16. februarja 2023 ob 11.00 uri se bo naša šola pomerila še z 198 osnovnimi šolami po Sloveniji v največjem kvizu na svetu na temo varne uporabe spleta. Tekmovali bodo učenci od 4. do 9. razreda centralne šole ter obeh podružničnih šol. Tekmovanje bo trajalo približno 2 šolski uri. Več si lahko preberete na spodnji povezavi:

Največji spletni kviz o varni rabi interneta na svetu (a1.si)

Varna raba interneta je tema o kateri bi se morali veliko pogovarjati z otroci tako v šoli kot doma, saj je v času, ko ima že skoraj vsak otrok mobitel in je dostop do neomejene količine spletnih strani možen kjerkoli in kadarkoli, pasti in nevarnosti vedno več.

V ta namen sta Zavod Varni internet in ponudnik telekomunikacijskih storitev A1 pripravila ozaveščanje o temi. Pripravili so gradiva, ki jih učenci že predelujejo v šoli, svetujemo pa, da se o teh temah pogovorite tudi doma in morda skupaj na zanimiv in atraktiven način preko video in aplikacije Kahoot, skupaj predelate gradiva, ki so namenjena tudi vam starši in jih najdete na spodnji povezavi:

Največji spletni kviz o varni rabi interneta na svetu (a1.si)

Za potrebe tekmovanja bodo učenci uporabljali v večino svoje mobilne naprave za kar ste starši morali v eAsistentu podati tudi e-Soglasje, saj šola ne more zagotoviti toliko naprav. Učenci bodo na zabaven način preverili svoje znanje, si stvari še bolj zapomnili, hkrati pa tekmovali z drugimi šolami po Sloveniji in se potegovali za nov Guinnessov rekord o največjem spletnem kvizu na Svetu.

Dostopnost