Na naši šoli se trudimo spodbujati zdrav življenjski slog pri otrocih z različnimi načini gibanja. S tem vplivamo na njihovo neodvisnost in samostojnost, na krepitev odgovornosti in zavesti o lastnih zmožnostih. Otroci, ki pridejo aktivno v šolo, to je peš, s kolesom ali skirojem, imajo s tem priložnost, da vsak dan storijo nekaj dobrega zase in za svoje okolje.

Pešbus ima določene postaje in vozni red, vodi ga spremljevalec in deluje podobno kot pravi šolski avtobus, le da se ne premika na kolesih, temveč z nogami. Otroci se v varnem okolju privajajo na udeležbo v prometu in so tako pozneje pripravljeni na samostojno pot v šolo. Za dobro delovanje Pešbusa je potrebno zanesljivo partnerstvo med spremljevalci, starši in otroki.

Vabimo vas, da se nam pridružite v čim večjem številu, ko bomo na Svetovni dan zdravja, v petek, 7. 4. 2023, izvedli  program Pešbus – organizirano pešpot v šolo v spremstvu učiteljev.

Učenci od 1.-3. r. dobite prijavnico pri razredničarki, učenci od 4.-9. r. pa svojo odločitev sporočite razredničarki/razredniku do četrtka, 30. 3. 2023.

Tim Trajnostna mobilnost

Dostopnost