V soboto, 12. 5. 2012, se bomo priključili vseslovenski prireditvi »ŠPORT ŠPAS – 5. DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ«. Svetovni dan gibanja bomo obeležili s športnim dnevom z organizirano športno zabavno prireditvijo za vso populacijo učencev od 1. do 9. razreda in zanimivimi spremljajočimi aktivnostmi s področja okoljevarstva, varnosti, humanitarnosti, zdravja in športa.

Učenci bodo prišli v šolo ob 8.00 uri.

Avtobusi bodo ta dan vozili v šolo po naslednjem razporedu:

–          ob 7.15 uri: Tlake – Sveti Florijan – AP Kmet – Golob –  II.OŠ Rogaška Slatina

–          ob 7.15 uri: Podplat – Gabernik – Kostrivnica – II.OŠ Rogaška Slatina

Ob 8.00 uri bodo dežurni učenci v šolski kuhinji vzeli malico. Po malici v razredu sledi pospravljanje učilnice, takoj za tem pa organiziran pohod učencev, zaposlenih, staršev, starih staršev in prijateljev, prilagojen starosti in zahtevnostni stopnji. Start pohoda bo pred VIZ II. OŠ Rogaška Slatina, s traso po poteh našega kraja in s ciljem na zunanjih površinah šolskih igrišč pri centralni šoli. Učenci POŠ Kostrivnica in POŠ Sveti Florijan se na pot odpravijo peš. Za učence s posebnimi potrebami in invalide je pripravljena prilagojena pot.

Osrednja prireditev bo od 10.00 do 12.00 ure na zunanjih igriščih pri VIZ II. OŠ Rogaška Slatina.

Gosta prireditve bosta šahišt Martin Majcenovič in boksar Dejan Zavec. Vrhunec prireditve bo razglasitev razreda, ki je zbral največ starega papirja in razreda, ki je sodeloval v največ eko akrtivnostih. Prireditev bodo popestrile še druge bogate spremljajoče dejavnosti. Z vozilom in opremo se bodo predstavili pripadniki Državne enote za neeksplodirana ubojna sredstva (NUS), PGD Rog. Slatina, balinarsko društvo, Carinska uprava Celje.  Na stojnicah se bodo predstavili različni dobavitelji.

Na prireditvi bo nagrajena najštevilčnejša družina ter najmlajši in najstarejši udeleženec pohoda.

Za vse udeležence bo poskrbljeno za okrepčilo in pijačo.

Program se bo zaključil predvidoma po 12.00 uri.

Ob 12.15 uri bodo avtobusi odpeljali izpred avtobusnega čakališča pri centralni šoli.

Šolski kombi ta dan ne bo vozil, saj bi naj bil ta dan namenjen hoji.

Ker kaže vremenska napoved, da bo v soboto lepo vreme, je priporočljiva temu primerna obleka in obutev. Udeleženci pohoda si za pot priskrbijo stekleničko vode iz pipe. »Vstopnica« za osrednjo prireditev so plastični  zamaški in odpadne baterije, ki jih lahko udeleženci oddajo v posebno označeno embalažo že pred odhodom na pohod ali pa na prireditvenem mestu.

Obeležimo svetovni dan gibanja in družine v sproščenem in zdravem življenjskem slogu.

Dostopnost