Občina Rogaška Slatina že več let zapored sodeluje v največjem kolesarskem dogodku v Sloveniji Dirka po Sloveniji, ki bo potekala v našem kraju v sredo, 9. 6. 2021.

Kolesarji se bodo v sklopu dirke peljali tudi krog skozi Rogaško Slatino (iz centra proti obvoznici v Negonju in nato po obvoznici in s ciljem na železniški postaji). Tako se pričakujejo ob progi gledalci in podporniki dirke. Naši šoli je zaupana naloga, da sodelujemo v predstavitveni točki, po zamisli ekipe naših strokovnih delavcev bo to skulptura »kolesa v gibanju«. Tako bodo učenke osmošolke prikazale »kolo v gibanju« na površini travnika od Flucherjevega avtobusnega parkirišča proti obvoznici v Negonju.   

Zaradi organizacije ogleda dirke in v zvezi s tem spremenjenega prometnega režima v kraju, bomo športni dan organizirali ta dan drugače.

Učenci bodo prišli v šolo ob 13.00

Avtobusi bodo vozili v šolo po naslednjem razporedu:

12.30:             iz smeri Svetega Florijana do centralne šole

12.30:             iz smeri Podplata do centralne šole

Minibus v šolo ne bo vozil.

Pouk bo potekal po naslednjem razporedu:

13.00 –            prihod učencev v šolo, razdelitev malice za v nahrbtnik

13.00 do 16.00 – pohod po mehurčkih, morebitni ogled ciljnega mesta na železniški postaji v Rogaški, kepica sladoleda pri Šabanu ali Centralu (učence ob zaključku šolskega leta časti šola)

16.00 –            zbor na določenih mestih ob progi in priprava na ogled (glej skico)

okrog 16.30 – predviden prihod kolesarjev v Rogaško

okrog 17.20 – odhod šolskih avtobusov in minibusa izpred šole

Kosilo bomo vsem učencem za ta dan odpovedali.

V dopoldanskem času bomo glede na izraženo potrebo oz. prijavo organizirali varstvo za najmlajše učence.

Ob 16.00 zbor učencev s spremljevalci na določenih mestih ob progi. Učence v mehurčkih spremljajo razredniki in dodatni spremljevalci, ki bodo določeni glede na število učencev v oddelku. Kot navijači se na progi pridružijo tudi učenci obeh podružničnih šol.

Učenci naše šole se bodo pod vodstvom in nadzorom spremljevalcev razporedili po pločniku od krožišča pri novem poslovnem centru Vrelec do obvoznice v Negonju na osnovi plana, ki je priloga temu obvestilu.

NAVODILA ZA GLEDALCE – NAVIJAČE:

Učenci se po pločniku razporedijo tako, da stojijo eden poleg drugega. Izjemnega pomena je varnost, zato se je potrebno z učenci o tem temeljito pogovoriti. Posebej jih je potrebno opozoriti, da ne smejo sestopati iz pločnika, ne smejo z rokami ali drugače ovirati kolesarjev in ne smejo tekati ob progi, ko bodo kolesarji vozili mimo.

Učenci na dogodku uporabljajo zaščitno masko, proti soncu pa se naj zaščitijo s kremo za sončenje, na glavi  naj imajo kapo in sončna očala. Pred odhodom s šole učenci dobijo malico in vodo, ki nam jo je sponzoriralo lokalno trgovsko podjetje,  s seboj pa naj imajo še vodo v bidonu.  Poskrbijo naj, da odpadne plastenke po uporabi končajo na za to določenih mestih.

Učencem od 1. do 5. razreda se pridružijo starši, ki nato učence prevzamejo na dogovorjenih mestih (starši I. VIO prevzamejo svoje otroke pri gasilskem domu, starši 4. do 5. razreda centralne šole prevzamejo otroke na pločniku pri bloku ob cesti v Žibernik).

Na del proge se priključijo tudi učenci s spremljevalci obeh podružničnih šol. Na zbirno mesto pridejo peš, nato pa jih po dirki prevzamejo starši. Učence POŠ Kostrivnica lahko starši prevzamejo na parkirišču pri Hoferju, lahko pa vstopijo tudi na avtobus pri Merkurju. Avtobus bo po dogodku izpred centralne šole predvidoma startal ob 17.20, možen pa je tudi manjši zamik, zaradi cestnih zapor. Učence POŠ Sveti Florijan lahko prevzamejo starši pri Trgovini Jager na Prvomajski ali pa se priključijo na šolski avtobus pri matični šoli.

Za navijanje bodo učenci uporabili različne navijaške rekvizite (zastavice, balone…), ki jih morajo uporabljati varno, torej tako, da ne bodo ovirali kolesarjev.

Po zaključku dirke sledi še odstranitev cestnih zapor in tako sprostitev cestnega prometa, za učence s starši oz. spremljevalci pa počasen, miren in kontroliran povratek domov oz. na šolski avtobus.

Učenke 8. razredov sodelujejo v predstavitveni točki, ki bo posneta s helikopterja in izvedena na travniku v Negonju.

Avtobusi in minibus bodo odpeljali izpred centralne šole okrog  17.20.

Za varen vstop na avtobuse poskrbijo dežurni učitelji ta dan.

Vse strokovne delavce pozivamo, da se po svojih najboljših močeh poskrbite za zdravje in varnost učencev, hkrati pa pripomorete, da se bo naš kraj lepo predstavil javnosti in svetu.

Plan razporeda učencev ob progi.

Hvala za vaše sodelovanje.

Leonida Medved, pomočnica                                                           

Milena Vreš, ravnateljica

tim strokovnih delavcev za pripravo predstavitvene točke

Dostopnost