Smo medgeneracijsko povezani.V soboto, 14. 5. 2011, se bomo priključili vseslovenski akciji »ŠPORT ŠPAS – 4. DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ«. Svetovni dan gibanja bomo obeležili s športnim dnevom z organizirano športno zabavno prireditvijo s poudarkom na okoljevarstvenih aktivnostih za vso populacijo učencev od 1. do 9. razreda in aktivnostim na področju zdravja ter prostovoljstva.

Učenci bodo prišli v šolo ob 8.00 uri.

Avtobusi bodo ta dan vozili v šolo po naslednjem razporedu:
– ob 7.15 uri: Tlake – Sveti Florijan – AP Kmet – Golob –  II.OŠ Rogaška Slatina
– ob 7.15 uri: Podplat – Gabernik – Kostrivnica – II.OŠ Rogaška Slatina

Ob 8.00 uri bodo dežurni učenci v šolski kuhinji vzeli malico. Po malici v razredu, sledi pospravljanje učilnice, takoj za tem pa organiziran pohod učencev, zaposlenih, staršev, starih staršev in prijateljev prilagojen starosti in zahtevnostni stopnji. Start pohoda bo pred VIZ II. OŠ Rogaška Slatina, s traso po poteh našega kraja in s ciljem na EU ploščadi v Rogaški Slatini. Učenci POŠ Kostrivnica in POŠ Sveti Florijan se na pot od šole do EU ploščadi odpravijo peš. Za učence s posebnimi potrebami in invalide je pripravljena prilagojena pot.
Osrednja prireditev bo od 10.00 do 12.00 ure  na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini. Ob tej uri se zberejo vsi udeleženci v bližini gasilske enote PGD Rogaška Slatina, ki bo do 10.15 izvedla demonstracijsko vajo.

Prireditev bo povezoval športni novinar Peter Kavčič. Gostje prireditve bodo: smučarski skakalec Jurij Tepeš, košarkaš Željko Jotič in strokovnjakinja za zdravo prehrano Marija Merljak. Vrhunec prireditve bo razglasitev razreda, ki je zbral največ starega papirja. Prireditev bodo popestrile še druge bogate spremljajoče dejavnosti, promocija eko pridelovalcev domačega kraja na stojnicah, merjenje srčnega tlaka in sladkorja v sodelovanju z ZP Rogaška Slatina in srečelov otroške folklorne skupine Spominčice.
V sodelovanju z Barni Bandom se bo s koncertom predstavil šolski bend Feniks. Na prireditvi bo nagrajena najštevilčnejša družina in najmlajši ter najstarejši udeleženec pohoda.
Program se bo zaključil predvidoma po 12.00 uri.

Ob 12.15 uri bodo avtobusi odpeljali izpred avtobusne postaje v Rogaški Slatini. Šolski kombi ta dan ne bo vozil, saj bi naj bil to dan namenjen hoji.

Ker kaže vremenska napoved, da bo v soboto lepo vreme, a ne vroče, je priporočljiva temu primerna obleka in obutev. Udeleženci pohoda si za pot priskrbijo stekleničko vode iz pipe.

Obeležimo svetovni dan gibanja in družine v sproščenem in zdravem življenjskem slogu.

Dostopnost