Za nami je uspešen teden promocije učenja tujih jezikov,  s katerim smo izkazali svoje veselje do učenja tujih jezikov ter obeležili  desetletnico  prizadevanj, da si učenci pridobijo z diplomami verificirana znanja angleškega jezika in petletnico prizadevanj za pridobljena znanja nemškega jezika.

V tednu od 10. do 14. oktobra 2011 so na šoli v popoldanskem času potekale tujejezične delavnice, kjer so učenci dodatno spoznavali  in na igriv način odkrivali svet angleščine, nemščine, francoščine in nizozemščine.

Projektni teden se je pričel  s ponedeljkovo slavnostno otvoritvijo v Anini galeriji v Rogaški Slatini, ki so se je udeležili številni obiskovalci, med njimi sta bila osrednja gosta gospod James Hampson, direktor British Councila v Ljubljani in gospa Angelika Zimmermann, vodja Avstrijskega instituta v Ljubljani. Program otvoritve so z zaigranimi prizori iz knjige Mali princ popestrili učenci 6., 7., 8. in 9. razreda. Malega princa so predstavljali v francoščini, makedonščini, slovenščini, nemščini, angleščini in albanščini.

Zahvala, da je teden promocije tujih jezikov tako uspel, gre:

–         mentoricam posameznih tujejezičnih delavnic,

–         sodelujočim pri predstavi Mali princ,

–         staršem,

–         kuharskim mojstrom OŠ,

–         vsem ostalim zaposlenim, ki so prijazno nudili svojo pomoč ,

–          Zavodu za kulturo Rogaška Slatina ter

–         vodstvu II. OŠ Rogaška Slatina.

 

Delavnic se udeležilo okoli 100 učencev. Nekaj njihovih vtisov:

–         Všeč mi je bilo, ko smo izdelovali lutke in ko smo brali angleške knjige (Lučka Šrimpf, 3. b)

–         Nemščina: Bilo je najboljše, najbolj mi je bilo všeč, ko smo imeli za probat sladkarije. Bile so zelo okusne.

–         Nizozemščina: Tako zabavno je bilo plesati in zapisali smo si podatke – imela jih bom celo življenje. Učiteljica Lisa je zelo dobra in prijetna učiteljica. (Borna Turner, 6. c)

–         Bilo mi je všeč, saj smo se zabavali in delali malo zahtevnejše stvari. Rad bi, da bi to bilo še kdaj. (Anonimno)

–         Danes mi je bilo všeč, ko smo se učili in družili. (Anonimno)

–         Bilo nam je lepo in želimo takšne delavnice tudi v bodoče. (Anonimno)

–         Na delavnicah je bilo zelo fajn. Učiteljica nam je brala knjigo. Izdelali smo škrata, ki živi v čevlju, odnesli smo si ga domov. Delavnica je trajala 1 uro. Dobili smo sličico. (Aneja Pašalič)

Koordinatorici:

Jožica Nuč, prof. in Barbara Štefančič, prof.

Dostopnost