Smo kulturno dejavni.V okviru festivala Lent je tudi letos potekal največji mednarodni folklorni festival Folkart.

30. 6. 2010 smo tudi mi nastopili v družbi OFS iz Ukrajine. Prijetno doživetje za otroke, da začutijo utrip festivala, pomembnost širjenja slovenske tradicije in potrditev našega dela.

Več kot štiristo različnih prireditev in pol milijona obiskovalcev letno uvršča Festival Lent med največje tovrstne festivale v Evropi, njegov glas pa seže tudi čez lužo.

Multikulturni festival, ki je pred petnajstimi leti izšel iz folklornega festivala Folkart, se tako lahko pohvali s številnimi nagradami, med katerimi je preko štirideset nagrad svetovnega festivalskega združenja IFEA (The International Festival and Events Association), ki pod svojim okriljem združuje več kot 2500 festivalov z vsega sveta.

Tako so se na okoli trideset festivalskih prizoriščih med 25. junijem in 10. julijem odvijali koncerti klasične, jazz, popularne in etno glasbe, kantavtorski večeri in večeri šansonov, gledališke in plesne predstave, koncerti, dramske in lutkovne predstave ter kreativne delavnice za otroke, športne prireditve…

Ponosni smo, da smo bili letos del tega festivala tudi mi. Pohvaliti moramo organizacijo festivala Folkarta, saj so nam zapolnili čas z ogledom mestnega terarija in akvarija, z dobro hrano in zabavo.

Vesela sva bila tudi z Martinom Druškovičem, da smo tako uspešno  zaključili šolsko leto.

Mojca Pažon ( vodja OFS Spominčice )

spominčicevrelčkiIMG_1523

Dostopnost