Smo medgeneracijsko povezani.V četrtek, 13. oktobra 2016, smo v sodelovanju z občino Rogaška Slatina, ZŠAM-om, PGD Rogaška Slatina, Policijo, Agencijo za varnost v prometu in občinskim redarstvom obeležili Evropski dan prometne varnosti in tudi dan brez avtomobila. Pridružili smo se vseslovenski akciji »Ulice otrokom«. Za učence, starše in stare starše smo organizirali medgeneracijski športni dan s preventivnimi akcijami na temo varnosti v prometu. Namen akcije Ulice otrokom je z dolgoročnejšimi ukrepi preurediti kakšno od ulic v območje umirjenega prometa s hitrostjo vozil, omejeno na 10 (30) km/h, kjer imajo šibkejši udeleženci (otroci, pešci, starejši, invalidi, kolesarji) prednost. Tako se akcija Ulice otrokom neposredno ujema z osnovnim sloganom Evropskega dneva prometne varnosti: NAŠE ULICE, NAŠE ODLOČITVE.

Športni dan smo preživeli v prijetnem vzdušju in športnem duhu. Najmlajši učenci 1. – 5.r so se s kolesi, rolerji in skiroji vozili po zaprti cesti in s tem opozorili nase kot na ene izmed najšibkejših udeležencev v prometu. Vodili in usmerjali so jih člani kolesarskega kluba Rogaška. Za varnost so skrbeli uniformirani člani ZŠAM in zdravniška služba. Po končani vožnji so na pločnik s pomočjo kred narisali različne prometne vsebine.. Nato so se preizkusili še v atraktivnih ritmih zumbe pod vodstvom plesne učiteljice iz studia TOP-FIT. Obiskali so tudi stojnico WHEEL BEE, kjer jih je pozdravila prijazna maskota. Spoznali so delo policista in si ogledali intervencijsko vozilo-marica. Člani PGD Rogaška Slatina so jim pripravili zelo zanimiv športno – gasilski poligon. Veliko zanimanja je bilo ob predstavitvi gašenja z različnimi gasilnim sredstvi, kjer so otroci spoznali, da je delo in poslanstvo gasilcev zelo zahtevno in nevarno.

Učenci 6. razredov so pod vodstvom učiteljev in članov kolesarskega kluba kolesarili po urejenih kolesarskih stezah do Aninega dvora, kjer so si pod strokovnim vodstvom ogledali muzejsko zbirko.

7.razredi so pred odhodom na terensko delo v šoli izdelovali plakate z vsebino o prometni varnosti, izpolnjevali so ankete o varni poti v šolo. Na terenu so analizirali varne šolske poti, podajali so predloge za učinkovito reševanje prometnih problemov.

Učenci 8.razredov so v šoli reševali test iz prometnih pravil, nato pa odšli na pohod do policijske postaje, kjer so si v spremstvu policista ogledali postajo in zapore.

Vsi razredi razen 9-ih, so ob sadni malici in toplemu čaju zaključili športni dan pred gasilskim domom.

Prireditev je povezovala novinarka Sergeja Javornik.

9. razredi pa so opravili pohod preko Topol do dvorane Balinček, kjer so se preizkusili v balinanju in igranju nogometa na igrišču z naravno in umetno travo. Po dejavnostih so imeli še kostanjev piknik.

ulice-otrokom-1ulice-otrokom-2ulice-otrokom-3ulice-otrokom-5ulice-otrokom-6ulice-otrokom-7ulice-otrokom-8ulice-otrokom-9ulice-otrokom-10

Dostopnost