V dobrodelnem društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki so pripravili novi projekt, ki so ga poimenovali »Otroci za otroke«.

Se spomnite malega Krisa, fantka z redko gensko boleznijo, za katerega je Slovenija v manj kot šestih dneh zbrala štiri milijone? Krisu smo tako skupaj podarili življenje.

Zdaj nas potrebuje mali Urban. Ljubkovalno ga kličejo Ban. Ta radoživ, svetlolas in modrooki triletni ˝smejko˝ ima redko gensko okvaro CTNNB1, zaradi katere ne more ne govoriti, ne hoditi, pa bi rad. Rad bi tekal, brcal žogo, se naučil voziti kolo, predvsem pa bi rad mamici rekel, da jo ima rad. Da bo vse to lahko storil, zanj že pripravljajo posebno gensko terapijo, ki pa je zelo draga. Nekaj denarja je že zbranega, nekaj ga je še potrebno. Zato bi radi, da Slovenija spet stopi skupaj, da nas mali Urban združi v en velik, dobrodelni objem.

V projektu »Otroci za otroke« bodo otroci v šolah zbirali srebrne kovančke upanja za Urbanovo življenje. Da nas bo projekt še bolj povezal v dobrodelni objem, bo med sodelujočimi šolami potoval plamen iskrene dobrodelnosti v obliki super športnega rekvizita, podpisanega s strani naših izjemnih znanih športnikov.

RaP Prostovoljstvo: Barbara Lazički in dobrodelni škratki

Dostopnost