Učenci VIZ II. OŠ Rogaška Slatina smo se v četrtek, 30. 3. 2023, v dopoldanskem času, v okviru projekta Turizmu pomaga lastna glava, udeležili turistične tržnice. Osrednja tema že 37. festivala zapored je bila Športna doživetja bogatijo mladinski turizem in ker Rogaška Slatina ponuja tudi zaradi svojih naravnih danosti veliko možnosti za kolesarjenje, smo se odločili nadgraditi in združiti dva dogodka, to sta bila Bobrovo bicikliranje in »Everesting« na Boč. Z združitvijo omenjenih dogodkov in njunih poti smo začrtali našo pot v obliki srca. Ob tem pa smo osnovali tudi svoj slogan, ki se glasi: »V Rogaški Slatini smo srčni ljudje, zato ustvarjamo srčne poti.« Sam dogodek pa smo poimenovali Srčni utrip srca, ki je obenem tudi naslov naše projektne naloge.

Na inovativen način pa smo se lotili tudi promocije dogodka in zato smo ustvarili aplikacijo, v kateri najdete vse podrobnosti o dogodku. Med drugim si lahko ogledate tudi promocijski video (https://youtu.be/Cokqtsc0Jn8) in intervju z našim učiteljem, gospodom Urbanom Šipcem, ki je v letu 2021 izvedel »Everesting« na Boč (https://youtu.be/YvqTh8HieY0).

Pri samem načrtovanju dogodka pa smo imeli pomoč in podporo tudi s strani zunanjih institucij in sponzorjev ter seveda znotraj šole, tako s strani vodstva kot tudi s strani posameznikov, ki so omogočili izvedbo predstavitve tako zanimivega dogodka, pri čemer moremo še posebej izpostaviti učence likovnega krožka pod vodstvom mentorice gospe Branke Unverdorben, ki so ustvarili čudovite scenske elemente. Nekaj utrinkov naše prelepe postavitve na turistični tržnici si lahko ogledate tudi spodaj, v galeriji slik.

Učenci smo se pod vodstvom mentoric resnično zelo potrudili in dosegli skupno 2. mesto, ki pa nam je prineslo srebrno priznanje.

Vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k izvedbi, pa se ob tej priložnosti tudi iskreno zahvaljujemo.

Mentorice:                                                                                             

Barbara Lazički, mag. prof. razr. pouka                                                

Maja Marija Minih, mag. psih.

Branka Unverdorben, prof.

Učenci: Lukas Prelić, 7. b, Maruša Pretnar, 7. b, Alana Šućur, 7. b, Jasmina Turnšek, 7. b, Zoja Zafošnik, 7. b, Taja Jost, 7. c, Izza Peer, 7. c, Lucija Colnerič, 8. c, Neja Špiljak, 8. a, Nikita Bogović, 7. a, Ana Kobale, 7. b, Mija Majer, 7. a, Lana Korže, 9. b, Borislav Gojković, 6. b, Amadeja Johan, 9. b, Sofija Balieieva, 8. b

Dostopnost