Smo zdravega načina življenja.Ponedeljek, 13. oktober 2014 – EVROPSKI DAN PROMETNE VARNOSTI – ULICE OTROKOM

Na VIZ II. OŠ Rogaška Slatina bomo v sodelovanju z Občino RS, ZŠAM, PGD RS v ponedeljek, 13. oktobra 2014, obeležili evropski dan prometne varnosti. Vse pozivamo, da pridete ta dan v šolo peš, saj bomo  ta dan obeležili tudi dan brez avtomobila. Izvedli bomo medgeneracijski športni dan s preventivnimi aktivnostmi na temo varnosti v prometu. Namen akcije Ulice otrokom je z dolgoročnejšimi ukrepi preurediti kakšno od ulic v bližini šole v območje umirjenega prometa s hitrostjo vozil, omejeno na 5 km/h.

Športni dan – ULICE OTROKOM bo potekal po naslednjem razporedu:

ulice otrokom

Na prireditvi bodo sodelovali člani ZŠAM RS, PP Rogaška Slatina, PGD Rogaška Slatina, KK Rogaška Slatina, ZP Rogaška Slatina ter Slovenska vojska.

 

Učenci I. VIO: v šolo pripeljejo kolesa ali rolerje ali skiroje, s katerimi se bodo vozili po zaprtem delu lokalne ceste. Brez ustrezne zaščitne čelade in ščitnikov, vožnja po cesti ne bo mogoča.

 

AVTOBUSNI PREVOZI UČENCEV VOZAČEV:

DOVOZI V ŠOLO:

14.00              smer Tlake – Sveti Florijan – Cerovec – Golob – šola

14.00               smer  Podplat – Gabernik – Kostrivnica – šola

 

ODHOD IZPRED PARKIRIŠČA II. OŠ ROGAŠKA SLATINA ob 18.00:

1 avtobus za smer Podplat – Kostrivnica

1 avtobus za smer Sveti Florijan

po potrebi še dodatna vožnja

 

Tedenska napoved vremena na internetu napoveduje spremenljivo, a hladnejše vreme. Pripravite si primerna topla športna oblačila in obutev. Nikakor ne pridite v tankih platnenih športnih copatih. V primeru pomanjkanja poskrbite za vživljanje v sočloveka in na nivoju OS poskrbite za medsebojno in nesebično pomoč.

Preživimo evropski dan prometne varnosti in dan brez avtomobila medgeneracijsko združeni v zdravem športnem duhu.

 

Koordinator:                                                                                                 Ravnateljica:

Dragan Šućur                                                                                                 mag. Karla Škrinjarič, spec.

 

Dostopnost