Smo jezikovno usposobljeni.Na VIZ II. OŠ Rogaška Slatina smo se v petek, 20. 5. 2016 z učenci 5-ih in 6-ih razredov, ki se učijo nemški jezik, odpravili v Avstrijo. Učenci so tako imeli možnost preizkusiti znanje tujega jezika tudi v praksi, saj je to najboljši način učenja.

Na pot smo krenili že v zgodnjih jutranjih urah. Naš prvi cilj je bila čokoladnica Zotter, kjer so učenci z veseljem preizkušali več kot 200 slastnih čokoladnih okusov. Pot smo nadaljevali do dvorca Herberstein, kjer je skozi stoletja domovala znana grofovska rodbina Herbersteinov. Kot posebna zanimivost dvorca je živalski vrt, bogat po številnih redkih živalskih vrstah in ptičih, ki živijo v povsem naravnem okolju. V samem dvorcu so imeli učenci dvojezično delavnico (Der goldene Ritter), viteški spopad in ogled prej omenjenega živalskega vrta.

Že nekoliko utrujeni in mokri zaradi občasnega dežja, smo se na koncu odpravili še do tematskega parka Stubenbergsee, ki ob jezeru ponuja številne tudi adrenalinske aktivnosti. Ob pogledu na park je izginila vsa utrujenost.

V želji po novih destinacijah, smo se učitelji in učenci zvečer vrnili domov v Rogaško Slatino.

Ekskurzija v Avstrijo 3 Ekskurzija v Avstrijo 2

Dostopnost