Kliknite za DOSTOP do spletnih učilnic.

Na VIZ II. OŠ smo čez vikend pripravili vse potrebno, da lahko danes, v ponedeljek, 16.3.2020, steče pouk na daljavo. Navodila so dobili učitelji, starši in učenci. Dogovorjeno je bilo, kako in na kakšen način poteka učenje na daljavo. Komunikacija med učenci, starši in učitelji na predmetni stopnji poteka preko Arnes spletnih učilnic, na razredni stopnji pa preko eAsistenta. Učitelji smo se tudi usposobili za delo na daljavo, hkrati pa bomo znanje še sproti nadgrajevali in se prilagajali situaciji. Enako prosimo od staršev.

Dobili smo že dosti sporočil staršev, da spletne učilnice ne delujejo, eAsistent je počakal … Obveščamo vas, da je to povsem normalno, saj se je danes celotna Slovenija prebudila samo z mislijo, da je potrebno ob 8.00 nujno preverit, kaj smo učitelji objavili v spletnih učilnicah. To nas zelo veseli, saj pomeni, da se učenci zelo veselijo takšnega dela, hkrati pa naj vas samo opomnimo, da delo na daljavo ne pomeni, da morate biti pri »pouku« ob 8.00 in ga zaključiti ob »12.00«.

Pouk na daljavo pomeni, da niste omejeni z uro. Pouk lahko tako poteka ob kateri uri želite in na različne načine. Učitelji smo gradiva sestavili tako, da lahko res izkoristite nov način dela.

Starše pa obveščamo, da se danes svet ni ustavil, le malo se je upočasnil. Če ne gre v prvo, poizkusite kasneje, morda tudi zvečer. Potrebno je začeti počasi in umirjeno. Celotna Slovenija se prilagaja novemu sistemu, zato brez panike. Če pa boste potrebovali pomoč, pa se obrnite na nas in vam bomo pomagali.

Tim za delo na daljavo

NAVODILA STARŠEM IN UČENCEM ZA DELO NA DALJAVO

KOMUNIKACIJA

Dragi starši in učenci, prosim, da dosledno upoštevate navodila za delo na daljavo.

Komunikacija s starši in učenci bo potekala preko  eAsistenta in spletnih učilnic.

Komunikacija z ravnateljico bo potekala izključno preko e-pošte.

GRADIVA

Gradiva na razredni stopnji se bodo pošiljala preko eAsistenta (1.- 4. razreda). Starše prosimo, da pripravljena gradiva/navodila predajo učencem, hkrati pa podajo tudi povratno informacijo glede količine in dela učencev.

Gradiva za predmetno stopnjo (5. – 9. razreda) bodo dostopna v spletnih učilnicah. Do njih dostopajo učenci sami in ne potrebujejo posebne pomoči staršev.

Gradiva bodo poslana en dan prej (tako preko eAsistenta kot naložena v spletne učilnice) do 23.59. Zaradi preobremenjenosti eAsistenta in spletnih učilnic za celotno Slovenijo lahko občasno prihaja od izpada. Če se to zgodi, poizkusite kasneje.

VSA GRADIVA ODPIRAJTE NA RAČUNALNIKU IN NE NA TELEFONIH, saj določeni telefoni nimajo programske opreme za odpiranje določenih datotek. Preden pokličete, da priloge ne delajo, prosim preverite na računalniku.

Ker je eAsistent omogočil nekatera nova orodja, se lahko izgled le-tega v naslednjih dneh nekoliko spremeni.

NAVODILA ZA DOSTOP DO SPLETNIH UČILNIC ZA UČENCE 5. – 9. RAZREDA

 1. Na internetu obišči spletno stran šole VIZ II. OŠ Rogaška Slatina.
 2. Klikni spletne učilnice (desno zgoraj ali levo spodaj).
 3. Klikni DOSTOP.
 4. Prijava (desno zgoraj).
 5. Če se ti odpre v oranžnem polju eno okence: zapiši ime organizacije (VIZ II. OŠ Rog. Sla.).
 6. Prijavi se z uporabniškim imenom in geslom (najdeš ga na prvi strani v matematičnem zvezku).
 7. Odpri mapo DELO NA DALJAVO – vsak učenec poišče svoj razred.
 8. Za posamezni dan bo po predmetih zapisano, kaj moraš narediti.

Spletne učilnice so prilagojene glede na razrede in na dneve.

Primer:

V torek ima Mihec iz 7.a razreda 5 ur pouka (MAT, SLJ …). Le-ta se bo prijavil v spletno učilnico, poiskal svoj razred, kliknil na torek in tam našel gradiva in navodila za vse predmete.

KONTAKTNE OSEBE ZA VPRAŠANJA

 • Za splošna vprašanja se obrnite na razrednike (razredna stopnja) in posamezne učitelje (predmetna stopnja)
 • Vprašanja glede spletnih učilnic – Urška Esih in Franci Kregar (tehnične težave)
 • Vprašanja glede eAsistenta – Ksenija Šket (razredna stopnja), Mitja Štorman (predmetna stopnja)

PREHRANA 

je bila za vse učence odjavljena, tako da vam zaradi tega ni potrebno skrbeti.

Ponudila se nam je priložnost, da preizkusimo nove pristope učenja in nekoliko bolj okrepimo digitalne kompetence. Vsem želimo veliko strpnosti, dobre volje in pa zdravja.

VIZ II. OŠ Rogaška Slatina