Občina Rogaška Slatina že šesto leto sodeluje v največjem kolesarskem dogodku v Sloveniji Dirka po Sloveniji, ki bo potekala v našem kraju v sredo, 19. 6. 2019.

Kolesarji bodo naredili še častni krog mimo hotela Slovenija, PGD Rogaška Slatina do obvoznice, proti Sečovem. Tako se pričakujejo gledalci, podporniki dirke na tem delu proge. Ta naloga je zaupana VIZ II. OŠ Rogaška Slatina. Pri dogodku sodelujemo tudi šole, in sicer kot gledalci oziroma navijači ob kolesarski progi v častnem krogu skozi Rogaško Slatino.

Zaradi organizacije ogleda dirke in v zvezi s tem spremenjenega prometnega režima v kraju, bomo pouk organizirali ta dan drugače.

Učenci bodo prišli v šolo ob 12.00

Avtobusi bodo vozili v šolo po naslednjem razporedu:

11.30: iz smeri Sveti Florijan do centralne šole

11.30: iz smeri Podplat do centralne šole

Minibus v šolo ne bo vozil.

Pouk bo potekal po naslednjem razporedu:

12.00 – prihod učencev v šolo

12.00 – 12.15 – malica za vse učence v razredih

  1. Ura: 12.15 – 13.00
  2. Ura: 13.05 – 13.50
  3. Ura: 13.55 – 14.40
  4. Ura: 14.45 – 15.30 – ob 14.50 do 15.00 odhod na določena mesta
  5. Ura: 15.30 – 16.15
  6. Ura: 16.15 – 17.00

Kosilo bomo vsem učencem za ta dan odpovedali.

Ob 14.50 do 15.00 odhod učencev s spremljevalci na določena mesta ob progi, kjer morajo biti na postavitvenem mestu nazadnje ob 15.15. Učence spremljajo razredniki in dodatni spremljevalci, ki bodo določeni glede na število učencev v oddelku. Kot navijači se na progi pridružijo tudi učenci obeh podružničnih šol.

Učenci naše šole se bodo pod vodstvom in nadzorom spremljevalcev razporedili po pločniku od krožišča pri novem poslovnem centru Vrelec do obvoznice v Negonju po na konferenci predstavljenem planu, ki je priložen temu obvestilu skici.

NAVODILA ZA GLEDALCE – NAVIJAČE:

Učenci se po pločniku razporedijo tako, da stojijo eden poleg drugega. Izjemnega pomena je varnost, zato se je potrebno z učenci o tem temeljito pogovoriti. Posebej jih je potrebno opozoriti, da ne smejo sestopati iz pločnika, ne smejo z rokami ali drugače ovirati kolesarjev in ne smejo tekati ob progi, ko bodo kolesarji vozili mimo.

Učenci naj imajo za zaščito proti soncu na glavi kapo in sončna očala. Pred odhodom s šole naj pijejo tekočino, s seboj pa naj imajo tudi plastenko z vodo, ki jo dobi vsak učenec za na pot pred odhodom s šole. Poskrbijo naj, da odpadne plastenke po uporabi končajo na za to določenih mestih.

Učencem od 1. do 5. razreda se pridružijo starši, ki nato učence prevzamejo na dogovorjenih mestih (starši I. VIO prevzamejo svoje otroke pri gasilskem domu, starši 4. do 5. razreda prevzamejo otroke na pločniku pri bloku ob cesti v Žibernik).

Na del proge se priključijo tudi učenci s spremljevalci obeh podružničnih šol. Avtobus bo odpeljal iz podružnic do parkirišča pri pralnici v Negonju ob 14.50, nazaj pa po dogodku izpred centralne šole predvidoma ob 17.20.

Za navijanje bodo učenci uporabili različne navijaške rekvizite (zastavice, balone…), ki jih morajo uporabljati varno, torej tako, da ne bodo ovirali kolesarjev. Učence 5. in 7. razredov prosimo, da prinesejo slovenske zastave od doma.

Devetošolci so ta dan že na počitnicah, zato se priključijo navijačem v lastni režiji.

Po zaključku dirke sledi še odstranitev cestnih zapor in tako sprostitev cestnega prometa, za učence s starši oz. spremljevalci pa počasen, miren in kontroliran povratek domov oz. na šolski avtobus.

Učenci 6. in 8. razredov sodelujejo v predstavitveni točki, ki bo posneta s helikopterja in izvedena na travniku pri gasilskem domu (ne vemo še ali v času poteka dirke ali prej, zato sta pripravljena dva plana postavitve). S seboj bodo imeli vodo in malico, za uporabo sanitarijev bomo prosili v gasilskem domu. Nastopajoči učenci na prireditvi bodo imeli v dopoldanskem času generalko v KC. Učenci, ki sodelujejo v gibajočem kolesu (6. in 8.r) in nastopajoči v KC na prireditvi 20.6.2019 dobijo obvestilo s podrobnejšimi informacijami.

Avtobusi in minibus bodo odpeljali izpred centralne šole ob 17.20.

Za varen vstop na avtobuse poskrbijo dežurni učitelji ta dan.

Vse strokovne delavce pozivam, da se po svojih najboljših močeh potrudite in pripomorete, da bo slika iz Rogaške obšla svet v najboljši možni luči. Učitelji poskrbite za maksimalno varnost in kulturno vedenje učencev.

Vnaprej hvala za sodelovanje.

Ravnateljica mag. Karla Škrinjarić, spec.

Dostopnost