Smo odličnega znanja in vedenja.Učenci 3. razredov centralne šole smo se polni pozitivnih vtisov in novih izkušenj vrnili nazaj v šolo. Preživeli smo aktiven teden v naravi. Učenci so bili zelo motivirani za delo, lepo so upoštevali vsa navodila. S strani učiteljev CŠOD Lipa smo bili deležni posebne pohvale, saj ne pomnijo skupine učencev, ki bi tako upoštevala pravila varne hoje in pokazala toliko vzdržljivosti na pohodih. V tem tednu so učenci dokazali, da zmorejo biti samostojni in odgovorni za svoja dejanja. (Janja Bek in Tanja Pirš)

VTISI UČENCEV:

V ponedeljek, 23.5. 2016, smo se učenci 3. razredov odpravili v Črmošnjice, v dom Lipa. Prišli smo točno na kosilo. Vsak dan smo imeli drugačne dejavnosti, npr. izdelovanje filtra, loka, kompasa in pastirskih glasbil. Igrali pa smo se tudi različne igre: igre brez meja, pastirske igre… Spoznali smo tudi veliko novih rastlin, ki so užitne. Ampak vsem pa je bilo najbolj všeč, ko smo imeli družabni večer.

Lina, Špela, Mia, 3.a

V šoli v naravi je bilo super. Naučili smo se veliko novega in izdelovali takšne stvari, ki jih v šoli ne bi mogli. Bilo je enkratno in najbolj všeč mi je bilo, ko smo si sami pekli hrenovke za večerjo.

Tinkara, 3.b

Najbolj všeč mi je bilo lokostrelstvo, gozdni slalom, disk golf in košarka. Šli smo na pohod v gozd. Tam smo pili iz naravnega izvira in izdelovali filtre za vodo. Zvečer smo ob tabornem ognju pekli hrenovke. Imeli smo družabni večer, na katerem smo peli in plesali. V gozdu smo izdelovali rogove, piščali in torbice iz lubja. Pred odhodom iz doma Lipa  smo imeli podelitev nagrad. Ko smo se srečno  pripeljali domov sem presrečen objel svojo družino.

Aljaž, 3. a

Večini učencev je bilo všeč lokostrelstvo. Streljali smo z navadnim lokom in z olimpijskim lokom. Ocenjevali so nam sobe, vsaka soba je imela svoje ime. V ponedeljek smo delali filtre, ki so bili narejeni iz plastične plastenke, maha, peska, velikih in majhnih kamnov. Lovili smo tudi potočne živali in ulovili rečnega raka. Pekli smo hrenovke. Izdelali smo si kompas, piščal in rog. V četrtek smo imeli zabavo.

Tjaša, 3.a

Pot v Črmošnjice je bila zelo zabavna. Na avtobusu so nekatere punce pele. Ko smo prispeli smo si morali sami postlati postelje. Nasploh mi je bilo v šoli v naravi zelo lepo. V potoku smo raziskovali živali, na pohodu smo si pridobili kondicijo, izdelovali smo loke, pastirska glasbila in namaze. Ta dan mi je bil najboljši.

Lucija Š., 3. b

Vsako jutro so nas zjutraj zbudili učitelji in smo imeli telovadbo ali odšli na sprehod.  Naučili smo orientirati s kompasom, mahom, cerkvijo in karto. V gozdu smo iz užitnih rastlin naredili namaz, ki smo ga pojedli s kruhom. Vmes nam je učiteljica povedala resnično zelo zanimivo zgodbo o volku iz slovenskih gozdov, ki je iskal svojo volkuljo. Prišel je vse do Italije. Tam jo je srečal. Zaljubila sta se in imela mladičke. Poimenovali so ju Romeo in Julija.

Nuša, 3. b

S klikom na 3. A ali 3. B si lahko ogledate še več slik.

šola v naravi 2 Šola v naravi 1

 

Dostopnost