Spoštovani!
Vljudno vas vabimo na strokovno predavanje z naslovom Vzgoja za samostojnost – odgovornost in postavljanje meja, ki bo

v TOREK, 26. 03. 2024, ob 16.00
v avli VIZ II. OŠ Rogaška Slatina (centralna šola).

Predavanje bo izvedla gospa red. prof. dr. Zdenka Zalokar Divjak, univ. dipl. psih., mag. soc. psihiatrije, spec. logoterapije.
Gospa Zalokar Divjak ima za sabo štirideset let praktičnega dela zlasti s področja psihologije osebnosti, medosebnih odnosov, pomena komunikacije in to v izobraževalnem, svetovalnem in terapevtskem delu. Napisala je več kot 300 strokovnih člankov, šest samostojnih knjig in več priročnikov. Od leta 1986 vodi doživljajske tabore za mladino in otroke, kjer skrbi za vzgojni in doživljajski vidik delovanja taborov ter logoterapevtska spoznanja prenaša v prakso s ciljem preventivnega in terapevtskega delovanja za smiselno orientacijo življenjskega sloga ljudi.

Vzgoja za samostojnost je osrednja naloga vseh staršev in hkrati tudi tistih, ki delamo v vzgoji in izobraževanju oziroma z mladimi na splošno. Vendar ker naloga še zdaleč ni enostavna in se pri doseganju tega cilja pogosto znajdemo pred različnimi ovirami in se nam porajajo mnoga vprašanja, vas resnično vljudno vabimo, da se predavanja udeležite ter skupaj poskušamo odgovoriti na morebitna vprašanja ter premagamo morebitne izzive in ovire na poti do doseganja našega skupnega cilja v dobrobit otrok.

Veselimo se srečanja z vami in kmalu na snidenje!

Maja Marija Minih, mag. psih.
svetovalna delavka v šoli

Milena Vreš, prof.
ravnateljica

Dostopnost