V četrtek, 25. 4. 2024, bomo 5. šolsko uro s šolsko proslavo obeležili dva prihajajoča praznika, in sicer dan upora proti okupatorju (27. 4.) in praznik dela (1. 5.). Ob tej priložnosti se bomo poklonili tudi 100. obletnici rojstva našega pesnika in prevajalca Ivana Minattija.

Na proslavo, ki bo v šolski telovadnici, spremljajo učence učitelji, ki imajo pouk 5. šolsko uro.

Po zaključku proslave sledi, kakor je na naši šoli že tradicija, za vse učence, učitelje in zaposlene druženje ob golažu. V primeru lepega vremena bo le-ta na dvorišču pred šolo, v kolikor nam bo vreme ponagajalo, bo v jedilnici.

Na ta dan imajo vsi učenci odjavljena kosila, brezplačni obrok – golaž pa prevzamejo tudi učenci, ki sicer kosila nimajo.

Učenci vozači se odpeljejo s prvim avtobusom ob 13. 30, kasnejših voženj ne bo. Minibus odpelje kot običajno. Zato bodo imeli pri prevzemu obroka prednost učenci vozači.

Želimo vam, da imate tudi vi ob sebi nekoga, ki mu lahko naslonite roko na

ramo … Naj bodo prihajajoči praznični dnevi prežeti z dobrim vzdušjem v bližini tistih, ki jih imate najraje.

Nekoga moraš imeti rad,
pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,
nekomu moraš nasloniti roko na ramo,
da se, lačna, nasiti bližine,
nekomu moraš, moraš,
to je kot kruh, kot požirek vode /…/
Ivan Minatti

Koordinatorici proslave:                                                                                   Ravnateljica:

Snježana Soldat, prof.                                                                                       Milena Vreš, prof.

Damjana Kralj, prof.                                                                                     

Dostopnost