Drage prvošolke in prvošolci, spoštovani starši!

Jutri boste prvič sedli v šolske klopi in se tako pridružili več kot 180.000-glavi množici osnovnošolcev.

Vaš vstop v šolo pa ne bo takšen, kot smo ga bili vajeni v preteklih letih, ampak zaradi pandemije virusa Covid-19 precej drugačen. Ne glede na to verjamem, da se boste v novem okolju počutili prijetno, se tukaj naučili veliko novega, sklepali nova prijateljstva in si pridobili nove izkušnje.

Vstop otrok v šolo za vas, starše, na nek način opredeljuje konec njihovega zgodnjega otroštva, vendar vas otroci še vedno potrebujejo. Zato stojte jim ob strani, bodite njihovo varno zavetje in jih vzpodbujajte pri njihovih novih podvigih.

Da bi bil prihod v šolo predvsem varen, je Občina Rogaška Slatina letos povečano pozornost posvetila posodobitvi infrastrukture v okolici II. OŠ in Vrtca Izvir, kjer je na novo uredila oz. zgradila pločnike, prehode za pešce, povozna krožišča in parkirišče. S tem smo želeli zagotoviti večjo pretočnost in varnost za vse udeležence v prometu na tem delu.

Prvošolci, kljub posebnemu in zanimivemu letu, ki je pred nami in bo zaznamovano tudi z virusom Covid-19, vam želim čim uspešnejši začetek novega obdobja vašega odraščanja in naj vam prvi šolski dan ostane v lepem spominu.

mag. Branko Kidrič, župan

Za ogled zapisa na občinski spletni strani kliknite na povezavo:

https://www.rogaska-slatina.si/si/objave-in-napovedi/novice/10786-prvic-v-solo

Dostopnost