Občina Rogaška Slatina že peto, jubilejno leto sodeluje s finančnim vložkom v največjem kolesarskem dogodku v Sloveniji Dirka po Sloveniji – Tour of Slovenia 2018, ki bo potekala v četrtek, 14. 6. 2018, letos prvič s ciljem dirke pri železniški postaji. Kolesarji bodo naredili še častni krog mimo hotela Slovenija, PGD Rogaška Slatina do obvoznice, proti Sečovem. Tako se pričakujejo gledalci, podporniki dirke na tem delu proge. Ta naloga je zaupana VIZ II. OŠ Rogaška Slatina.

Ob I. OŠ Rogaška Slatina bomo ta dan  pri dogodku sodelovali tudi mi, in sicer kot gledalci oziroma navijači ob kolesarski progi v častnem krogu skozi Rogaško Slatino ponovno do cilja.

Zaradi organizacije ogleda zaključka dirke in v zvezi s tem spremenjenega prometnega režima v kraju, bomo pouk organizirali ta dan drugače.

Učenci bodo prišli v šolo ob 9.00.

Avtobusi bodo vozili v šolo po naslednjem razporedu:

8.30:    iz smeri Sveti Florijan do centralne šole

8.30:    iz smeri Podplat do centralne šole

Minibus bo zjutraj vozil v šolo po običajnem voznem redu.

Pouk bo potekal po naslednjem razporedu:

9.00 – 9.15 – malica za vse učence v razredih

  1. Ura: 9.15 – 10.00
  2. Ura: 10.05 – 10.50
  3. Ura: 10.55 – 11.40
  4. Ura: 11.45 – 12.30 – kosilo za 1. do 4.razrede
  5. Ura: 12.35 – 13.20 – kosilo za 5. do 9. razrede (do 14.00)
  6. Ura: 13.25 – 14.00

 

Ob 14.00 odhod učencev s spremljevalci na določena mesta ob progi, kjer morajo biti na mestu že ob 14.20. Učence spremlja učitelj, ki izvaja pouk (6.uro) in dodatni spremljevalci, ki bodo določeni glede na število učencev v oddelku.

Učenci naše šole se bodo pod vodstvom in nadzorom spremljevalcev razporedili po pločniku od Hotela Slovenija do obvoznice v Negonju, in sicer:

  1. VIO: od Hotela Slovenija do krožišča pri novem podjetniškem centru (bivši Elektro)
  2. VIO: od krožišča pri novem podjetniškem centru mimi gasilskega doma do mostu pri blokih v Žiberniku
  3. VIO: od krožišča pri podjetniškem inkubatorju do obvoznice v Negonju

NAVODILA ZA GLEDALCE – NAVIJAČE:

Učenci se po pločniku razporedijo tako, da stojijo eden poleg drugega. Izjemnega pomena je varnost, zato se je potrebno z učenci o tem temeljito pogovoriti. Posebej jih je potrebno opozoriti, da ne smejo sestopati iz pločnika, ne smejo z rokami ali drugače ovirati dirkačev in ne smejo tekati ob progi, ko bodo dirkači vozili mimo.

Za navijanje bodo uporabili zastavice, ki si jih naj izdelajo pri pouku do naslednjega četrtka (slovenske zastavice na držalu), nekaj pa jih bomo prejeli tudi s strani občine. Za učence dobimo tudi nekaj balonov, s katerimi naj ravnajo varno.

Devetošolci bodo imeli ta dan priprave na valeto, zato se za ogled dirke organizirajo (če?) izključno v dogovoru z razredničarkami.

Zaključek dirke na železniški postaji v Rogaški Slatini bo predvidoma okrog 14.10 ure. Sledi še odstranitev cestnih zapor in tako sprostitev cestnega prometa, za učence s spremljevalci pa počasen, miren in kontroliran povratek v šolo oziroma domov.

Avtobusi in minibus bodo odpeljali izpred centralne šole ob 15.30.

Potrudimo se vsak po svojih najboljših močeh, da bo slika iz Rogaške obšla svet v najboljši možni luči.

Dostopnost