Spoštovani.

Na VIZ II. OŠ smo čez vikend pripravili vse potrebno, da lahko danes, v ponedeljek, 16.3.2020, steče pouk na daljavo. Navodila so dobili učitelji, starši in učenci. Dogovorjeno je bilo, kako in na kakšen način poteka učenje na daljavo. Komunikacija med učenci, starši in učitelji na predmetni stopnji poteka preko Arnes spletnih učilnic, na razredni stopnji pa preko eAsistenta. Učitelji smo se tudi usposobili za delo na daljavo, hkrati pa bomo znanje še sproti nadgrajevali in se prilagajali situaciji. Enako prosimo od staršev.

Dobili smo že dosti sporočil staršev, da spletne učilnice ne delujejo, eAsistent je počakal … Obveščamo vas, da je to povsem normalno, saj se je danes celotna Slovenija prebudila samo z mislijo, da je potrebno ob 8.00 nujno preverit, kaj smo učitelji objavili v spletnih učilnicah. To nas zelo veseli, saj pomeni, da se učenci zelo veselijo takšnega dela, hkrati pa naj vas samo opomnimo, da delo na daljavo ne pomeni, da morate biti pri »pouku« ob 8.00 in ga zaključiti ob »12.00«.

Pouk na daljavo pomeni, da niste omejeni z uro. Pouk lahko tako poteka ob kateri uri želite in na različne načine. Učitelji smo gradiva sestavili tako, da lahko res izkoristite nov način dela.

Starše pa obveščamo, da se danes svet ni ustavil, le malo se je upočasnil. Če ne gre v prvo, poizkusite kasneje, morda tudi zvečer. Potrebno je začeti počasi in umirjeno. Celotna Slovenija se prilagaja novemu sistemu, zato brez panike. Če pa boste potrebovali pomoč, pa se obrnite na nas in vam bomo pomagali.

Tim za delo na daljavo

Dostopnost