Smo bogati v različnosti.Bogato ljudsko izročilo našega kraja se je uspešno prenašalo iz roda v rod. Številne generacije rokodelcev so ustvarile mnogo uporabnih izdelkov, ki so jim olajšali vsakodnevna opravila in prinašali zaslužek.

Na POŠ Sv. Florijan smo v četrtek, 17. 2. 2011, ob strokovnem vodenju Muzeja na prostem Rogatec, izvedli zadnje srečanje v okviru projekta Kako so živeli nekoč. Na prejšnjih srečanjih smo spoznali tkalstvo, izdelavo pastirske piščali in se igrali pastirske igre. Tokrat nam je animator predstavil pletenje iz šibja in ličja. Pred nami so spretni prsti spletli lično košarico iz šibja.

Pogledali smo si tudi pestro razstavo izdelkov iz šibja in koruznega ličja. Animator nam je razložil uporabnost vsakega izdelka in čas, ki je potreben, da izdelek nastane. Strinjali smo se, da mora rokodelec v vsak izdelek vložiti veliko potrpljenja, dela, spretnosti in ljubezni.

Srečanje smo zaključili s pletenjem iz ličja. Vsak učenec si je izdelal zapestnico, kot spomin na srečanje.

Zahvaljujemo se strokovnim delavcem in animatorjem Muzeja na prostem Rogatec. Navdušili so nas s svojim strokovnim pristopom, odprtostjo za sodelovanje in prijaznim nastopom. Stare rokodelske obrti so zaživele v naših očeh in se nam globoko vtisnile v spomin.

Natalija Horvat

Nekaj utrinkov:

DSCF3917DSCF3922DSCF3925

Dostopnost