Spoštovani,

Vlada RS je za zajezitev in obvladovanje epidemije Covid-19 podaljšala veljavne ukrepe in sprejela dodatne, ki se vzgoje in izobraževanja ne dotikajo neposredno.

Sprejeti ukrepi so nujni za obvladovanje drugega vala epidemije, da bomo ustavili eksponentno rast širjenja okužb in se lahko hitreje vrnili v utečen ritem življenja.

Žal pa zgolj sprejemanje ukrepov ni dovolj, potrebno jih je še odgovorno upoštevati. Nujno potrebno je spoštovanje omejitev gibanja in socialnih stikov ter osnovnih zaščitnih ukrepov. Gre za naše zdravje, za zdravje naših najbližjih, za zdravje najranljivejših in za zdravje vseh ostalih. Verjemimo stroki in ne laikom ter teorijam zarot. Vabimo vas, da obiščete naslednjo povezavo: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-sars-cov-2-gradiva, ki vas bo popeljala do boljšega zdravja z znanjem.

Vemo, da se veliko ljudi v zvezi z epidemijo srečuje z različnimi stiskami. Veliko povezav najdete v spodnjih obvestilih. Kot šola vam gremo naproti z nudenjem IKT tehnologije in zagotavljanjem brezplačnih toplih obrokov upravičenim učencem v sodelovanju z občino Rogaška Slatina. Prijave na brezplačne obroke še vedno prejema socialni delavec, g. Jože Ogris.

Topli obrok bo mogoče prevzeti na:

– POŠ Sv. Florijan ob 11. 45 (pred šolo),

– centralni šoli VIZ II. OŠ Rogaška Slatina ob 12.00 (zadaj pri šolski kuhinji) in

– POŠ Kostrivnica ob 12.30 (pred šolo).

Vljudno prosimo, da se držite zapisanega časa in mesta prevzema ter ne pozabite prinesti  dveh čistih posod s pokrovom.

Organizacija dela na daljavo ostaja še naprej enaka.                            

Urnik video srečanj (pouk v živo) v orodju Microsoft Teams za učence od 6. do 9. razreda za teden od 23. 11. 2020 do 27. 11. 2020 si lahko ogledate na naslednji povezavi. Na novo smo pripravili urnik video srečanj v orodju Microsoft Teams tudi za učence od 1. do 5. razreda zaradi prekrivanja ur pouka v živo. Viden je na naslednji povezavi.

V dopoldanskem času so učencem in staršem na voljo posamezni učitelji izvajalci za  individualne govorilne ure (GU) v Microsoft Teamsih po posodobljenem razporedu, ki ga najdete na naslednji povezavi.

S sodelovanjem, kolektivno odgovornostjo, solidarnostjo, s spoštovanjem sočloveka in njegovega zdravja lahko naredimo ogromno.

Skupaj bomo zmogli. Ostanimo zdravi.

Kolektiv II. OŠ in ravnateljica Milena Vreš, prof.

Dostopnost