Smo odličnega znanja in vedenja.Dragi otroci, šolarke, šolarji, dijakinje in dijaki!

Verjamem, da ste počitnice preživeli prijetno, v družbi najbližjih in prijateljev, da ste si privoščili kaj dobrega počitniškega branja in da ste ta čas preživeli brezskrbno. Spočiti in polni pričakovanj znova, ali prvič, sedate v šolske klopi ter se podajate novim znanjem naproti.

 

Bodite vedoželjni, pogumni in odločni, saj je znanje mogočno orodje, ki odpira marsikatera vrata. Spoštujte učitelje in starše ter dodobra izkoristite njihovo védenje in izkušnje, ki vam jih predajajo, saj je to izvrstna dota za prihodnost. Okrepite prijateljstva in poiščite nova. Vsak trenutek je lepši, če ga lahko s kom delimo.

 

 

Spoštovane učiteljice in učitelji, strokovne delavke in delavci, ravnateljice in ravnatelji!

Delo, ki ga opravljate, je v slovenski družbi cenjeno in lahko vam zagotovim, da si bom tudi v prihodnje prizadeval, da bo učiteljstvo spoštovano, razumljeno in ustrezno vrednoteno ter da bodo izpolnjeni in zagotovljeni vsi pogoji za vaše nemoteno delo ter celoten izobraževalni proces. Približajte se mladim ter sprejmite njihovo energijo in igrivost. Verjamem, da vas bodo pozitivno presenetili. Ob tej priložnosti se vam želim že vnaprej tudi iskreno zahvaliti za vaš nenadomestljiv prispevek k razvoju mladih in njihovih potencialov v novem šolskem letu.

 

Spoštovane, spoštovani,

vsem želim prijeten in nepozaben prvi šolski dan, ki bo zlasti poseben za naše prvošolke in prvošolce ter vse tiste, ki jih bomo letos prvič popeljali čez šolski prag.

 

Vsem skupaj in vsakemu posebej srečno!

 

Dr. Jernej Pikalo
Minister za izobraževanje, znanost in šport

 

Povezava do videa:

http://www.mizs.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/55/8217/ae1ebaaefc4aee1c69ab90c088ccbdf7/

 

Dostopnost