V soboto, 13. oktobra 2012, je v več krajih Obsotelja in Kozjanskega potekala že 10. dobrodelna akcija Drobtinica, ki jo je pripravilo Območno združenje Rdečega križa Šmarje pri Jelšah s krajevnimi organizacijami RK v sodelovanju z društvi kmečkih žena.

Prostovoljke RK s Sv. Florijana so med 8. in 11. uro na tržnici v Rogaški Slatini prodajale  dobrote, ki so jih spekle oz. pripravile tudi članice društva žena Sv. Florijan (pecivo, kruh, mlince, rezance, vloženo zelenjavo in sadje, sokove…).

K uspešni izvedbi sobotne akcije so poleg predsednice društva žena Sv. Florijan, gospe Alojzije Ferčec, in predsednice RK Sv. Florijan, gospe Minke Dolšak, pripomogli tudi člani LEO kluba Rogaška Slatina, društvo Gaja, učenki VIZ II. OŠ Rog. Slatina Maša Fric in Mojca Jerič ter vodja POŠ Sv. Florijan Melita Plemenitaš Tkalec.

Izkupiček akcije bo namenjen plačilu šolskih kosil učencem iz družin v socialni stiski, ki obiskujejo POŠ Sv. Florijan in učencem iz KS Sv. Florijan, ki obiskujejo VIZ II. OŠ Rog. Slatina.

Zrno do zrna – pogača, drobtinica na drobtinico – kruh.

 

Dostopnost