Ob zaključku šolskega leta je minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport dr. Žiga Turk pripravil poslanico in jo namenil učenkam in učencem in njihovim staršem ter učiteljicam in učiteljem. Vsem se je zahvalil za trud, ki so ga vložili učenci in dijaki v učenje, učitelji v poučevanje, starši pa v skrb, ki je nujno dopolnilo šolskim dejavnostim.

Vsem je v poslanici zaželel miren odhod na počitnice in dodal, da se bodo septembra, ob začetku novega šolskega leta, vsi vrnili v isto šolo kot so jo obiskovali doslej, starši pa da bodo otroke pripeljali v šolo in jih po koncu pouka prevzeli ob isti uri kot doslej. Prav tako bodo v istih šolah kot doslej učili učitelji, je poudaril minister.

Živimo v časih, ko nobena rešitev ni mogoča brez odpovedi. Naša prizadevanja so šla v smer, da bi bile te odpovedi čim manjše in enako porazdeljene na vse državljanke in državljane, je v poslanici dejal minister. »Naredili smo vse kar smo mogli, naredili smo najbolje glede na stanje, ki smo ga podedovali. Sedaj moramo delati skupaj predvsem zato, da bodo lahko sedanji učenci in dijaki z večjim zaupanjem gledali v prihodnost.«

Minister je ob koncu zaželel lepe in sončne počitnice, polne vedrih dni in prijetnih trenutkov, ki naj vsem vlijejo moč, da tudi v prihodnjem šolskem letu nadaljujejo s svojim delom.

Dostopnost