FIT HOJA ZA ZDRAVJE

Namen izvedbe FIT hoje za zdravje je spreminjanje življenjskega sloga iz neaktivnega v aktivni. Prihod v šolo in iz šole naj bo z uporabo ne-motorizirane oblike transporta (peš, z rolerji, s kolesom,…).

V šoli se ta dan naj izvede FIT AKTIVNI POHOD (priporočamo  med aktivnim odmorom ali uro športa).


Kaj je projekt FIT hoja za zdravje:


• Promocija hoje kot aktivnega življenjskega sloga in najprimernejše gibalne oblike za ohranjanje in izboljšanje zdravja.

• Spreminjanje življenjskega sloga iz neaktivnega v aktivnega.

• Spreminjanje vedenjskih vzorcev.

• Zagotavljanje ekološke ozaveščenosti in ekološkega načina življenja.

• Prenos pozitivnega vzorca na otroke in sicer najprej s strani okolice – šola ter nato s strani staršev.

Izbrani dan ni namenjen promociji športne aktivnosti temveč aktivnemu življenjskemu slogu z uporabo preprostih naravnih oblik gibanja – HOJA in TEK.

GIBANJE NAJ BO OBIČAJEN DEL NAŠEGA VSAKDANA.

Hoja je aktivnost, ki je primerna tako za velike kot male, mlade in starejše. Zanjo ne potrebujemo dragih rekvizitov ali opreme. Zadošča že udobna športna obutev in trenerka. Pomembno je, da z hitro hojo poženemo kri po telesu, pospešimo srčni utrip in prebavo, zadihamo svež zrak in telo spravimo v pogon, kar pomembno vpliva na naše zdravje. Dobro počutje tako fizično kot psihično bomo dosegli že s pol ure hoje na dan, vsaj trikrat na teden. Če se bomo razgibali vsak dan, bomo še bolj poskrbeli za svoje telo.
Obeležimo ta dan s prihodom v šolo peš ali s kolesom, pojdimo na sprehod ter poskrbimo tako zase kot za okolje v katerem živimo!

Dostopnost