Smo bogati v različnosti.Slika Evropska vasV ponedeljek, 9. 5. 2016, je v Celju na Krekovem trgu potekala zaključna prireditev projekta Evropska vas. Učenci in učenke II. osnovne šole Rogaška Slatina, so v tem šolskem letu raziskovali Finsko, deželo tisočerih jezer in zelenih gozdov.

Finska je bila večini učencev neznana država, zato so med aktivnim raziskovanjem po različni literaturi spoznali finski jezik, preteklost, geografske značilnosti, kulinariko, turistične značilnosti, običaje, ljudske pesmi in plese, denar, finsko savno in šport.

Na zaključni prireditvi, so Klara Hrup, Klara Junkar Klančnik, Lara Škrabl in Nuša Majcenovič nastopile s plesno točko in predstavile finski ljudski ples, Laura in Sandra Božić, pa sta na stojnici z besedo in slikami predstavili Finsko ter delili spominke s finsko tematiko, ki so jih skrbno izdelali učenci naše šole – zastavice, obeski, magneti s finsko zastavo, recepti. Pri obiskovalcih naše stojnice, so si otroci in tudi odrasli najraje ogledali izdelane »jezne ptiče«, ki jih vsi poznamo kot Angry Birds.

Učenci in mentorji II. osnovne šole Rogaška Slatine, že vrsto let raziskujemo evropske države v okviru projekta Evropska vas, vsako leto znova odkrijemo in spoznamo še neznani del Evrope, zagotovo se bomo tudi prihodnje šolsko podali na pot odkrivanja in raziskovanja nove države.

Koordinatorica projekta na II. OŠ: Natalija Šlogar, prof.

Dostopnost