Učenci in učitelji II. OŠ Rogaška Slatina že skoraj tako nestrpno kot kolesarji odštevamo dneve do začetka letošnje kolesarske dirke Po Sloveniji, že 26. po vrsti.

Kolesarji bodo v naš lep kraj prikolesarili prvi dan, in to naravnost iz Ljubljane.

Ker je ta dan, 19. junij, že skoraj pred vrati, se v najvišjih vrtljajih pripravljamo, da bomo pomembno prispevali k temu športnemu dogodku, ki ga bo preko televizijskih zaslonov predvidoma spremljalo kar 20 milijonov gledalcev.

Vsi smo ponosni na naš čudovit turistični kraj in zeleno deželo Slovenijo, ki postaja v svetu prepoznavna kot dežela »zelenega turizma«. Med zeleni turizem zagotovo sodi tudi kolesarstvo, za katerega je v našem kraju s kolesarsko povezavo Podčetrtek-Šmarje pri Jelšah že odlično poskrbljeno.

Vse to želimo prikazati tudi učenci II. OŠ Rogaška Slatina s svojo krajinsko umetnostno postavitvijo, ki je znana pod imenom landart. Zamislili smo si, da bomo ljubezen do športa, gibanja, našega kraja in naše domovine simbolno prikazali z obliko žive spirale, ki jo bodo sestavljali otroci. Spirala se bo gibala in vrtela, s čimer ponazarjamo utrip srca, utrip življenja. Z gibanjem prav tako ponazarjamo ne le napore vseh, ki so v ta velik projekt vpeti in brez katerih se prireditve ne bi dalo izpeljati, ampak tudi pomen prispevka še tako majhnega člena te človeške verige.

Iz src otrok v srca vseh kolesarjev udeležencev in kolesarjev po srcu se bo zavrtela naša spirala povezanosti, delovanja in srčnosti. V njej bodo sodelovali učenci 6., 7., 8. in 9. razredov.  

Ob progi pa bodo glasno navijali za športnike tudi vsi drugi učenci naše šole od 1. do 5. razreda.

OPIS AKTIVNOSTI UČENCEV VIZ II. OŠ ROGAŠKA SLATINA OB PROGI OD POSLOVNEGA CENTRA VRELEC DO OBVOZNICE IN NA TRAVNIKU PRI GASILSKEM DOMU

(Travnik, levo od gasilskega doma v Prvomajski ul.:

Širina: 46°14’32.34″

Dolžina: 15°37’38.79″

Gauss-Kruger: x= 122215, y= 548756)

V podporo kolesarjem Kolesarske dirke po Sloveniji 19.6.2019 bo 150 učencev vseh 6. in 7. razredov VIZ II. OŠ ROGAŠKA SLATINA oblikovalo gibajoče se kolo SPIRALO POVEZANOSTI IN SRČNOSTI velikosti 50m X 40m. Kolo bo v gibanju, pred in v času vožnje kolesarjev mimo travnika pri gasilskem domu.

150 Sodelujočih učencev v  kolesu bo v pripravljenosti že pred 15.00 uro, če bo snemanje prej in ne v živo.

Ob progi od Poslovnega centra Vrelec do obvoznice bodo z baloni in zastavicami barve slovenske zastave spodbujali  kolesarje prav vsi učenci naše šole, zaposleni in starši.

Vabimo vas, da se nam v sredo, 19. 6. 2019, pridružite in skupaj z nami športno navijate za naše kolesarje!  

IZ OTROŠKIH SRC V SRCA KOLESARJEV!

Dostopnost