OFS SPOMINČICE bo od 7. 11. do 12. 11. 2011 gostovala na Češkem na XIII. Evropskem festivalu otroške folklore in sicer v krajih: Pardubice, Slatinany, Chrudim in Svitavy.

Pripravili smo 45 minut programa, s katerim se bomo predstavili. Z nami gredo tudi člani Turističnega podmladka, ki nam bodo pomagali predstaviti naš kraj, našo kulturo, kulinariko na turistični stojnici in v angleški besedi, skrbeli bodo za promocijo šole, OFS Spominčice in občine Rogaška Slatina. Družili se bomo z otroci iz Belgije, Finske, Poljske, Romunije, Slovaške in Češke. Obiskali bomo tamkajšnje šole,si ogledali kulturne in zgodovinske znamenitosti krajev,…Otroci bodo spali pri svojih vrstnikih.

Zagotovo bomo nabrali veliko novih in uporabnih izkušenj, se družili in ponesli dober glas slovenske tradicije daleč naokoli.

 Učitelji in sošolci bodo upoštevali odsotnost otrok. Po prihodu v šolo ne bodo takoj  obremenjeni s pisanjem nalog in spraševanjem. Poskrbeli bomo, da bodo imeli manjkajočo snov prepisano (dogovor na OS) .

Dostopnost