenih sprememb, saj je bila veljavnost odloka le podaljšana za teden dni.

Še naprej vas prosim, da dosledno upoštevate vsa higienska priporočila NIJZ in ukrepe za zajezitev okužb.

Navodila NIJZ vzgojno-izobraževalnim zavodom ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu so bila posodobljena 9. aprila 2021.

Najdete jih na povezavi https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem

Milena Vreš, prof., ravnateljica

 

Zbiranje papirja po trenutno prilagojenih pogojih

V mesecu maju načrtujemo akcijo zbiranja starega papirja. Do takrat ga zbirate in hranite doma. Papirja ne bomo tehtali, saj nam trenutne razmere to ne omogočajo. Stehtajte ga in obvezno zvežite v snopiče. Pred dogovorjenim datumom papir ne nosite v šolo.

O točnem datumu zbiranja starega papirja vas obvestimo. Takrat ga prinesete v šolo in osebno oddate neposredno v za to namenjen zabojnik.

Koordinatorica Eko šole: Alenka Klemenčič

Vzgojno-izobraževalno delo od 12. 4. 2021 dalje – ponovno odprtje šole za vse učence

Spoštovani,

Vlada RS je sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki velja do 18. 4. 2021.

Z dnem 12. 4. 2021 se ponovno odpirajo osnovne šole za vse učence od 1. do 9. razreda.

Pravila in omejitve ostajajo v celoti enaka kot v tednu pred zaprtjem.

Še naprej poteka delo v stalnih skupinah »mehurčkih«.

Posebna pozornost bo namenjena zračenju prostorov.

V kolikor bo mogoče, bodo vse športne in ostale aktivnosti potekale v čim večji meri zunaj.

Hvala za razumevanje.

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem                                                                             

Milena Vreš, prof., ravnateljica

 

VIRTUALNA PRIREDITEV POŠ KOSTRIVNICA OB DNEVU ŽENA IN MATERINSKEM DNEVU

Če ste mislili, da je pandemija letos odpihnila tradicionalno prireditev, ki jo ob dnevu žena in materinskem dnevu pripravlja POŠ Kostrivnica, temu ni bilo tako. Pri kulturni dejavnosti nam tudi koronavirus ne more do živega. Nismo se sicer družili v naši telovadnici, ampak smo se povezali virtualno.

Za mame, babice, prababice, tete, vzgojiteljice kostrivniškega vrtca, krajanke, občanke, nekdanje in sedanje sodelavke… smo ustvarjali »v mehurčkih«. Namesto mehurčkov raje uporabljamo izraz »v kapljicah«, saj imamo to srečo, da na sončni strani Boča uživamo življenje tudi ob naravni danosti bogatih vodnih virov.

V našem videofilmu so drobcene kapljice privrele na plan; se združile v vrelec, zažuborele v potočku, reki… nazadnje pa gledalke preplavile z morjem naših iskrenih želja. Želja, ki so vzniknile v srcih učenk, učencev in delavcev kostrivniške šole.

Nekaj utrinkov v fotogaleriji:

Martin Druškovič

Prepoved zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja s četrtkom, 1. 4. 2021

Spoštovani,

Vlada RS je 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih. Odlok velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 in je bil objavljen 29. 3. 2021 v Uradnem listu RS.

V četrtek, 1. 4. 2021, se zaradi prepovedi zbiranja ljudi začasno preneha izvajati vzgojno izobraževalno delo v vrtcih ter v osnovnih in glasbenih šolah.

Pouk v tem času poteka na daljavo.

 

 1. Nujno varstvo v vrtcih in osnovnih šolah za učence od 1. do 3. razreda

Nujno varstvo se organizira za otroke vrtca in učence I. VIO, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta ali je zaposlen/a v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, v zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, na Policiji in v poklicnih gasilskih enotah.

Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu ali šoli predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi. Pošljite na e-mail:  helena.miksa@guest.arnes.si.

Skupine za izvedbo nujnega varstva učencev od 1. do 3. razreda se oblikujejo iz otrok istega razreda (od 8 do 10 učencev) oziroma do največ 15 učencev. Tako oblikovana skupina se ohrani ves čas veljavnosti odloka. Učitelji, ki izvajajo pouk na daljavo, delajo od doma.

 

 1. Testiranje zaposlenih, ki bodo v obdobju od 1. 4. do 11. 4. 2021 prisotni v zavodu

V obdobju od 1. 4. do 11. 4. 2021 se obvezno testirajo le zaposleni, ki bodo v tem obdobju prisotni v zavodu enkrat tedensko na virus SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi.

 

 1. Izjeme od prepovedi zbiranja v vzgojno-izobraževalnih zavodih

Odlok, ki bo urejal začasno prepoved zbiranja ljudi v vzgojno-izobraževalnih zavodih določa kot izjeme, za katere prepoved ne velja, tudi za:

 – zaposlene v zavodih in posameznike, ki v teh zavodih opravljajo delo na drugi pravni podlagi (npr. podjemne ali avtorske pogodbe),

– člane organov zavodov,

– izvedbo nujnih postopkov, povezanih z nadaljevanjem in končanjem izobraževanja.

 

 1. Organizacija prehrane učenk/učencev

Vsem učencem smo za čas od 1. 4. – 11. 4. 2021 odjavili vse obroke prehrane v šoli.

Šola za učenke/učence od 1. do 3. razreda, ki so vključeni v nujno varstvo zagotovi šolsko prehrano v šolskih prostorih.

Za učenke/učence, ki se izobražujejo na daljavo šola organizira in zagotavlja topli obrok, v kolikor ga res nujno potrebujejo. V primeru sprememb (odjave/prijave obrokov) kontaktirajte izključno socialnega delavca  g. Jožeta Ogrisa na e-mail: joze.ogris@guest.arnes.si.

Če kosila ne prevzamete in ne sporočite sprememb pravočasno na zapisan e-mail, plačate polno ceno. O času in mestu prevzema kosila boste obveščeni na šolski spletni strani.

 

Zaradi organizacije dela, vas vljudno prosimo, da do 12. ure 31. 3. 2021 sporočite potrebo po nujnem varstvu učencev od 1. do vključno 3. razreda in potrebo po prehrani na naslednji povezavi: https://forms.office.com/r/gp8SPtML8u.

 

Hvala za sodelovanje in razumevanje nastale situacije.

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem

Milena Vreš, prof., ravnateljica

Vzgojno-izobraževalno delo od 29. 3. 2021 dalje

Spoštovani,

Vlada RS je 24. 3. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih do 2. 4. 2021. Vsebina odloka ostaja nespremenjena.

Novost v zvezi z izvajanjem VI dela od prihodnjega tedna je omogočanje izvajanja praktičnega dela za kolesarski izpit, vendar le znotraj istega oddelka oziroma t. i. mehurčka ob upoštevanju higienskih in splošnih zdravstvenih priporočil.

Navodila glede uporabe zaščitnih mask ostajajo enaka kot do sedaj.

Vljudno vas prosim, da se seznanite z Navodili vzgojno-izobraževalnim zavodom ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu, ki so objavljena na spletni strani https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

Epidemiološka slika Slovenija je zelo slaba, zato niso izključene dodatne spremembe tekom tedna. Vas pravočasno obvestim.

Hvala za razumevanje.

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem                                                                             

Milena Vreš, prof., ravnateljica

 

Poskusno preverjanje znanja v 3. razredu

Spoštovani,

državna komisija za vodenje nacionalnega preverjanja znanja se je ob podpori MIZŠ ponovno odločila izvesti poskusno preverjanje znanja ob koncu 3. razreda osnovne šole v šolskem letu 2020/2021 in VIZ II. OŠ Rogaška Slatina se je prijavila za izvedbo.

Namen poskusnega preverjanja znanja ob koncu prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja je ponovno preveriti doseganje ciljev in standardov znanja pri matematiki in slovenščini ter dodatno ugotoviti stopnjo znanja pri nalogah višjih taksonomskih ravni, preveriti znanje učencev pri reševanju nalog ob umetnostnem besedilu v preizkusu znanja iz slovenščine in ugotoviti stopnjo bralne in matematične pismenosti.

Državni izpitni center je letošnje leto vključil vse prijavljene šole v vzorčno skupino.

Preverjanje se bo izvedlo v času pouka (med 9.00 in 10.00). Za izvedbo bo namenjenih 60 minut. 

Predviden čas za reševanje preizkusa bo 45 minut.

Poskusno preverjanje znanja za 3. razred bo:

 • iz slovenščine v ponedeljek, 29. 3. 2021 in
 • iz matematike v sredo, 31. 3. 2021.

DOVOLJENI PRIPOMOČKI za:

 • slovenščino (modro/črno nalivno pero ali modro/črn kemični svinčnik),
 • matematiko (modro/črno nalivno pero ali modro/črn kemični svinčnik, svinčnik, radirka, šilček in ravnilo).

Učenci bodo z dosežki seznanjeni pri rednem pouku na enak način kot pri šolskem preverjanju znanja, po 16. 4. 2021, ko se zaključi vrednotenje preizkusov slovenščine in matematike.

Sodelovanje učenca bo zabeleženo v Obvestilu o sodelovanju pri interesnih in drugih dejavnostih šole. Na koncu šolskega leta bodo učenci svoje preizkuse znanja lahko odnesli domov.

Vzorčne šole bodo prejele analizo dosežkov poskusnega preverjanja, ki jo bo pripravil Državni izpitni center (22. 6. 2021).

V septembru 2021 bodo na spletni strani Rica objavljene še vsebinske analize dosežkov ter poročilo Rica o izvedbi poskusnega preverjanja znanja v šolskem letu 2020/2021.

 

S spoštovanjem

 

Maja Marija Minih, mag.psih., l.r.                                                                                          Milena Vreš, prof., l.r.

svetovalna služba                                                                                                                          ravnateljica

 

Materinski dan 

Milena Vreš, prof., ravnateljica

Vzgojno-izobraževalno delo od 22. 3. 2021 dalje

Spoštovani,

Vlada RS je 17. 3. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih do 26. marca 2021 in sprejela nekatere novosti, ki pa se vseh neposredno ne dotikajo.

Vzgojno-izobraževalno delo poteka enako kot v preteklem tednu, le 7. b razred je v karanteni do vključno 27. marca 2021.

 

Ostanimo zdravi!

 

S spoštovanjem                                                                                 

Milena Vreš, prof., ravnateljica

 

Vzgojno-izobraževalno delo od 15. 3. dalje

Spoštovani,

Vlada RS je 10. 3. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih do 19. marca 2021.

Vzgojno-izobraževalno delo poteka enako kot v preteklem tednu.

Novost, ki jo prinaša sprememba Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 je, da zaščitnih mask učenkam in učencem, ki so starejši od 12 let, ni treba več nositi pri pouku športa.

Priporočajo, da čim več pouka športa in drugih aktivnosti poteka zunaj.

Še vedno je obvezna uporaba zaščitnih mask za učence in učenke od 6. razreda OŠ oz. od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih, medtem ko pa je od 1. do 5. razreda obvezna le v matičnih oddelkih.

Izjema v skladu z navodili NIJZ so otroci z oslabljenim imunskim sistemom in nekaterimi drugimi podobnimi boleznimi (npr. rak, cistična fibroza) in pri stanjih, ki lahko ovirajo uporabo maske (npr. motnje v razvoju, zmanjšana zmožnost, druga zdravstvena stanja.) O tem presoja osebni zdravnik otroka.

Izjema odloka je, da se lahko pri neposredni komunikacijami z gluhimi in naglušnimi otroki, ob upoštevanju zaščite vseh udeleženih, uporaba zaščitne maske začasno opusti, če:

– je mogoče zagotoviti medosebno razdaljo najmanj dva metra,

– se uporabi vizir ali

– komunikacija poteka za stekleno pregrado.  

Uporaba mask za vse zaposlene je obvezna tudi naprej. 

Obveščam vas še, da je NIJZ ponovno posodobil Navodila vzgojno-izobraževalnim zavodom ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS.CoV-2 v zavodu, ki so dostopna na https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

Izpostavim lahko enako izjemo, ki je veljala pri opredelitvi visoko rizičnega tesnega kontakta za učitelja na predmetni stopnji, v posodobljeni verziji navodil velja sedaj tudi za učitelje na razredni stopnji, pod enakimi pogoji.

V samem pogoju, ki dovoljuje izjemo, je še jasneje opredeljena časovna komponenta izpostavljenosti, ta znaša največ 45 minut v obdobju kužnosti (t.j. ena šolska ura).

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem                                                                      

Milena Vreš, prof., ravnateljica

Vzgojno-izobraževalno delo od 8. 3. 2021 dalje

Spoštovani,

Vlada RS je 3. 3. 2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki velja od 5. do 12. marca 2021.

Odlok za izvajanje vzgojno-izobraževalnega programa ne prinaša novosti. Pouk od ponedeljka, 8. 3. 2021 dalje za učenke in učence od 1. do vključno 9. razreda OŠ še naprej poteka v prostorih šole ob upoštevanju vseh ukrepov. Za učence 4. b razreda se izvaja pouk na daljavo do vključno četrtka, 11. 3. 2021, zaradi odrejene karantene. Ponovno želim opozoriti, da naj se vzgojno-izobraževalnega dela v šoli po priporočilih NIJZ udeležujejo le zdravi otroci in zaposleni.

Ponovno vas usmerjam na vsa posodobljena navodila NIJZ ob sumu ali potrjenem primeru okužbe v zavodu, ki so dostopna na https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

Spremenjen je Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Po novem je uporaba zaščitnih mask za učence in učenke od 6. razreda OŠ oz. od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih obvezna.

Prav tako je še naprej obvezna uporaba maske za vse zaposlene. 

Novost je tudi priporočilo, da učenci od 1. do 5. razreda za svojo varnost in zaščito vseskozi uporabljajo zaščitno masko in ne le v skupnih prostorih

Obvezna pa je uporaba maske tudi na zunanjih površinah šole. 

 

Vrnili smo se v ustaljene tirnice življenja, ki pa so zelo negotove.

Za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 moramo narediti prav vse. Skupaj bomo zmogli.

 

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem

                                                                                               Milena Vreš, prof., ravnateljica

 

 


Vzgojno-izobraževalno delo od 1. 3 2021 dalje

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je 24. 2. 2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih do 5. 3. 2021.

V skladu z odlokom poteka pouk od ponedeljka, 1. 3. 2021 dalje za učenke in učence od 1. do vključno 9. razreda OŠ še naprej v prostorih šole ob upoštevanju vseh ukrepov.

Obveščam vas, da smo s strani NIJZ prejeli obvestilo, da so posodobili Navodila vzgojno-izobraževalnim zavodom ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu.

Vsa navodila so dostopna na https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

Priporočajo, da učenci od 6. do 9. razreda za svojo varnost in zaščito, vseskozi uporabljajo zaščitno masko.

Vrnili smo se v ustaljene tirnice življenja.

Sedaj pa moramo narediti vse, da skupaj zajezimo širjenje COVID-a 19.

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem

                                                                                               Milena Vreš, prof., ravnateljica

 

Vzgojno-izobraževalno delo od 22. 2. 2021 dalje

Dragi učenci, spoštovani starši in cenjeni sodelavci,

pa smo le dočakali povratek vseh učencev v šolo.

Vlada Republike Slovenije je 18. 2. 2021 sprejela spremembo Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih. Spremenjeni odlok velja od 20. do 26. februarja 2021.

V skladu z odlokom poteka pouk od ponedeljka, 22. 2. 2021 dalje za učenke in učence od 1. do vključno 9. razreda OŠ ponovno v prostorih šole ob upoštevanju vseh ukrepov.

Podrobnejša navodila z vsemi pomembnimi informacijami za nemoten potek izobraževanja v šolskih klopeh sem vam posredovala po eAsistentu. Obvestilo je posodobljeno v skladu s prispelimi okrožnicami MIZŠ, ZRSŠ in priporočili NIJZ po povratku I. triade s 25. 1. 2021.  

Vljudno prosim le starše učencev četrtih in petih razredov, da izpolnite za vašega otroka potrebo po jutranjem varstvu, podaljšanem bivanju in prehrani, za ostale ni potrebno. Podatke izpolnite na tej povezavi do nedelje, 21. 2. 2021, do 15.00, v kolikor še niste, saj ste jo prejeli že tudi po eAsistentu tekom tedna. 

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila vsem, ki ste soustvarjali šolanje na daljavo (učencem, staršem, starim staršem, tetam, stricem, strokovnim delavcem, tehničnemu osebju…) zaradi izrednih razmer, ki še kar vladajo med nami kljub sprostitvi nekaterih ukrepov.

Brez vas, dragi učenci, spoštovani starši in razširjena družina, cenjeni sodelavci ter ostalih, nam ne bi uspelo. Iskrena hvala za medsebojno sodelovanje, zaupanje in spoštovanje. Verjamem, da bomo še naprej hodili po istih ali različnih poteh do skupnih ciljev v dobrobit vaših otrok, naših učencev in za skupno zadovoljstvo vseh.

Naj bo ponedeljkov prihod učencev v šolo kljub vsem ukrepom in omejitvam čim bolj običajen in miren, predvsem pa po enajstih (I. VIO) oz. štirinajstih tednih (II. in III. VIO) pouka na daljavo v veselem pričakovanju po ponovnem snidenju s sošolci in zaposlenimi šole.

Čas je že bil, da se vrnemo v ustaljene tirnice življenja.

Veselim se srečanja s prav vsakim izmed vas ponovno v hramu učenosti.

Prijazno vas pozdravljam z željo, da ostanete zdravi.

                                                                                               Vaša ravnateljica Milena Vreš, prof.

Zimske počitnice od 15. 2. do 19. 2. 2021

Spoštovani,

Vlada RS je v četrtek, 11. 2. 2021, sprejela Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, ki velja od 13. 2. do 19. 2. 2021.

Z odlokom se za učenke in učence od 1. do vključno 9. razreda osnovne šole pouk izvaja v prostorih šole od ponedeljka, 15. 2. 2021, dalje.

V skladu s Podrobnejšimi navodili o šolskem koledarju za OŠ za šolsko leto 2020/2021 potekajo v času od 15. 2. do 19. 2. 2021 zimske počitnice za učence in učenke z območja JV Slovenije, Koroške, Podravske, Savinjske in Posavske statistične regije.

Še vedno je nujno potrebno spremljati epidemiološko sliko Slovenije

V tednu od 15. 2. – 19. 2. 2021 koristimo vsi zaposleni izredni in redni letni delovni dopust, zato ne nudimo IKT tehnologije in ne zagotavljamo brezplačnih toplih obrokov.

Krepko smo že zakorakali v drugo polovico šolskega leta. Zimske počitnice prinašajo veliko veselja in zimskih radosti. Vam in vašim otrokom želimo lepe počitnice, polne zimskih dogodivščin, in da se učenci vrnejo v šolske klopi 22. 2. 2021 spočiti, dobre volje, zdravi in pripravljeni na šolsko delo.

 Ostanimo zdravi!

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

VPIS OTROK V 1. RAZRED ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022

Spoštovani,

v skladu z Zakonom o osnovni šoli (Uradni list RS, 81/06, spremembe in dopolnitve Ur. l. RS št.; 102/07, 107/10, 87/11, 40/12 – ZUJF in 63/13 in 46/16 – ZOFVI-L), ki navaja, da osnovna šola vpisuje otroke v 1. razred v mesecu februarju za naslednje šolsko leto in da morajo starši v 1. razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let, bomo v mesecu februarju 2021 tako vpisovali otroke, ki so rojeni med 1. 1. 2015 in 31. 12. 2015.

Glede na že dalj časa trajajoče epidemiološke razmere bomo letos vpis otrok v prvi razred izvedli nekoliko drugače kot pretekla leta.

Starši oz. zakoniti skrbniki ste bili o datumu, uri in lokaciji vpisa oziroma oddaje dokumentacije obveščeni z vabilom po pošti. Vabilu je bila priložena tudi vpisna dokumentacija, ki jo izpolnjeno in podpisano prinesete s seboj na vpis oz. oddajo dokumentacije.

Vljudno vas prosimo, da pridete na vpis oziroma oddajo dokumentacije ob navedenem terminu v vabilu in le v primeru, da nimate zdravstvenih zadržkov. Obenem vas prosimo, da pri tem prav tako upoštevate veljavne predpise in priporočila NIJZ (npr. uporaba zaščitne maske v zaprtih prostorih, razkuževanje rok, varnostna razdalja …).

Vpisni postopek bo letos vodila Maja M. Minih, šolska svetovalna delavka, ki vam bo za vsa morebitna dodatna vprašanja ali nejasnosti na voljo na elektronskem naslovu maja-marija.minih@guest.arnes.si.

V veselem pričakovanju našega snidenja vas prijazno pozdravljamo in vam želimo vse dobro.

S spoštovanjem

Maja Marija Minih, mag. psih.                                      ravnateljica, Milena Vreš, prof. 

OBVESTILO

Spoštovani,

Vlada RS je v četrtek, 4. 2. 2021, sprejela spremembe Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi, razen za otroke od 1. do vključno 3. razreda v vseh osnovnih šolah v RS, saj se izvaja vzgojno-izobraževalno delo v prostorih šole. Spremembe in dopolnitve odloka se začnejo uporabljati 6. 2. 2021, odlok pa velja do 12. 2. 2021.

Hitro testiranje na okužbo s SARs-CoV-2 obveščenih zaposlenih bo potekalo v torek, 9. 2. 2021, od 6. 30 do 9. 30 ure v garderobi predmetne stopnje.

 1. Učenci I. VIO

Organizacija dela za učence od 1. do 3. razreda ostane ista.

Ob dnevih testiranj zaposlenih (ponedeljki oz. drugi dnevi v primeru praznikov) naprošamo starše, v kolikor je možno, da pripeljete svoje otroke okrog osme ure.

2. Učenci 4. in 5. razreda

Za učence in učenke 4. in 5. razreda bo pouk v vseh regijah še vedno potekal na daljavo.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence 4. in 5. razreda POŠ Kostrivnica od 9. 2. do 12. 2. 2021.

Še vedno nudimo IKT tehnologijo in zagotavljamo brezplačne tople obroke upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje negotove situacije.

 Bodite zdravi!

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

OBVESTILO

Spoštovani,

Vlada RS je v četrtek, 28. 1. 2021, sprejela spremenjen Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi, razen za otroke od 1. do 3. razreda v »rdečih regijah«, kamor trenutno spada tudi naša Savinjska regija, kjer naj bi pouk naslednji teden, od torka 2. 2. 2021 potekal v prostorih šole.

V petek, 29. 1. 2021, je v popoldanskem času prišlo do spremembe pravkar omenjena Odloka, ki stopi v veljavo 30. 1. 2021 in velja do vključno 5. 2. 2021. Predvidena sprememba odloka dovoljuje izvedbo pouka v 1. triletju v »rdečih regijah« od vključno 1. 2. 2021 do vključno 5. 2. 2021 v šoli.

Hitro testiranje na okužbo s SARs-CoV-2 obveščenih zaposlenih bo potekalo sočasno v ponedeljek, 1. 2. 2021, od 7. 00 do 10. 00 ure v garderobi predmetne stopnje.

 1. Učenci I. VIO

Organizacija dela za učence od 1. do 3. razreda ostane ista kot prejšnji teden, ko so se vrnili otroci v šolske klopi.

Še vedno veljajo podrobnejša navodila z vsemi pomembnimi informacijami, ki ste jih prejeli pretekli teden po eAsistentu.

Ob dnevih testiranj zaposlenih (ponedeljki oz. drugi dnevi v primeru praznikov) naprošamo starše, v kolikor je možno, da pripeljete svoje otroke okrog osme ure. Hkrati vas prosimo, da redno spremljate epidemiološke razmere. V primeru, da bo Savinjska regija obarvana črno, izvedba pouka v šoli ne bo mogoča.

 1. Učenci od 4. in 5. razreda

Za učence in učenke 4. in 5. razreda bo pouk v vseh regijah še vedno potekal na daljavo.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence 4. in 5. razreda od 1. 2. do 5. 2. 2021.

Še vedno nudimo IKT tehnologijo in zagotavljamo brezplačne tople obroke upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje negotove situacije.

Učenci I. VIO so ob vrnitvi v šolske klopi po treh mesecih šolanja od doma pokazali neizmerno veselje. Upamo, da bo tako tudi naprej in verjamemo, da se bodo postopoma vrnili tudi ostali učenci v ustaljene tirnice našega šolskega vsakdana.

Ostanite zdravi z željo, da se čim prej srečamo v hramu učenosti.

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

OBVESTILO

Spoštovani starši,

vlada Republike Slovenije je sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, s katerim se začasno prepoveduje zbiranje ljudi v osnovnih šolah, razen za učence od 1. do vključno 3. razreda v Gorenjski, Koroški, Obalno-kraški, Osrednjeslovenski, Podravski, Pomurski, Primorsko-notransjki, Savinjski in Zasavski regiji.

V teh regijah bo od torka, 26. 1. 2021, vzgojno-izobraževalno delo za učence od 1. do vključno 3. razreda potekalo v prostorih šole.

 1. Učenci I. VIO

Organizacija dela se za učence od 1. do 3. razreda ob ponovnem odprtju šol spremeni, zato vas prosimo, da izpolnite kratek vprašalnik na tej povezavi, ki se nanaša na jutranje varstvo, podaljšano bivanje in prehrano. Vprašalnik prosim izpolnite do ponedeljka, 25. 1. 2021, do 10. ure.

Povezavo ste starši prejeli tudi z obvestilom po eAsistentu. Vljudno vas prosimo, da pozorno preberete podrobnejša navodila z vsemi pomembnimi informacijami.

 1. Učenci od 4. do 5. razreda

Za učence in učenke od 4. do 5. razreda bo pouk v vseh regijah še vedno potekal na daljavo.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.    

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence 4. in 5. razreda 25. 1. do 29. 1. 2021.

Še vedno nudimo IKT tehnologijo in zagotavljamo brezplačne tople obroke upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina.

Verjamemo, da se bodo učenci kljub vsem omejitvam, ki trenutno krojijo naš šolski vsakdan, v šoli počutili dobro po dolgem delu na daljavo.

Vse dobro in ostanite zdravi!

S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 18. 1. pa do vključno 22. 1. 2021

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije podaljšuje ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. Čas epidemije je razglašen še za nadaljnjih 60 dni.

Glede na spremembe Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, zaradi trenutne epidemiološke slike osnovne šole nadaljujejo z izobraževanjem na daljavo tudi v tednu od 18. 1. do 22. 1. 2021.

Še vedno nudimo IKT tehnologijo in zagotavljamo brezplačne tople obroke upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej ista.         

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence POŠ Kostrivnica od 18. 1. do 22. 1. 2021.

Ostanimo zdravi!

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 11. 1. 2021 do vključno 18. 1. 2021

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je ponovno sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

Glede na novi odlok in Sklep o začasni obliki izvajanja vzgojno-izobraževalnega dela v vzgojno-izobraževalnih zavodih se izobraževanje na daljavo izvaja tudi v tednu od 11. 1. do vključno 18. 1. 2021.

Še vedno nudimo IKT tehnologijo in zagotavljamo brezplačne tople obroke upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za POŠ Kostrivnico od 11. 1. do 15. 1. 2021.

Ko bo odločitev o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela v šolah sprejeta, boste obveščeni.

Ostanimo zdravi!

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 4. 1. 2021 dalje

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je zaradi epidemioloških razmer v državi ponovno sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

Do 4. 1. 2021 je podaljšala trenutno veljavni odlok in sprejela novega, ki bo začel veljati 5. 1. 2021, po katerem bodo šole izvajale izobraževanje na daljavo tudi v tednu od 4. 1. do 8. 1. 2021.

V naslednjem tednu bo Vlada RS glede delovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov in vračanja otrok v šole na podlagi tedanje epidemiološke situacije sprejela nov odlok, o čemer vas bomo obvestili.

Kot šola vam gremo še vedno naproti z nudenjem IKT tehnologije in zagotavljanjem brezplačnih toplih obrokov upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina. Prijave na brezplačne obroke še vedno prejema socialni delavec, g. Jože Ogris, in jih je mogoče prevzeti na enak način kot do sedaj.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za POŠ Kostrivnica od 4. 1. do 8. 1. 2021.

Dodatno prilagam še poziv Sekcije za primarno pediatrijo, ki naj bi bil namenjen v prvi vrsti učiteljem in vzgojiteljem. Osebno menim, da je prav, da ga preberejo tudi starši.

 Ostanimo zdravi!

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 21. 12. 2020 dalje

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije zaradi epidemioloških razmer podaljšuje ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19.

Še vedno nudimo IKT tehnologijo in zagotavljamo brezplačne tople obroke upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina. Brezplačne obroke je mogoče prevzeti na enak način kot do sedaj še v tem šolskem letu od 21. 12. do 24. 12. 2020.

V tednu od 28. 12. – 31. 12. 2020 koristimo vsi zaposleni izredni in redni letni delovni dopust.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Tukaj najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence POŠ Kostrivnica od 21. 12. do 24. 12. 2020.

Ostanimo zdravi!

 S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 14. 12. 2020 dalje

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je zaradi epidemioloških razmer v državi ponovno sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19.

Odloki Vlade RS in sklepi ministrice so naknadno objavljeni tudi v Uradnih listih zaradi odločitve Ustavnega sodišča in ostajajo v veljavi kot do sedaj.

Kot šola vam gremo še vedno naproti z nudenjem IKT tehnologije in zagotavljanjem brezplačnih toplih obrokov upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina. Prijave na brezplačne obroke še vedno prejema socialni delavec, g. Jože Ogris, in jih je mogoče prevzeti na enak način kot do sedaj.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence od 1. do 5. razreda POŠ Kostrivnica. 

Ne pozabimo upoštevati spletnega bontona, ki je bil dopolnjen in sprejet na konferenci UZŠ.

 

Ostanimo zdravi!

 

S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 7. 12. 2020 dalje

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je zaradi aktualnih epidemioloških podatkov podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19. V veljavi ostajata odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja in tudi sklep ministrice o izobraževanju na daljavo.

Sprejeta sta bila dva načrta in strategija:

 1. Načrt sproščanja ukrepov po fazah na področju vzgoje in izobraževanja ter športne  dejavnosti:
 1. 1 v oranžni fazi umirjanja (pod 1000 okužb/1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID 19) se predvideva odprtje vrtcev in šol za 1. triletje … ter sprostitev športnih dejavnosti na prostem.
 1. 2 v rumeni fazi umirjanja (pod 600 okužb/500 hospitaliziranih bolnikov s COVID 19) se osnovne šole odprejo v celoti …  
 1. 3 v zeleni fazi umirjanja (pod 300 okužb) se odpravijo vse omejitve na področju vzgoje in izobraževanja ter športnih dejavnosti.
 1. Načrt množičnega, prostovoljnega ponavljajočega testiranja in Nacionalno strategijo cepljenja, po kateri so zaposleni v vzgoji in izobraževanju uvrščeni v prednostne skupine tako za testiranje kakor tudi za cepljenje.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov po fazah se bo spremljalo na dnevni ravni in stopilo v veljavo naslednji dan po ugotovitvi.

Kot šola vam še vedno gremo naproti z nudenjem IKT tehnologije in zagotavljanjem brezplačnih toplih obrokov upravičenim učencem v sodelovanju z Občino Rogaška Slatina. Prijave na brezplačne obroke še vedno prejema socialni delavec, g. Jože Ogris, in jih je mogoče prevzeti na enak način kot do sedaj.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za POŠ Kostrivnica od 7. 12. do 11. 12. 2020.

Ne pozabimo upoštevati spletnega bontona, ki je bil dopolnjen in sprejet na konferenci UZŠ.

 

Naj bo na prvem mestu še vedno zdravje!

 

S spoštovanjem

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Vzgojno-izobraževalno delo od 30. 11. 2020 dalje

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je za sedem dni podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19. Od ponedeljka, 30. 11. 2020 ostajata v veljavi odlok o prepovedi zbiranja ljudi v vzgojno-izobraževalnih zavodih in sklep ministrice o izobraževanju na daljavo v enakih določilih kot do sedaj.

Če se bo epidemiološka situacija v Sloveniji izboljšala, k čemur lahko pripomoremo prav vsi z doslednim upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov, naj bi se učenci prve triade s 7. 12. 2020 vrnili v šolske klopi. Učenci od 4. do 9. razreda pa se bodo še naprej izobraževali na daljavo. Ko bo odločitev o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela v šolah sprejeta, vas bomo o tem pravočasno obvestili.

Kot šola vam gremo nasproti še vedno z nudenjem IKT tehnologije in zagotavljanjem brezplačnih toplih obrokov upravičenim učencem v sodelovanju z občino Rogaška Slatina. Prijave na brezplačne obroke še vedno prejema socialni delavec, g. Jože Ogris, in jih je mogoče prevzeti na enak način kot do sedaj.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.     

Na tej povezavi najdete urnik video učnih ur v živo v orodju MS Teams za učence od 1. do 5. razreda POŠ Kostrivnica od 30. 11. do 4. 12. 2020.

Ne pozabimo upoštevati spletnega bontona, ki je bil dopolnjen in sprejet na konferenci UZŠ.

Trenutno buri javnost najbolj ocenjevanje znanja. Sklepe ministrice za šolstvo in priporočila Zavoda za šolstvo si razlaga vsak po svoje. Učenci, starši in strokovni delavci, ki se vas ta problematika dotika, boste dobili razlago po elektronski pošti in e-komunikaciji preko eAsistenta. Le mirno.

Ponovno vas prosimo, da se v primeru kakršnihkoli težav obrnete na razredničarko, dotičnega učitelja, svetovalno službo ali vodstvo šole. Zavedamo se, da negotove razmere stresno vplivajo na vse nas, učenec, starše in strokovne delavce. Vsi se dnevno soočamo z novimi, nam nevsakdanjimi situacijami. Vsem pa nam bo v takšnih situacijah lažje, če bomo znali ostati strpni, ohraniti primerno komunikacijo in sodelovati drug z drugim.

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem,

kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

JESENSKE POČITNICE ZA OSNOVNOŠOLCE SO PODALJŠANE DO 8. NOVEMBRA

Dragi učenci, spoštovani starši in cenjeni sodelavci,

vlada RS je podaljšala ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. Jesenske počitnice se za osnovnošolce podaljšajo za en teden, do 8. novembra.

Novica vas je zagotovo presenetila, a namen tega ukrepa je počakati, da se razmere nekoliko umirijo.

Kako bo potekal pouk po tem datumu, ali se bodo učenci vrnili v šolske klopi ali se učili od doma, še ni znano. V tem tednu bosta MIZŠ in stroka proučila, kako bo potekalo delo naprej. Odločitev bo sprejeta konec tedna.

V tem tednu je odgovornost na učencih, starših in strokovnih delavcih, da se temeljito pripravimo za delo na daljavo v primeru te odločitve. Iskrena hvala vsem, ki ste delali, še delate in boste delali vse, kar je v vaši moči, da se epidemija čim prej zajezi.

Zavedajmo se, da je veliko odvisno od nas samih, od spoštovanja ukrepov, sporočanja okužb …

En sam naredi malo, mnogo pa nas lahko naredi veliko. Vsak posameznik lahko vpliva le nase, ampak če se v tem delovanju povežemo, je to moč, ki prinaša spremembe na kolektivni ravni.

S skupnimi močmi nam bo zagotovo uspelo, da se čim prej vrnemo v stare tirnice življenja.

Želim vam mirne prihajajoče praznike.

Ostanimo čim dlje zdravi. Tisti, ki ste zboleli, pa se čim prej pozdravite.

Vaša ravnateljica, Milena Vreš, prof.

ZBIRANJE PAPIRJA PO TRENUTNO PRILAGOJENIH POGOJIH

V začetku meseca oktobra je načrtovana 1. akcija zbiranja papirja. Glede na trenutne razmere priporočamo, da papir zbirate in hranite doma. Stehtajte ga in zvežite v snopiče.

Ko bodo razmere ugodnejše, vas obvestimo, da boste lahko stehtan papir oddali v za to namenjen zabojnik.

Alenka Klemenčič, koordinatorica eko šole

AKCIJE ZBIRANJA STAREGA PAPIRJA

V šolskem letu 2020/2021 načrtujemo štiri dvotedenske akcije zbiranja starega papirja. Prva dvotedenska akcija bo v začetku meseca oktobra. Do takrat papir zbirajte in hranite doma. Papir mora biti obvezno zvezan v snopiče.

Potrudimo se in prispevajmo majhen delček k ohranjanju narave.

NA POŠ KOSTRIVNICA POVEZANI TUDI V ČASU KORONAVIRUSA

 Po šesttedenskem šolanju na daljavo, ki ga izvajamo zaradi pandemije, si seveda tudi na POŠ Kostrivnica želimo čimprejšnjega skupnega snidenja. Ker pa so nam »koronavirusne« razmere to onemogočale, smo se učitelji z učenci in s starši povezali na daljavo v skupnem projektu, ki je bil vsebinsko povezan z dvema praznikoma: dnevu upora proti okupatorju in prazniku dela.

Že večkrat doslej so se naši učenci izkazali v inovativnosti in kreativnosti. Zato so bile tudi tokratne izvedbene zamisli v glavnem prepuščene njim; učitelji smo jim podali le nekaj osnovnih idej. Nastale so zanimive kreacije. Nekateri so izdelali slovensko zastavo ali grb in poiskali informacije o njunem nastanku. Drugi so raziskovali, zakaj praznujemo 27. april in 1. maj. Doma so poiskali kupljene ali ročno izdelane zastave, s katerimi so za praznik okrasili svoj dom. Nastali so zanimivi sestavki in pesmi o sreči, da živimo v Sloveniji – majhni, vendar najlepši državi na svetu … 

Na e-naslove kostrivniških učiteljev je prispelo veliko zanimivih prispevkov, ki so nas znova povezali – pa čeprav le v mislih in na daljavo.

Martin Druškovič

 

SKUPINSKA PUSTNA MASKA POŠ KOSTRIVNICA – KOKOŠJA DRUŽINA

Narava je naša učiteljica. In od živali se lahko marsikaj naučimo. Tudi od kokoši. Petelin skrbno varuje svoje kokoške in piščančke. Piščanci sledijo vzorom in posnemajo starejše. Ko se stisnejo skupaj, jih greje bližina …

Tudi učenci in učitelji POŠ Kostrivnica smo kot velika družina. Lepo je, ko pridejo do izraza unikatni posamezniki. Še lepše pa je, ker nas združuje medsebojna povezanost, prijateljstvo, topla beseda…

To smo želeli izraziti tudi s skupinsko pustno masko, s katero smo se 22. 2. 2020, skupaj z učenci in učitelji naše centralne šole, udeležili tradicionalne pustne povorke na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini. Pri izdelavi so, predvsem mlajšim učencem, pomagali tudi njihovi starši. Na POŠ Kostrivnica je že tradicija, da nekatere projekte izpeljemo skupaj starši, učenci in učitelji. Kot velika družina …

Zapisal: Martin Druškovič

Nasveti –  koronavirus

 

————————————————————-

Obvestilo koronavirus

Spoštovani starši (družine z otroki, učenci),
spoštovane  kolegice in spoštovani kolegi,
spoštovani vsi,
ki sodelujete z VIZ II. OŠ Rogaška Slatina,

na šoli se zavedamo teže trenutka, ko slovenski javnosti grozi  koronavirus, zato že od včeraj, 24. 2. 2020, ko smo prejeli z MIZŠ okrožnico, s katero šole pozivajo k previdnosti in varovanju zdravja, pripravljamo »Načrt zagotavljanja kontinuiranega dela v vzgojno-izobraževalnih, visokošolskih in raziskovalnih zavodih v času koronavirusa«. V načrtu bomo predvideli vsa znana tveganja in ukrepe, kako le te čim bolj uspešno preprečiti.

V vmesnem času bomo intenzivneje spremljali tudi uradna obvestila in po potrebi dodatno trezno ukrepali.  

Do ponedeljka, 2. 3. 2020, ko se začne pouk po zimskih počitnicah, vas bomo obvestili o morebitnih oziroma potrebnih ukrepih v prvem tednu izvajanja pouka po počitnicah. Zagotavljanje zdravja mora biti na prvem mestu. V namene obveščanja bomo še naprej uporabljali šolsko spletno stran, po potrebi pa tudi eAsistent in Radio Štajerski val.

Ustvarjanje ustreznih pogojev šolskega dela in zmanjšanje negativnega vpliva in motenj, ki jih lahko povzroči koronavirus, mora biti prednostna naloga vseh nas, torej vseh javnosti (notranjih, zaposlenih, učencev in staršev ter zunanjih). Zato prosim, da do ponedeljka poskrbite zase in za svoje otroke ter vse, s katerimi preživljate počitniške dni.

Zaupati moramo sebi, svojim primernim ravnanjem ter pametnim presojam in odločitvam. Verjamem, da bomo kos tudi tej, doslej vsem neznani nalogi.

Lepo vas vse pozdravljam,

mag. Karla Škrinjarić, spec.
ravnateljica
VIZ II. OŠ Rogaška Slatina

 

 

 

————————————————————-

TEDEN OTROKA – Moje pravice

 1. 10. 2019 – 11. 10. 2019

V letošnjem šolskem letu obeležujemo 30 let od sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah. Prav zato so se v Zvezi prijateljev mladine Slovenije odločili, da bo letošnja osrednja tema namenjena pravicam otrok. Namen je ozaveščati javnost o pomembnosti otrokovih pravic.

Na POŠ Kostrivnica smo prepletli otroške pravice, pravice živali, odgovornost do okolja, svojega telesa z etičnimi in moralnimi vrednotami skozi ples, glasbo, literaturo in šport. Nastale izdelke smo razstavili v jedilnici. Evalvacija je tekla skozi govorjeno in pisano besedo.

Takole sta o njihovem tednu razmišljali petošolka in drugošolka:

7. oktobra je praznik: Teden otroka. Letos je bila naša tema Pravice otrok. V letošnjem letu je 30 let od tega, ko so sprejeli Konvencijo. Na naši šoli smo Teden otroka posvetili različnim dejavnostim. V ponedeljek smo imeli pouk, v torek smo imeli športni dan, v sredo smo si lahko sami izbrali nalogo, v četrtek smo delali plakate… Všeč mi je bilo, ko smo si lahko sami izbrali nalogo in ko smo delali plakate.

Kaja Stojnšek, 5. K

Z učiteljico Alenko smo si pobarvali žabice iz papirja, ki skačejo. V tednu otroka smo se pogovarjali o pravicah. Izvedela sem, da imamo pravico hoditi v šolo, se igrati, imeti hrano. S sošolci smo obiskali vrtec in se igrali različne igre.

Julija Šeligo, 2. K

Spoštovani učenci in starši,

zaposleni VIZ II. OŠ Rogaška Slatina in obeh podružničnih šol vas pričakujemo zopet v šoli prvi šolski dan novega šolskega leta, v ponedeljek, 2. septembra 2019 ob 8.15 uri.

Še posebej se veselimo prvošolcev, ki se nam bodo v šoli pridružili prvič, a šele okrog 10.00, po svečanem sprejemu in ogledu gledališke predstave, ki se začne ob 8.00 v KC, kakor tudi šestošolcev, ki prihajajo na matično šolo iz podružnic.

Zagotovo vas zanima, KAKO BO POTEKAL PRVI ŠOLSKI DAN NA VIZ II. OŠ ROGAŠKA SLATINA?

Prvi šolski dan bo namenjen spoznavanju, pregledu letnega delovnega načrta, predstavitvi dejavnosti obogatitvenega programa, načrtovanju programa dela v OS, novostim, spremembam in spoznavanju dela pri pouku.

Prav tako bodo učenci  do odhoda domov nadaljevali z delom  v organiziranih oblikah razširjenega programa.

Vozni redi jutranjih in opoldanskih voženj šolskih avtobusov in minibusa (povezava) ostajajo nespremenjeni. Zapisani so tudi na zloženki s ključnimi informacijami (povezava – zloženka), ki jo učenci prejmejo prvi šolski dan. Prvi šolski dan bo šolski avtobus vozil le drugo jutranjo vožnjo, ki se prične ob 7.30 iz Tuncovca oziroma 7.35 iz Podplata, minibus pa bo vozil po objavljenem voznem redu.

Prvi šolski dan bo mogoče v šoli prevzeti kosilo, ne bo pa mogoče izbirati glavne jedi.

Izbor glavne jedi za kosilo preko programa E-asistent bo mogoče opravljati od 31. 8. 2019, za čas prevzema od 10. 9. 2019.  V vmesnem obdobju izbor ne bo mogoč, zato bodo  učenci prevzemali pripravljeno hrano brez vnaprej opravljene izbire.

Naj vas že sedaj obvestimo, da bo v torek, 17.9.2019 ob 17.00 v avli centralne šole skupni izobraževalni RS za vse starše centralne šole in obeh podružničnih šol. O postavljanju meja in zahtev otrokom bosta spregovorila terapevt Miha Kramli in dr. Vesna Vuk Godina. Vabljeni v čim večjem številu!

Ravnateljica, strokovni in drugi delavci šole se veselimo ponovnega snidenja in sodelovanja z učenci, veselimo pa se tudi tvornega in na pozitivnih odnosih temelječega sodelovanja  z vami, spoštovani starši. Na naši šoli velja, da skupaj zmoremo vse!

Torej, »Zmoremo, ker znamo in znamo, ker hočemo!«

ravnateljica mag. Karla Škrinjarić, spec.,  l. r.

in zaposleni VIZ II. OŠ Rogaška Slatina

UČENCI POŠ KOSTRIVNICA SO BILI AKTIVNI IN USPEŠNI TUDI V ŠOLSKEM LETU 2018/2019

 • KNJIŽNE NAGRADE ZA NAJUSPEŠNEJŠE UČENCE
 1. k: Kaja Stojnšek
 2. k: Ana Grobin

 

 • NAJ BRALCI
 1. k: Jerca Šturm
 2. k: Tomi Colnarič, Lana Jagodič, Lilu Romih

 

 • CANKARJEVO PRIZNANJE – MEHURČKI
 1. k: Julija Šeligo, Patricija Čobec
 2. k : Maša Bele, Anej Černogoj, Hana Černogoj, Neža Klemenčič, Eva Lugarič
 3. k: Tomi Colnarič, Lana Jagodič

 

 • BRONASTO CANKARJEVO PRIZNANJE
 1. k: Zoja Klara Hrup

 

 • LOGIKA – BRONASTO PRIZNANJE
 1. k: Kaja Stojnšek
 2. k: Ana Grobin, Zoja Klara Hrup, Blaž Ivekovič

 

 • MATEMATIČNO TEKMOVANJE KENGURU – BRONASTO PRIZNANJE
 1. k: Patricija Čobec, Julija Oset
 2. k: Tian Grunt Ancelj
 3. k: Urban Ivekovič
 4. k: Ana Grobin, Blaž Ivekovič

 

 • LOGIČNA POŠAST – BRONASTO PRIZNANJE
 1. k: Julija Oset
 2. k: Hana Černogoj, Tian Grunt Ancelj, Eva Lugarič
 3. k: Tomi Colnarič, Lana Jagodič, Urban Ivekovič
 4. k: Kaja Stojnšek

 

 • LOGIČNA POŠAST – SREBRNO PRIZNANJE
 1. k: Žan Colnarič, Patricija Čobec, Julija Šeligo
 2. k: Maša Bele, Anej Černogoj, Marko Čokl, Tian Grunt Ancelj, Jerca Šturm
 3. k: Ana Grobin

 

 • LOGIČNA POŠAST – SREBRNO PRIZNANJE NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU
 1. k: Julija Šeligo

 

 • ZLATO PRIZNANJE RAČUNANJE JE IGRA
 1. k: Neža Klemenčič, Tian Grunt Ancelj
 2. k: Lana Jagodič
 3. k: Kaja Stojnšek
 4. k: Zoja Klara Hrup

 

 • ŠPORTNI DOSEŽKI – PRIZNANJE ZLATI SONČEK
 1. k: Neja Brezak, Žan Colnarič, Patricija Čobec, Žan Gaberšek, Julija Oset, Julija Šeligo
 2. k: Klara Berglez, Gregor Brezlan, Marko Čokl
 3. K: Tomi Colnarič, Urban Ivekovič, Lana Jagodič, Žan Mlakar, Lucijan Ogrizek, Lilu Romih, Miha Tadina

 

 • ŠPORTNI DOSEŽKI – MEDALJA ZLATI SONČEK
 1. k: Maša Bele, Anej Černogoj, Hana Černogoj, Tian Grunt Ancelj, Jan Jordan, Neže Klemenčič, Eva Lugarič, Jerca Šturm, Ožbej Verbek, Nik Zagajšek
 2. Tomi Colnarič, Žan Mlakar, Lilu Romih

 

 • ŠPORTNI DOSEŽKI – KRPAN
 1. k: Kaja Stojnšek, Miha Volavšek
 2. k: Patricija Berglez, Ana Grobin, Zoja Klara Hrup, Alina Tadina, Ambrož Verbek

 

 • SREBRNO PRIZNANJE – REGIJSKO SREČANJE FOLKLORNIH SKUPIN RINGARAJA

         Otroška folklorna skupina Vrelčki

 • CICI VESELA ŠOLA – PRIZNANJE
 1. k: Neja Brezak, Žan Colnarič, Patricija Čobec, Žan Gaberšek, Julija Oset, Julija Šeligo
 2. k: Maša Bele, Gregor Brezlan, Klara Brglez, Anej Černogoj, Hana Černogoj, Marko Čokl, Tian Grunt Ancelj, Jan Jordan, Neža Klemenčič, Eva Lugarič, Jerca Šturm, Ožbej Verbek, Nik Zagajšek

 

 • PROJEKT PASAVČEK – PRIZNANJE
 1. k: Neja Brezak, Žan Colnarič, Patricija Čobec, Žan Gaberšek, Julija Oset, Julija Šeligo
 2. k: Maša Bele, Gregor Brezlan, Klara Brglez, Anej Černogoj, Hana Černogoj, Marko Čokl, Tian Grunt Ancelj, Jan Jordan, Neža Klemenčič, Eva Lugarič, Jerca Šturm, Ožbej Verbek, Nik Zagajšek

 

 • OKOLJSKI NATEČAJ – PRIZNANJE IN 3. MESTO
 1. k: Patricija Berglez, Urban Čokl, Ana Grobin, Zoja Klara Hrup, Blaž Ivekovič, Kevin Kerin, Martin Lampret, Larisa Šeligo, Alina Tadina, Ambrož Verbek.

 

 • TEKMOVANJE ZA ČISTE ZOBE

      ZMAGOVALNI RAZRED: 2. k

 

 • EKO DEJAVNOSTI

      ZMAGOVALNI RAZRED: 5. k, NAJVEČ ZBRANEGA PAPIRJA: 1., 2. k

Iskrene čestitke!

 

SAJ FOLKLORNIK SE IZMED VSEH POZNA, DOBRO POJE, GODE, RAJAT ZNA …

V kostrivniški šoli, ki je podružnica VIZ II. OŠ Rogaška Slatina, uspešno nadaljujemo z dolgoletno folklorno tradicijo. Kostrivničani še nismo nikoli izostali z državne revije Pika poka v Rogaški Slatini. Letos smo bili že triindvajsetič. A veste, koliko generacij otrok je že plesalo?

Bili smo ustvarjalni in prepričljivi, zato smo si priplesali tudi srebrno regijsko priznanje JSKD Ringa raja 2019. Vesela sem, da otroci radi obiskujejo folkloro, saj s tem bogatimo našo kulturo in skrbimo, da  bogato slovensko ljudsko izročilo ne izumre. Vedno poskrbim, da se imamo, kljub delu, tudi lepo. Predvsem sem hvaležna staršem, ki nas podpirajo in si vzamejo čas, da lahko izpeljemo vaje in nastope, ki jih bilo letos spet veliko. Nastopili smo na šolskih proslavah, ob materinskem dnevu, razveselili starejše krajane Kostrivnice in sodelovali na kresnem večeru pod kostrivniškim kozolcem.

Naj živi folklora!

Mojca Pažon, strokovni vodja

ČLANI PRAVLJIČNIH URIC SO GLEDALCE RAZVESELILI Z DVEMA PREDSTAVAMA

Pri pravljičnih uricah so sodelovali učenci od 1. do 5. razreda. Razdeljeni so bili v dve skupini. Učenci 1. in 2. razreda so se naučili otroško dramsko igro Pod medvedovim dežnikom, učenci od 3. do 5. razreda pa igro Pujskov bratec. V začetnih urah so se vsi seznanili z vsebino omenjenih pravljic, si izbrali vloge ter pričeli z učenjem besedila. Ko je bilo besedilo usvojeno, smo pričeli z gibanjem in mimiko obraza ter dodajanjem glasbenih vložkov. Izdelali smo sceno in dodatke h kostumom. Staršem in učencem POŠ Kostrivnica ter staršem in malčkom iz vrtca Studenček smo igro Pujskov bratec uspešno predstavili na prireditvi ob materinskem dnevu 21. 3. 2019. Igro Pod medvedovim dežnikom pa so si na zaključnem roditeljskem sestanku ogledali starši prvošolcev in drugošolcev ter ob zaključku šolskega leta tudi malčki iz vrtca Studenček. Nastopali so vsi učenci, ki so za to imeli interes. Svoje vloge so odlično odigrali.

Marjana Plemenitaš

RDEČA KAPICA – tokrat malo drugače

„Nekoč je živela ljubka deklica in vsi, ki so jo poznali, so jo imeli radi. Njena babica, ki je imela zanjo še prav poseben prostor v srcu, ji je podarila čudovito rdečo kapico. Tako navdušena je bila deklica nad kapico, da jo je nosila, kamorkoli je šla, zato so jo vsi klicali Rdeča kapica.“

J. in W. Grimm

Prav vsi poznamo pravljico o ljubki Rdeči kapici in njeni babici. Prav zaradi dobrega poznavanja dogajanja v pravljici smo so lotili Rdeče kapice malo drugače. Spoznavali smo zvočnost besedila v materinem in tujih jezikih ter si ustvarjali domišljijske slike ob lutkah, aplikacijah, zvočnih podlagah in bogati animaciji pripovedovalcev. Učenci so imeli priložnost doživeti tuje jezike v znani pravljici, jih razumeti, se vživeti in odzivati na pobude.

Doživetje in potovanje v svet tujih jezikov je bilo čudovito. Še bomo potovali od pravljice do pravljice… in še dlje.

Natalija Horvat

ŠPORTNI DAN ZDRAVO SRCE 29. 9. 2018 

Na POŠ Kostrivnica bo na delovno soboto, 29. 9. 2018, za vse učence športni dan ZDRAVO SRCE.  Učenci bodo ta dan v šolo prišli ob 8.15. Po malici se bomo odpravili na planinsko kočo Velikonočnico, na igrišču pri planinski koči izvedli različne športne igre… Na šolo se bomo vrnili predvidoma ob 12.30. Takrat lahko starši prevzamete svoje otroke, ostali pa bodo nadaljevali delo v OPB.

Učenci naj bodo primerno obuti in oblečeni, v nahrbtniku naj imajo bidon z vodo in zdravo malico po vaši izbiri.

Šolski avtobusi bodo vozili le drugo jutranjo vožnjo, opoldan pa le prvo, torej ob 13.35. Kasnejših voženj ta dan ne bo. Minibus bo vozil po ustaljenem voznem redu.

V programu eA imajo prijavljeno kosilo vsi tisti učenci, ki imajo sicer kosilo vse dni v tednu.

Vse spremembe, vezane na ta dan (jutranje varstvo, prevoz z minibusom, kosilo), naj učenci ali starši sporočijo razrednikom najkasneje do četrtka, 27. 9. 2018.

V primeru slabega vremena bomo športne aktivnosti izvedli v šolski telovadnici.

 

Učenci POŠ Kostrivnica so bili aktivni in uspešni tudi v šolskem letu 2017-2018

 

 • KNJIŽNE NAGRADE ZA NAJUSPEŠNEJŠE UČENCE
 1. k: Kaja Stojnšek
 2. k: Ana Grobin

 

 • NAJ BRALCA
 • 1. k: Maša Bele
 • 3. k: David Stojnšek

 

 • CANKARJEVO PRIZNANJE – MEHURČKI
 1. k: Maša Bele, Anej Černogoj, Hana Černogoj, Marko Čokl, Tian Grunt Ancelj, Neža Klemenčič, Eva Lugarič, Jerca Šturm
 2. k: Tomi Colnarič, Lana Jagodič, Lucijan Ogrizek
 3. k: Zala Černogoj, David Stojnšek, Kaja Stojnšek

 

 • BRONASTO CANKARJEVO PRIZNANJE
 1. k: Ana Grobin
 2. k: Žana Potočnik

 

 • MATEMATIČNO TEKMOVANJE KENGURU – BRONASTO PRIZNANJE
 1. k: Tian Grunt Ancelj, Jerca Šturm, Maša Bele, Marko Čokl
 2. k: Lana Jagodič, Lilu Romih
 3. k: Kaja Stojnšek
 4. k: Martin Lampret, Blaž Ivekovič

 

 • LOGIČNA POŠAST – BRONASTO PRIZNANJE
 • 1.k: Hana Černogoj, Tian Grunt Ancelj, Eva Lugarič
 • 4.k: Zoja Klara Hrup, Patricija Berglez
 • 5.k: Matic Šeligo, Lana Stojnšek

 

 • LOGIČNA POŠAST – SREBRNO PRIZNANJE
 1. k: Jerca Šturm, Maša Bele, Anej Černogoj, Neža Klemenčič, Marko Čokl
 2. k: Urban Ivekovič, Lana Jagodič, Tomi Colnarič, Lucijan Ogrizek
 3. k: Kaja Stojnšek
 4. k: Blaž Ivekovič, Ana Grobin, Martin Lampret, Alina Tadina
 5. k: Tim Vodušek

 

 • LOGIČNA POŠAST – SREBRNO PRIZNANJE NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU
 • 1.k: Maša Bele, Jerca Šturm
 • 3.k: Kaja Stojnšek
 • 4.k Ana Grobin

 

 • ZLATO PRIZNANJE RAČUNANJE JE IGRA
 1. k: Urban Ivekovič, Lucijan Ogrizek
 2. k: Jan Strniša
 3. k: Ana Grobin, Blaž Ivekovič

 

 • EVROPA V ŠOLI – PRIZNANJE ZA SODELOVANJE NA REGIJSKI RAVNI
 1. k: Žana Potočnik, Tim Vodušek

 

 • EVROPA V ŠOLI – PRIZNANJE ZA SODELOVANJE NA DRŽAVNI RAVNI
 1. k: Žana Mlakar

 

 • SREBRNO PRIZNANJE NA DRŽAVNI REVIJI FOLKLORNIH SKUPIN – RINGARAJA

in

 • ZLATO PRIZNANJE NA 22. DRŽAVNI REVIJI LJUDSKIH PESMI, PLESOV IN OBIČAJEV – PIKA POKA

Otroška folklorna skupina Vrelčki

 

 • TEKMOVANJE ZA ČISTE ZOBE

ZMAGOVALNI RAZRED: 4., 5. k

 

 • EKO DEJAVNOSTI

ZMAGOVALNI RAZRED: 4., 5. k

 

Iskrene čestitke!

 

POLETNE ŠPORTNE POČITNICE

Vabimo vas, da z nami aktivno, sproščeno in brez ocenjevanja preživite del poletnih počitnic v programu ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG. Športne počitnice se bodo odvijale v JUNIJU, JULIJU in AVGUSTU od 8.00 do 12.00 ure v telovadnici in igrišču POŠ Kostrivnica, II. OŠ Rogaška Slatina… Vse aktivnosti so brezplačne. Starše prosimo, da pripeljete in odpeljete otroke na aktivnosti. Učenci lahko ponujene aktivnosti izberete po želji (lahko ste prisotni na vseh ali pa samo na določenih).

Aktivnosti, ki smo jih pripravili za vas v JUNIJU in JULIJU:

datum čas aktivnost kraj
sreda,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27. junij

8.00 – 12.00 balinanje (dobimo se pri II. OŠ, sledi pohod do dvorane Balinček) dvorana Balinček
četrtek              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28. junij

8.00 – 12.00 ribolov: dobimo se pri II. OŠ Rogaška Slatina. Potrebujete opremo za ribolov, vabo. (v primeru dežja: igre z žogo v telovadnici II. OŠ Rogaška Slatina)              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trije ribniki              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ponedeljek,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. julij

8.00 – 12.00 plezanje              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II. OŠ Rogaška Slatina
torek,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. julij

8.00 – 12.00 igre z loparji              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POŠ Kostrivnica
sreda,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. julij

8.00 – 12.00 igre z žogo              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POŠ Kostrivnica
četrtek              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. julij

8.00 – 12.00 Igre z žogo POŠ Kostrivnica
petek,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. julij

8.00 – 12.00 prometna delavnica – učenci pripeljejo kolesa (v primeru dežja: igre z žogo v telovadnici POŠ Kostrivnica) POŠ Kostrivnica
ponedeljek,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. julij

8.00 – 12.00 igre z žogo POŠ Kostrivnica
torek              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. julij

8.00 – 12.00 pohod na Boč (izpeljali ga bomo, če se ga bo udeležilo vsaj 8 otrok. V primeru dežja: igre z žogo v telovadnici POŠ Kostrivnica) POŠ Kostrivnica, Boč
sreda,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. julij

8.00 – 12.00 igre z loparji II. OŠ Rogaška Slatina
četrtek,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.julij

8.00 – 12.00 plezanje II. OŠ Rogaška Slatina

 

  Aktivnosti, ki smo jih pripravili za vas v AVGUSTU:

datum čas aktivnost  
četrtek,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23.avgust

8.00 – 12.00 igre z žogo POŠ Kostrivnica
petek,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.avgust

8.00 – 12.00 balinanje (dobimo se pri II. OŠ, sledi pohod do dvorane Balinček) dvorana Balinček
torek,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28. avgust

8.00 – 12.00 plezanje II. OŠ Rogaška Slatina
sreda,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29. avgust

8.00 – 12.00 ribolov: dobimo se pri II. OŠ Rogaška Slatina. Potrebujete opremo za ribolov, vabo. (v primeru dežja: igre z žogo v telovadnici II. OŠ Rogaška Slatina)              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trije ribniki
četrtek,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30. avgust

8.00 – 12.00 prometna delavnica – UČENCI PRIPELJEJO KOLESA              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(v primeru dežja: igre z žogo v telovadnici POŠ Kostrivnica)

POŠ Kostrivnica
petek,              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31. avgust

8.00 – 12.00 igre z žogo POŠ Kostrivnica

 

Učenci za vse aktivnosti potrebujete športno opremo, malico, pijačo, kapo za zaščito pred soncem.

Razpored aktivnosti, informacije in navodila so vam prav tako na voljo na šolski spletni strani: www.iios-rogaska.com.

Pridite v čim večjem številu, koristno in lepo vam bo. 

                                               

 Športni pedagog: Marko Čonžek, prof.                                                                      Ravnateljica: mag. Karla Škrinjarič, spec.       

 

SAJ FOLKLORNIK SE IZMED VSEH POZNA, DOBRO POJE, GODE, RAJAT ZNA…

V kostrivniški šoli, ki je podružnica II. OŠ Rogaška Slatina, uspešno nadaljujemo z dolgoletno folklorno tradicijo. V OFS Vrelčki so vključeni učenci od 1. do 5. razreda, kar daje skupini še posebno pestrost. Vsako leto nastopamo ob različnih priložnostih v kraju, udeležujemo se revije JSKD in ZRSŠ, z veseljem sodelujejo na mednarodnih srečanjih folklornih skupin. Na reviji ljudskih plesov in običajev Pika Poka v Rogaški Slatini nastopamo že od samega začetka, torej 22 leto. Ponosni smo na dosežene uspehe. Pri svojem delu in pri odrskih postavitvah vedno izhajamo iz tradicije domačega kraja in izvirnosti vsakega posameznika. Tudi letos je bilo tako, ko smo predstavili rajanje na šolskem dvorišču. Zadnja leta nas s svojo harmoniko uspešno spremlja David Šket, ki veliko pripomore h kvalitetni odrski izvedbi.

Letos smo imeli veliko nastopov, priplesali smo si srebrno priznanje RINGA RAJA in zlato priznanje PIKA POKA. Sodelovali smo tudi na mednarodnem folklornem festivalu v Šmarju pri Jelšah ter razveselili starejše krajane v Kostrivnici.

Vesela sem, da otroci radi obiskujejo folkloro, saj s tem bogatimo našo kulturo in skrbimo, da  bogato slovensko ljudsko izročilo ne izumre. Vedno poskrbim, da se imamo kljub delu tudi lepo. Predvsem sem hvaležna staršem, ki nas podpirajo in si vzamejo čas, da lahko mi izpeljemo vaje in nastope. Hvala vam še enkrat, spoštovani starši!

Folklora je dejavnost, ki jo moraš opravljati s srcem in pripadnostjo. Biti folklornik pomeni čast! In ponosna sem, da lahko na zdrav in prijazen način vzgajam mlade folklornike.

Mentorica OFS Vrelčki: Mojca Pažon

DRŽAVNO TEKMOVANJE LOGIČNA POŠAST

V soboto, 19. 5. 2018, je na OŠ Dobje potekalo državno tekmovanje iz matematike – Logična pošast. Državnega tekmovanja se je udeležilo tudi šest učencev POŠ Kostrivnica. Najuspešnejše so bile Maša Bele, Jerca Šturm, Kaja Stojnšek in Ana Grobin, saj so dobitnice srebrnih državnih priznanj.

 

PROSLAVA: DAN ŽENA IN MATERINSKI DAN, 22. 3. 2018

Pri pripravi in izvedbi prireditve smo si tudi tokrat roke podali z našimi malimi sosedi, s katerimi bivamo pod isto streho – kostrivniškim vrtcem. Prireditev, ki je bila lepo obiskana in sprejeta, smo strnili z mislijo: Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

 

OBVESTILO O STAVKI, 14. 3. 2018

Spoštovani starši,

kot ste obveščeni iz medijev Sindikat vzgoje in izobraževanja RS nadaljuje v sredo, 14. 3. 2018, splošno stavko vseh zaposlenih v slovenskih osnovnih šolah.

Na dan stavke VIZ II. OŠ Rogaška Slatina, vključno z obema podružnicama, ne bo izvajala pouka in drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela, bomo pa v šoli organizirali varstvo za nujne primere – za  učence I. triletja. Varstvo otrok bo organizirano samo na centralni šoli, kar pomeni, da morajo starši, če izrazijo potrebo, otroke iz podružnic pripeljati v varstvo v Rogaško Slatino. O nujni potrebi po varstvu obvestite razredničarko.

V prihajajočih dneh spremljate sredstva javnega obveščanja, še posebej  novice v torek, 13. 3. 2018, saj bo v primeru preklicane stavke v sredo, 14. 3. 2018, pouk.

Hvala za sodelovanje.

Na naslednji povezavi si lahko preberete Obvestilo glavnega stavkovnega odbora Sviz.

PUSTOVANJE 13. 2. 2018

»Poglej, kako ta ur’ca tik taka,

je nam pomembna ura že vsaka.

Če zamižimo, z njo se vrtimo,

kot se vrti naš modri planet.

 

Tika taka – tika taka,

sliši se sekunda vsaka.

Tika taka – tika tak,

ur’ca šteje vsak korak…«

 

Takole so prepevale, tiktakale in poplesavale ure, ki smo jih za vas navili učenci in učitelji POŠ Kostrivnica.

Mi vsi pa prav dobro vemo: Če imaš nekoga rad, si zanj časa ni težko odmeriti. Pravzaprav ne merimo časa mi, meri ga ljubezen.

SVEČANO KOSILO

Tudi letos bomo v četrtek, 21. 12. 2017, organizirali svečano kosilo.

Rednim naročnikom se na svečano kosilo ni potrebno posebej prijaviti, izberejo le meni v že utečeni računalniški aplikaciji.

Na kosilo ste vabljeni tudi tisti, ki sicer ne kosite v šoli. Prijavite se lahko do torka, 19. 12. 2017, do 8.00 ure na telefonsko številko: 03 582 42 01.

ZADNJI ŠOLSKI DAN V LETU 2017

V petek, 22. 12. 2017, bodo aktivnosti zadnjega šolskega dne v tem koledarskem letu potekale drugače.

Učenci bodo lahko prišli v šolo ob 9.15. Šolski avtobus bo redne vozače iz Podplata odpeljal ob 8.45. Za tiste učence, ki zjutraj doma nimajo varstva, bo varstvo organizirano na šoli.

Po malici bomo izvedli proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti, nato bodo sledile druge dejavnosti. Ob 12.30 bodo lahko učenci odšli domov. Takrat bo odpeljal tudi šolski avtobus. Kasnejših avtobusnih voženj ta dan ne bo! Prevozi z minibusom bodo organizirani na osnovi z izjavami izkazanih potreb. Zjutraj bo minibus vozil po običajnem voznem redu, po končanem kulturnem dnevu bo odhod ob 12.40.

Kosilo bo ta dan odpovedano za vse za učence, razen za tiste, ki bodo ostali v OPB in se bodo prijavili na kosilo.

Preživimo zadnji šolski dan v koledarskem letu 2017 v prijetnem predprazničnem vzdušju. Veliko lepega tudi v prihajajočem letu. V šoli pa se znova srečamo v sredo, 3. 1. 2018.

 

PEVSKO OBARVAN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Na POŠ Kostrivnica smo tudi letos tradicionalni slovenski zajtrk pevsko obarvali. Sodelovali smo v projektu Čebelarske zveze Slovenije Medeni zajtrk. V najštevilčnejšem slovenskem čebelarskem pevskem zboru je točno ob 10. uri Slakovega Čebelarja prepevalo več kot 42.000 pevcev iz 430 šol in vrtcev. Pesem je prešerno zazvenela, saj so sodelovali tudi malčki in vzgojiteljice tukajšnjega vrtca.

 

ORGANIZACIJA ZADNJEGA ŠOLSKEGA DNEVA   PRED JESENSKIMI POČITNICAMI

V petek, 27. 10. 2017, bodo na POŠ Kostrivnica dejavnosti organizirane malo drugače. Prve tri šolske ure bo pouk po urniku. Nato bomo v šoli izvedli prireditev ob dnevu reformacije in dnevu spomina na mrtve ter jo zaključili s komemoracijo na kostrivniškem pokopališču. Po komemoraciji se bomo vrnili v šolo.

Učenci, ki se redno vozijo iz šole domov z avtobusom ali minibusom, bodo lahko iz šole šli že ob 11.45. Kasnejših voženj ta dan ne bo. Ostali učenci bodo nadaljevali z delom v OPB.

Za ta petek bo odpovedano kosilo za vse učence. Če ga bo vaš otrok imel, ga prijavite preko eAsistenta ali na prijavnici, ki so jo prijeli učenci.

 

ŠPORTNI DAN ULICE OTROKOM NA POŠ KOSTRIVNICA

V petek, 13. 10. 2017 smo tudi na POŠ Kostrivnica obeležili EVROPSKI DAN PROMETNE VARNOSTI – ULICE OTROKOM.

Z medgeneracijskim športnim dnevom in preventivnimi aktivnostmi na temo varnosti v prometu smo obenem zaznamovali evropski dan prometne varnosti in dan brez avtomobila.

Minula leta smo se, skupaj z nekaterimi starši in drugimi odraslimi spremljevalci, podali peš v Rogaško Slatino in se tam družili z učenci, učitelji ter starši naše centralne šole. Letos smo ostali v Kostrivnici. Šolsko igrišče smo spremenili v prometni poligon, opremili s prometnimi znaki, povezali s cestami in promet se je začel odvijati. Ker pri tej starosti učenci še nimajo izpitov za kolesa, so bila njihova prevozna sredstva igrače, rolerji, skiroji, kotalke… Seveda pri igri nismo pozabili na varnost.

Športni dan smo nameravali zaključiti z igrami na kostrivniškem športnem letališču, vendar smo bili enotnega mnenja, da do konca ostanemo kar na našem prometno-športnem igrišču.

TEDEN OTROKA V POŠ KOSTRIVNICA

2. 10. 2017 – 6. 10. 2017

Čeprav v naši šoli večkrat poskrbimo za sončne dni, smo se letošnjega pozitivnega gesla Povabimo sonce v šolo zelo razveselili. Iskali smo sončne pesmi in misli, izvajali šaljive igre, ustvarjali v delavnici Kolaž jeseni, slikali v mavričnih barvah, obiskali Tetko jesen, iskali skritega prijatelja… Svoja razmišljanja, doživljaje in občutja smo strnili v razstavi in v zaključni prireditvi. Prišli smo do spoznanja, kako se težave hitro zmanjšajo, če dopustimo, da v naše življenje posije sonce.

 

 

Petek, 13. oktober 2017: EVROPSKI DAN PROMETNE VARNOSTI – ULICE OTROKOM

Z medgeneracijskim športnim dnevom in preventivnimi aktivnostmi na temo varnosti v prometu bomo obeležili tudi evropski dan prometne varnosti in dan brez avtomobila.

Zato priporočamo, da pridete ta dan v šolo peš, mlajši učenci v spremstvu odraslih.


Športni dan bo potekal po naslednjem razporedu:

10.30 

Za redne vozače:

  • avtobus Podplat – Zg. Gabernik – POŠ Kostrivnica – II. OŠ Rogaška Slatina

 

  • minibus glede na izkazano potrebo

 

 • OPOMBA: Učenci POŠ Kostrivnica izstopijo pri kostrivniški šoli. 

11.15

Prihod učencev v šolo


11.20 – 12. 15

 • malica, razgovor o pomenu gibanja, ekološkem vedenju, poudarek na sodelovanju v prometu kot: pešci, odnos do rumene rutic, odsevnega telesa, kolesarske čelade…

12.30 – 14.00

Vsi učenci od 1. do 5. razreda na igrišču POŠ Kostrivnica:

 • risanje s kredo, ceste, prometni znaki…
 • simulacija prometa – igranje z avtomobilčki in drugimi igračami
 • poligon, vožnja z rolerji
 • vmes kosilo za prijavljene učence

Starši se po želji vključujejo v aktivnosti. 


14.00 – 15.30

 • odhod učencev na kostrivniško letališče
 • igre z žogo
 • šaljiva štafeta
 • povratek v šolo

Starši se po želji vključujejo v aktivnosti. 


15.40 – 16.00

 • odhod avtobusa in minibusa
 • zaključek športnega dne, starši prevzamejo svoje otroke. 

Brez ustrezne zaščitne čelade in ščitnikov vožnja z rolerji ne bo mogoča.

JUV in OPB bo potekalo pred športnim dnevom.

Kosilo bo ta dan za vse učence odpovedano, razen za učence, ki bodo dopoldan v OPB in se bodo nanj prijavili s prijavnico.

V primeru dežja bo športni dan odpovedan in bo potekal pouk po petkovem urniku.

 

ŠPORTNI DAN ZDRAVO SRCE

 Čeprav vremenska napoved za torek, 26. 9. 2017, ni bila najbolj obetavna, smo si rekli: za zdravo srce se je vredno potruditi v vsakem vremenu. Po uvodnem ogrevanju v šolski telovadnici smo se, oboroženi z dežniki, podali na pot. Srce smo krepili po kostrivniški Turistični vodni poti. Prehodili smo del poti – od šole do cerkve Sv. Lenarta, starega Strniševega mlina in nazaj. Da bodo tudi naši prebavni organi še bolj zdravi, je poskrbela mineralna voda lenkečka, ki izvira ob poti.

Čeprav smo pridno odpirali dežnike, obljubljenega dežja ni hotelo biti. Želja po odpiranju dežnikov pa dokazuje, da jih imamo možnost le redkokdaj uporabljati. Starši nas namreč kar naprej prevažajo v avtomobilih, za kar pa naše srce ne more biti hvaležno. Pa tako zabavno bi bilo, v zavetju dežnikov, skakati po lužah!

 

UČENKE IN UČENCI, DOBRODOŠLI NA NAŠI PODRUŽNICI V NOVEM ŠOLSKEM LETU

Spoštovani učenci in starši,

z naglico se približuje prvi šolski dan novega šolskega leta, petek, 1. september 2017.

 V šoli z veseljem pričakujemo učence ob 8.15. Še posebej se veselimo prvošolcev, ki se nam bodo v šoli pridružili prvič, a šele okoli 9.30, po svečanem sprejemu in ogledu gledališke predstave, ki se začne ob 8.30 v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Prvi šolski dan bo za naše učence in učitelje spoznavni dan in ga bomo izvedli kot dan dejavnosti.

V kolikor imate starši že prvi šolski dan potrebo po jutranjem varstvu, se ga bodo učenci lahko udeležili od 5.30 v učilnici 1. razreda.

Prav tako bodo učenci  do odhoda domov že tudi ta dan lahko nadaljevali z delom  v podaljšanem bivanju.

Dejavnosti bodo potekale od 8.15 do 12.40 in bodo namenjene vzpostavljanju ugodnih medosebnih odnosov, spoštljivi komunikaciji, medsebojnem spoznavanju, pregledu in dopolnjevanju letnega delovnega načrta, idejam o delu v OS med letom (pogovor  o solidarnosti, sobivanju, medsebojni pomoči, vživljanju v druge…), načrtovanju programa dela  oddelčne skupnosti za šolsko leto 2017/2018 ter iskanju in dopolnjevanju izvirnih rešitev na področju že znanih  pravil šolskega reda.  

Vozni redi jutranjih in opoldanskih voženj šolskih avtobusov in mini busa ostajajo v glavnem nespremenjeni in so zapisani tudi na zloženki, ki jo bodo učenci prejeli prvi šolski dan. Prvi šolski dan bo šolski avtobus vozil le drugo jutranjo vožnjo, opoldan pa le prvo, torej ob 13.50. Kasnejših voženj ta dan ne bo. Mini bus prične voziti prvi šolski dan po enakem voznem redu kot lani.

Prvi šolski dan bo mogoče dobiti v šoli tudi kosilo.

Izbor glavne jedi za kosilo preko programa E-asistent pa bo mogoče opravljati šele od 31. 8. 2017, torej šele  za čas prevzema od 11. 9. 2017.  V vmesnem obdobju izbor ne bo viden, zato bodo  učenci prevzemali do 8. 8. 2017 pripravljeno hrano brez vnaprej opravljene izbire.

Vodstvo šole, strokovni in drugi delavci šole se veselimo ponovnega snidenja in sodelovanja z učenci, posebej novih izzivov, ki jih pred nas postavljajo zahteve in učenci 21. stoletja. Zato se, spoštovani starši, že naprej veselimo tudi tvornega in na pozitivnih odnosih temelječega sodelovanja  z vami.

Še več koristnih informacij lahko najdete na spletni strani naše centralne šole VIZ II. OŠ Rogaška Slatina.

Dostopnost