Spoštovani devetošolci, spoštovani starši,

Ministrstvo za šolstvo sporoča, da bodo srednje šole, ki še niso izvedle preizkusov nadarjenosti, ki so vpisni pogoj za vpis v nekatere srednješolske izobraževalne programe, ali razgovorov s kandidati, ki bi se želeli prijaviti v športne oddelke, te aktivnosti izvedle po izteku ukrepa začasnega prenehanja vzgojno – izobraževalne dejavnosti. Posledično bo prestavljen tudi rok za prijavo za vpis v srednje šole in dijaške domove. O natančnih datumih oziroma novih rokih bodo šole naknadno obveščene.

»31. 3. 2020: Zadnja informacija iz MIZŠ: Nov rok za prijavo bo določen, ko bo znano, kdaj se bodo otroci lahko vrnili v šolske klopi. Ko bo znano, kdaj bodo šole zopet odprte, bomo šolam poslali nov rokovnik za vpis v srednje šole.«

Glede na to, da ste devetošolci prijavnice že izpolnjevali in jih podpisane s strani staršev v veliki večini vrnili, bodo prijavnice vseh učencev poslane na ustrezne srednje šole, ko se vrnemo nazaj v šolo.

Če imate še kakšno vprašanje, pomislek ali dilemo v zvezi z prijavo v srednjo šolo, mi pišite na joze.ogris@guest.arnes.si.

Hvala za razumevanje.

Jože Ogris, svetovalni delavec

Dostopnost