Spoštovani starši in učenci,

šole smo bile z okrožnico MIZŠ danes, 3. 10. 2020 obveščene, da je Vlada RS včeraj, v petek, 2. 10. 2020 ob 23.15 na dopisni seji sprejela Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe v virusom SARS-CoV-2, s čimer se uveljavljajo novi preventivni ukrepi, ki za udeležence vzgojno-izobraževalnegaprocesa stopijo v veljavo od nedelje, 4. 10. 2020 dalje.

Spremembe so vezane  predvsem na nošenje mask v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Sprememba odloka določa izjeme, ko uporaba zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza ni potrebna, in sicer je to za učence, ko so v matičnem oddelku.

Prav tako maska ni obvezna pri opravljanju neposrednega dela z učenci za učitelje do vključno 3.razreda osnovne šole in osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo.

Učitelji od 4. razreda osnovne šole uporabljajo masko v primerih, ko pri izobraževalni dejavnosti ni možno zagotoviti vsaj 2 metra medosebne razdalje.

Pri gibanju otrok in zaposlenih izven učilnic, v skupnih prostorih se uporabljajo določila odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe v virusom SARS-CoV-2 (ULRS št. 124/20) z dne 18. 9. 2020, kar pomeni, da se uporablja zaščitna maska.

MIZŠ se je tako odločilo na osnovi spremljave epidemiološkega stanja po šolah. Trenutna situacija nakazuje, da je delež okuženih udeležencev, ki jim je bila odrejena karantena, nižji kot v obdobju med 15. in 25.septembrom in je s tega vidika vzgojno-izobraževalni proces mogoče organizirati kot določa sprememba Odloka.

Spoštovani starši in učenci,

podpora in sodelovanje pri upoštevanju ukrepov za učence, vaše otroke, je ključnega pomena za ohranjanje zdravja in varnosti. Doslej nam je šlo dobro predvsem zato, ker smo pri izvajanju preventivnih ukrepov dosledni.

Naj bo tako tudi v prihodnje. Ostanimo odgovorni in s tem zdravi.

Ravnateljica mag. Karla Škrinjarić, spec.

Dostopnost