Smo jezikovno usposobljeni.V četrtek, 15. 5., in petek, 16. 5. 2014, je potekal šolski predizbor za najboljšega deklamatorja v okviru projekta Župančičeva frulica 2014.

 
Udeležilo se ga je 21 učencev četrtega, petega in šestega razreda. Šolska komisija je imela zelo težko delo, saj so bili deklamatorji, ki so se morali spopasti z eno od treh pesmi Maje Novak in jo umetniško čim bolj prepričljivo podati, zelo dobro pripravljeni. Veseli smo, da imamo na šoli učence, ki imajo radi govorjeno slovensko besedo, ki ji vdihnejo še (p)oseben pečat.

 
Od osmih učencev, ki so se uvrstili v drugi krog, sta komisijo na koncu prepričali učenki Ines Županec, 4. b, ter Nuša Majcenovič, 5. a. Učenki se bosta udeležili enega od regijskih predizborov in si prizadevali za uvrstitev med pet najboljših deklamatorjev iz cele Slovenije. Najboljši med njimi bo na prireditvi v Vinici, Župančičevem rojstni vasi, osvojil rog govorništva za leto 2014.

 
Vsem deklamatorjem iskreno čestitamo, za Ines in Nušo pa stiskamo pesti! Za izvedbo predizbora se zahvaljujem članici šolske žirije, Matejki Tirgušek.

Ravnateljica
mag. Karla ŠKRINJARIĆ

 

 

Dostopnost