Smo jezikovno usposobljeni.Učitelji VIZ II. OŠ Rogaška Slatina se trudimo pouk oplemenititi in ga narediti učencem zanimivejšega in praktičnega. Del našega letnega delovnega načrta je tudi raba jezika v tujejezičnem okolju.

Meseca decembra smo učitelji nemščine in španščine ponovno staknili glave, kako z učenci aktualizirati božično vsebino. V petek, 20. 12. 2013, smo se tako odpravili na izlet po avstrijski Koroški, ob Vrbsko jezero. Na poti nam ni bilo dolgčas; med zanimivim pripovedovanjem razglednega vodnika smo poslušali nemške božične pesmi.

Najprej smo se ustavili v Celovcu, kjer smo si ogledali Dvorano grbov. Tam smo poslušali razlago – seveda v nemškem jeziku – o zgodovini mesta, grbih in knežjem kamnu. Očarala nas je iluzionistična freska na stropu te dvorane, ob vodenem ogledu pa še sama zgodovina mesta, njegove znamenitosti in legende o nastanku jezera.

Naslednjo postajo, stolp Pyramidenkogel s svojo drčo, nam je vodnik pokazal že od daleč. Bližje ko smo se vozili, višji se nam je zdel, bolj se nam je ježila koža. Enim od navdušenja, drugim od strahu. Tistim, ki so še zbirali pogum na vrhu stolpa, je na pomoč priskočil močan veter: drčo so zaprli, mi pa smo imeli izgovor za povratek po stopnicah. Morda pa se drugič spustimo vsi, saj so bili učenci, ki so se spustili, naravnost navdušeni.

Po adrenalinski dogodivščini pa smo sklenili naš izlet z ogledom čudovite vasice Vrba. Občudovali smo plavajoč adventni venček, okrašena drevesa in adventni sejem. Po sprehodu smo se v prijetnem vzdušju vrnili proti domu.

Organizatorji smo mnenja, da je takšna popestritev pouka zelo dobrodošla. Polni prijetnih vtisov tega izleta že potihem kujemo načrte za naprej.

Tina Dimec Ivanjko, Barbara Štefančič, Jernej Stojnšek in Nina Gašparac

 

Dostopnost