Smo medgeneracijsko povezani.V soboto, 11. 5. 2013, se bomo priključili vseslovenski prireditvi »ŠPORT ŠPAS – 6. DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ« in izvedli športni dan za vse učence od 1. do 9. razreda. Zaželjeno je sodelovanje vseh generacij (starši, stari starši, sorodniki…).

ČAS

DEJAVNOSTI

8.00

Prihod  v šolo, malica.

Vsi pohodniki naj imajo s seboj plastenko z vodo (jabolko dobijo pred odhodom).

8.30

Pohod

11.15 – 11.30

Prihod prvih pohodnikov na dvorišče centralne šole, kjer bodo stojnice.

11.30

12.00

Osrednja prireditev s kulturnim programom in  podelitvijo priznanj ter nagrad: najmlajši in najstarejši  udeleženec, najštevilčnejša družina; razred, ki je zbral največ papirja, naj ekorazred.

Zaključek prireditve.

12.15

Odhod avtobusov s centralne šole.

Šolski kombi in jutranji avtobus  ne bo vozil, saj je ta dan namenjen hoji.

Učenci iz Kostrivnice in Svetega Florijana se lahko priključijo učencem na podružnicah (učenci iz Kostrivnice se javijo učitelju Martinu Druškoviču, učenci iz Svetega Florijana pa učiteljici Meliti Plemenitaš Tkalec; pomagajo pri izvedbi športnih aktivnosti z učenci in skupaj z njimi pridejo peš do centralne šole) ali pa pridejo peš do šole, kjer se priključijo svojim sošolcem na centralni šoli. Svojo odločitev do srede, 8.5.2013, sporočijo razrednikom.

Priporočljiva je primerna (večplastna) obleka in obutev. Udeleženci pohoda si za pot priskrbijo stekleničko vode iz pipe. »Vstopnica« za osrednjo prireditev so plastični  zamaški in odpadne baterije, ki jih udeleženci oddate v posebno označeno embalažo že pred odhodom na pohod ali pa na prireditvenem mestu.

Obeležimo svetovni dan gibanja s hojo, v sodelovanju z  družinami pa v sproščenem in zdravem življenjskem slogu.

Dostopnost