Smo jezikovno usposobljeni.literarni-natecajZaložba Rokus Klett, ki letos praznuje že 25-obletnico svojega delovanja, je za slovenske osnovnošolce od 4. do 9. razreda v septembru 2016 razpisala literarni natečaj z naslovom V oblakih domišljije. Učenci so med 25 ilustracijami, ki so jih prispevali slovenski ilustratorji, morali izbrati poljubno ilustracijo in ob njej napisati kratek domišljijski spis oz. zgodbo.

Na naslov založbe je do 20. septembra prispelo kar 1250 zgodb, ki so jih pod vodstvom več kot 400 mentorjev, napisali slovenski učenci.

Med 25 najboljših, zmagovalnih, ki bodo izšle v posebni knjižici (izšla bo 8. decembra 2016), se je uvrstila tudi zgodba z naslovom Dobro se z dobrim povrne učenke naše šole, Zoe Drašković iz 7. B. Za navdih si je izbrala ilustracijo Lee Vučko in književno dogajanje prenesla daleč v prihodnost, v leto 2816.

Celotni izkupiček od prodaje te knjige bo namenjen Kliničnemu oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo UKC Ljubljana za nakup ultrazvočne naprave.

Več o natečaju si je mogoče prebrati na Rokusovi spletni strani http://www.25zgodb.si/, na kateri je mogoče knjigo naročiti in tako prispevati pet evrov za novo ultrazvočno napravo.

Iskrene čestitke Zoi za njen literarni prispevek, kakor tudi mentorici Matejki Tirgušek.

Ravnateljica: mag. Karla Škrinjarić, spec.

Dostopnost