Smo odgovornega ravnanja.Otrokom so blizu pravljice. Še posebej tiste, ki govorijo o igračah. Ob poslušanju Ostržka in Cepecepetavčka smo začutili,  da je les prijazen, naraven in topel material. To nas je spodbudilo, da smo od doma prinesli lesene igrače in se z njimi igrali.

Obiskali smo dedka naše prvošolke in očeta četrtošolca. Prijazna mizarja sta nam v svojih delavnicah zanimivo predstavila svoje delo ter orodja. Podarila sta nam odpadni les, iz katerega smo ustvarjali igrače, glasbila, igre in še kaj. Dobivali smo nove in nove ideje ter uživali ob ustvarjanju. Največ časa smo namenili izdelavi scene za igrico Žogica Nogica. Harmoniki, lajni in bobnu smo dodali tudi nekaj lesenih ritmičnih glasbil, ki smo jih naredili sami. Izdelani instrumenti so spremljali žogico Nogico in druge like v predstavi, ki smo jo pripravili za naše starše. Uredili smo tudi razstavo.

Ob različnih dejavnostih smo spoznali, da nam les res ponuja neskončno možnosti. Najlepši pa je, ko je živ in z njegovo pomočjo živimo tudi mi. Ko grmi zacvetijo, gozd ozeleni… Zato: čuvajmo naravo! Tudi mi smo del te narave.

IMG_1985IMG_2019IMG_2031IMG_2040IMG_2043IMG_2004

Dostopnost