Spoštovani,

Vlada RS je 3. 3. 2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki velja od 5. do 12. marca 2021.

Odlok za izvajanje vzgojno-izobraževalnega programa ne prinaša novosti. Pouk od ponedeljka, 8. 3. 2021 dalje za učenke in učence od 1. do vključno 9. razreda OŠ še naprej poteka v prostorih šole ob upoštevanju vseh ukrepov. Za učence 4. b razreda se izvaja pouk na daljavo do vključno četrtka, 11. 3. 2021, zaradi odrejene karantene. Ponovno želim opozoriti, da naj se vzgojno-izobraževalnega dela v šoli po priporočilih NIJZ udeležujejo le zdravi otroci in zaposleni.

Ponovno vas usmerjam na vsa posodobljena navodila NIJZ ob sumu ali potrjenem primeru okužbe v zavodu, ki so dostopna na https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

Spremenjen je Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Po novem je uporaba zaščitnih mask za učence in učenke od 6. razreda OŠ oz. od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih obvezna.

Prav tako je še naprej obvezna uporaba maske za vse zaposlene. 

Novost je tudi priporočilo, da učenci od 1. do 5. razreda za svojo varnost in zaščito vseskozi uporabljajo zaščitno masko in ne le v skupnih prostorih

Obvezna pa je uporaba maske tudi na zunanjih površinah šole. 

Vrnili smo se v ustaljene tirnice življenja, ki pa so zelo negotove.

Za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 moramo narediti prav vse. Skupaj bomo zmogli.

Ostanimo zdravi!

S spoštovanjem

                                                                                               Milena Vreš, prof., ravnateljica

Dostopnost