Smo ekološko in družbeno osveščeni

Spoštovani,

na Ministrstvu za šolstvo in šport so se odločili podpreti največji prostovoljski projekt v zgodovini Slovenije, Očistimo Slovenijo v enem dnevu!

Projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu! je nastal kot civilna pobuda. V štirih mesecih je podporo projektu izkazalo že več kot 30.000 posameznikov, šol, vrtcev, fakultet, okoljskih organizacij, vladnih in nevladnih institucij ter podjetij. Med ključnimi partnerji naj omenimo častne pokrovitelje projekta, predsednika RS dr. Danila Turka, predsednika  Državnega zbora RS dr. Pavla Gantarja in predsednika vlade RS Boruta Pahorja. Projektu se je pridružila že večina slovenskih krovnih organizacij in okoljskih nevladnih organizacij, številne občine in komunalna podjetja, tudi medijsko je projekt dobro sprejet.

Organizatorji akcije v soboto, 17. aprila 2010 vabijo vse slovenske šole k čiščenju razpršenih odpadkov v okolici šol, v mestnih središčih, na sprehajalnih in pohodniških poteh. Cilj projekta je na dan akcije povezati vsaj 200.000 prostovoljcev, ki želijo prispevati k čistejšemu okolju v naši državi.

Tudi naša šola želi sodelovati in tako prispevati k čistejšemu izgledu kraja.  Kot eko šola bomo le nadaljevali s svojimi tovrstnimi aktivnostmi. Začeli bomo z desetinami, že precej pred 17. aprilom. Na izvedbeni dan pa bomo prispevali tako, da bomo združili moči skupaj s starši in starimi starši.  Tako se bomo imeli še enkrat priložnost medgeneracijsko in celo vseslovensko povezati.

Dostopnost