Spoštovani starši in učenci,

šole smo bile z okrožnico MIZŠ v soboto, 19.9.2020 obveščene, da je Vlada RS v petek, 18.9.2020 ob 21.00 na dopisni seji sprejela Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe v virusom SARS-CoV-2, s čimer se uveljavljajo novi preventivni ukrepi, ki za udeležence vzgojno-izobraževalnega procesa, ki stopijo v veljavo s ponedeljkom, 21.9.2020.

Odlok je vezan predvsem na uporabo zaščitnih mask.

Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih in prostorih.

Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra.

Kaj pomeni navedba odloka pri vzgojno izobraževalni dejavnosti v šoli?

UČENCI IN UČITELJI I. IN II. VIO – OD 1. DO 6.RAZREDA

Maske uporabljajo v skupnih prostorih.

Maske uporabljajo tudi zunaj (na šolskem dvorišču, igrišču), če ni zagotovljena razdalja najmanj 2 metra.

UČENCI IN UČITELJI III. VIO – OD 7. DO 9. RAZREDA

Maske uporabljajo tudi v matičnih učilnicah, saj ne moremo zagotoviti najmanj 1,5 metra medosebne razdalje med učenci (število učencev na oddelek je od 20 do 27 učencev).

Maske uporabljajo ravno tako zunaj (na šolskem dvorišču, igrišču), če ni zagotovljena razdalja najmanj 2 metra.

Spoštovani starši in učenci,

upoštevanje navedenih higienskih ukrepov v odloku vlade RS je glede na trenutno epidemiološko sliko nujno potrebno za preprečitev širjenja okužb in s tem omogočeno nemoteno nadaljevanje in čim dlje trajajoče izvajanje pouka v šoli. Navedeni nekoliko strožji ukrepi se uvajajo s ponedeljkom, 21.9.2020 na centralni šoli in obeh podružničnih šolah.

V ta namen vas prosimo za podporo in sodelovanje pri upoštevanju ukrepov za učence, vaše otroke, z namenom ohranjanja zdravja in varnosti vseh učencev in zaposlenih naše šole. Le tako bomo lahko ostali čim dlje skupaj. Prosimo, da spremljate tudi informacije na spletni strani NIJZ.

Ostanimo odgovorni in zato tudi zdravi.

Ravnateljica mag. Karla Škrinjarić, spec.

Dostopnost