Smo medgeneracijsko povezani.V soboto, 11. 5. 2013, smo se na VIZ II. OŠ Rog. Slatina, s podružnicama Kostrivnica in Sv. Florijan, priključili vseslovenski prireditvi »ŠPORT ŠPAS – 6. DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ«, z letošnjo nosilno temo »Med v prehrani in zdravilstvu«.

Svetovni dan gibanja smo obeležili s športnim dnevom z organizirano športno zabavno prireditvijo za učence od 1. do 9. razreda ter spremljajočimi aktivnostmi s področja okoljevarstva, varnosti, humanitarnosti, zdravja in športa. »Vstopnica« za osrednjo prireditev so bili plastični zamaški in odpadne baterije, ki so jih udeleženci oddali v posebno označeno embalažo na prireditvenem mestu.

Malo po 8.30 uri zjutraj smo se učenci centralne šole, njihovi starši, stari starši, prijatelji, učitelji in drugi zaposleni kljub rahlemu dežju odpravili na organiziran pohod, zahtevnostno prilagojen starosti in sposobnostim udeležencev. Start pohoda je bil pri VIZ II. OŠ, s traso po poteh našega kraja in s ciljem spet pri centralni šoli. Za učence s posebnimi potrebami in invalide je bila pripravljena prilagojena pot. Pohodu so sledile tekmovalne športne igre v telovadnici šole.

 Z obeh podružnic  (Kostrivnica in Sv. Florijan) je bil načrtovan pohod do centralne šole, ki pa so ga zaradi dežja nadomestili s športnimi aktivnostmi v šolskih telovadnicah.

 Skupna zaključna prireditev s kulturnim programom, nastopi ritmičnih skupin ter s podelitvijo priznanj in nagrad je bila med 11.30 in 12.00 uro v športni dvorani VIZ II. OŠ Rogaška Slatina (sprva je bila načrtovana na dvorišču pred šolo, a smo jo zaradi dežja prestavili). Nagrajena je bila najštevilčnejša družina ter najmlajši in najstarejši udeleženec pohoda in prireditve, vrhunec prireditve pa je bila razglasitev razreda, ki je zbral največ starega papirja (4. K z razredničarko Marto Strniša; dobili so kape) in razreda, ki je sodeloval v največ eko aktivnostih (4. B z razredničarko Vanjo Užmah; dobili so majice). Vse nagrade je priskrbela šola.

 Na stojnicah pred šolo so se predstavili lokalni ponudniki ekološko pridelane hrane, čebelar, udeleženci so si imeli možnost izmeriti krvni tlak, srčni utrip in sladkor v krvi.

 Svetovni dan gibanja smo kljub slabemu vremenu obeležili s hojo in športnimi aktivnostmi, v sodelovanju z  družinami pa v sproščenem in zdravem življenjskem slogu.

 Slike si lahko ogledate albumu.

Melita Plemenitaš Tkalec,                                               mag. Karla Škrinjarić, spec.

ekokoordinatorka na VIZ II. OŠ Rog. Slatina         ravnateljica VIZ II. OŠ Rog. Slatina

 

 

Dostopnost