Smo odličnega znanja in vedenja.Interesna dejavnost logika poteka na naši šoli že dvajset let. Namenjena je pripravi učencev na tekmovanje, katerega namen je vzpodbujati in učiti otroke in mladino logičnega razmišljanja, ki postaja ena najbolj pomembnih sposobnosti in veščin sodobnega človeka in pomeni temelj slehernega delovanja. Ker je šolsko tekmovanje iz logike že konec meseca septembra prihodnje šolsko leto, smo izpopolnili znanje in se čim bolje pripravili nanj.

Pri reševanju logičnih nalog je pomembna popolna koncentracija. Pri tem pa je najbolj pomagala sproščenost in popolna neobremenjenost, sprehod v naravo in sproščujoč klepet. Učenje izven šolskih prostorov je bilo lažje, bolj zanimivo in predvsem drugačno.

V petek in soboto, 4. in 5. 6. 2010, smo preživeli dva dni ob različnih logičnih nalogah na planinski koči Velikonočnica na Boču z 19 učenci od 5. do 8. razreda. Delavnice sva vodili učiteljici Zdenka Petek in Jelka Županec. Za boljše počutje sta poskrbeli še učiteljica Darinka Turnšek in kuharica Marija Bah. Med učnimi urami smo se sprostili na igrišču ob nogometu in badmintonu. Večer smo popestrili z raznimi igrami in se po polnoči podali na skupna ležišča na kratek nočni počitek.

Vsi otroci so bili zadovoljni, zato bomo to še kdaj ponovili.

Nekaj utrinkov:

DSC05321DSC05330DSC05337Mentorica: Zdenka Petek

Dostopnost