Smo jezikovno usposobljeni.Tisti, ki imate dober dar opazovanja, ste med brskanjem po šolski spletni strani gotovo že opazili, da odpiramo novo rubriko z naslovom POK – POSKUSI SE V KNJIŽEVNOSTI. Za vse ostale, tudi učitelje slovenščine, pa več informacij v nadaljevanju.

Nova rubrika je namejena vsem učencem naše šole, še posebej tistim, ki radi poprimete za svinčnik in svojo ustvarjalnost prelijete v zgodbo, pravljico, basen, pesem, gledališki prizor …
V rubriki lahko najdete objave o aktualnih literarnih natečajih, na katerih lahko sodelujete, in povezave nanje. Mimogrede – nastale izdelke zanje posredujte svojim učiteljem slovenščine. Pri tem pa ne pozabite na rok oddaje izdelkov!

Prav tako pa bomo v POK-u objavljali vaše literarne poskuse, in sicer v rubriki ČRKARIJE MULARIJE. Za pokušino objavljamo dve izvirni kratki zgodbi, ki ju je napisala Tjaša Škorjanc iz 9. a in se ju splača prebrati!

Med objavljenimi literarnimi prispevki bomo izbrali najboljšega – z vašim glasovanjem – in ga nagradili v mesecu februarju, ko se Slovenci poklonimo kulturnemu prazniku.

Torej, en, dva, tri – naj se poskusi v književnosti začnejo!

Matejka Tirgušek, skrbnica rubrike

Dostopnost