V petek, 18. novembra 2011, bo potekal po slovenskih osnovnih šolah in vrtcih projekt TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Namen dogodka je spodbuditi redno zajtrkovanje pri otrocih in jim obenem podati vsebine s področja kmetijstva, čebelarstva in prehranjevanja.

Tako bodo otroci imeli ta dan poleg malice na jedilniku še dodatni obrok – zajtrk.  Živila namenjena zajtrku kot so kruh, maslo, med, mleko in jabolko, bodo šoli podarili donatorji (lokalni proizvajalci, kmetijska podjetja, čebelarji in živilsko predelovalna podjetja).

Na šoli bomo organizirali zajtrk za vse učence in zaposlene ob 8.00.

V avli šole bo ves dopoldan razstava medu in ostalih čebeljih izdelkov. Za pogovor bo na centralni šoli na voljo čebelar Franc Andolšek, na POŠ Kostrivnica Silvo Posl, na POŠ Sveti Florijan pa Stanko Šket. Omenjeni čebelarji iz okolice Rogaške Slatine bodo šoli ta dan donirali med za zajtrk.

Kljub zajtrku bo ta dan tudi malica. V času namenjenem zanjo si bodo lahko učenci postregli jedi na način, kot so ga vajeni pri kosilu. Tako si bodo lahko sami izbrali ponujeno hrano pri postrežnem pultu  šolske kuhinje in za sabo tudi pospravili. Učenci od 1. do 4. razreda si bodo malico vzeli izjemoma v razrede in jo pojedli v dopoldanskem času.

Z aktivnim sodelovanjem učencev in delavcev šole pričakujemo uspešno izvedbo nadvse pomembnega slovenskega projekta.

Dostopnost