Smo kulturno dejavni.

OFS SPOMINČICE uspešno zaključujemo to šolsko leto. Vemo, da smo se odlično odrezali na mednarodnem srečanju OFS Na gregorjevo, na  regijskem srečanju v Ravnah na Koroškem ter pri vodenju državnega srečanja Ringa raja v Rogaški Slatini, kjer si nas bodo zapomnili po ubranem petju in prepričljivi igri na odru.  Se že sliši: »Vidiš, tole so pa Spominčice…«

Letos smo uspešno vnesli v naše ustvarjanje pretekle izkušnje in pridobljena znanja iz folklornega tabora v Avstriji, seminarja v Rogaški Slatini in sodelovanja z Nežko Lubej in Mojco Kmetec.

OFS Spominčice deluje že peto leto, zato pripravljamo zloženko kot prerez delovanja. Želimo pa se predstaviti tudi na največjem festivalu folklore v Sloveniji, Folkartu, in sicer, 30. 6. 2010 ob 18.00 v mestnem parku Maribora. Veseli bomo, če nam bodo zaploskali domačini.

12. in 13. 7. 2010 pa se nas bo večina udeležila folklornega festivala v Udinah v Italiji. To bo naš končni izlet, potem pa počitnice, da naberemo novih moči in veselja za naše ubrano delo.

Takole naj odmeva v nas:

»Saj folklornik se izmed vseh spozna, dobro poje, gode, rajat zna… «

Mojca Pažon

PICT0023Slika1321

Dostopnost