PROSLAVA: DAN ŽENA IN MATERINSKI DAN, 22. 3. 2018

Pri pripravi in izvedbi prireditve smo si tudi tokrat roke podali z našimi malimi sosedi, s katerimi bivamo pod isto streho – kostrivniškim vrtcem. Prireditev, ki je bila lepo obiskana in sprejeta, smo strnili z mislijo: Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

 

OBVESTILO O STAVKI, 14. 3. 2018

Spoštovani starši,

kot ste obveščeni iz medijev Sindikat vzgoje in izobraževanja RS nadaljuje v sredo, 14. 3. 2018, splošno stavko vseh zaposlenih v slovenskih osnovnih šolah.

Na dan stavke VIZ II. OŠ Rogaška Slatina, vključno z obema podružnicama, ne bo izvajala pouka in drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela, bomo pa v šoli organizirali varstvo za nujne primere – za  učence I. triletja. Varstvo otrok bo organizirano samo na centralni šoli, kar pomeni, da morajo starši, če izrazijo potrebo, otroke iz podružnic pripeljati v varstvo v Rogaško Slatino. O nujni potrebi po varstvu obvestite razredničarko.

V prihajajočih dneh spremljate sredstva javnega obveščanja, še posebej  novice v torek, 13. 3. 2018, saj bo v primeru preklicane stavke v sredo, 14. 3. 2018, pouk.

Hvala za sodelovanje.

Na naslednji povezavi si lahko preberete Obvestilo glavnega stavkovnega odbora Sviz.

PUSTOVANJE 13. 2. 2018

»Poglej, kako ta ur’ca tik taka,

je nam pomembna ura že vsaka.

Če zamižimo, z njo se vrtimo,

kot se vrti naš modri planet.

 

Tika taka – tika taka,

sliši se sekunda vsaka.

Tika taka – tika tak,

ur’ca šteje vsak korak…«

 

Takole so prepevale, tiktakale in poplesavale ure, ki smo jih za vas navili učenci in učitelji POŠ Kostrivnica.

Mi vsi pa prav dobro vemo: Če imaš nekoga rad, si zanj časa ni težko odmeriti. Pravzaprav ne merimo časa mi, meri ga ljubezen.

SVEČANO KOSILO

Tudi letos bomo v četrtek, 21. 12. 2017, organizirali svečano kosilo.

Rednim naročnikom se na svečano kosilo ni potrebno posebej prijaviti, izberejo le meni v že utečeni računalniški aplikaciji.

Na kosilo ste vabljeni tudi tisti, ki sicer ne kosite v šoli. Prijavite se lahko do torka, 19. 12. 2017, do 8.00 ure na telefonsko številko: 03 582 42 01.

ZADNJI ŠOLSKI DAN V LETU 2017

V petek, 22. 12. 2017, bodo aktivnosti zadnjega šolskega dne v tem koledarskem letu potekale drugače.

Učenci bodo lahko prišli v šolo ob 9.15. Šolski avtobus bo redne vozače iz Podplata odpeljal ob 8.45. Za tiste učence, ki zjutraj doma nimajo varstva, bo varstvo organizirano na šoli.

Po malici bomo izvedli proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti, nato bodo sledile druge dejavnosti. Ob 12.30 bodo lahko učenci odšli domov. Takrat bo odpeljal tudi šolski avtobus. Kasnejših avtobusnih voženj ta dan ne bo! Prevozi z minibusom bodo organizirani na osnovi z izjavami izkazanih potreb. Zjutraj bo minibus vozil po običajnem voznem redu, po končanem kulturnem dnevu bo odhod ob 12.40.

Kosilo bo ta dan odpovedano za vse za učence, razen za tiste, ki bodo ostali v OPB in se bodo prijavili na kosilo.

Preživimo zadnji šolski dan v koledarskem letu 2017 v prijetnem predprazničnem vzdušju. Veliko lepega tudi v prihajajočem letu. V šoli pa se znova srečamo v sredo, 3. 1. 2018.

 

PEVSKO OBARVAN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Na POŠ Kostrivnica smo tudi letos tradicionalni slovenski zajtrk pevsko obarvali. Sodelovali smo v projektu Čebelarske zveze Slovenije Medeni zajtrk. V najštevilčnejšem slovenskem čebelarskem pevskem zboru je točno ob 10. uri Slakovega Čebelarja prepevalo več kot 42.000 pevcev iz 430 šol in vrtcev. Pesem je prešerno zazvenela, saj so sodelovali tudi malčki in vzgojiteljice tukajšnjega vrtca.

 

ORGANIZACIJA ZADNJEGA ŠOLSKEGA DNEVA   PRED JESENSKIMI POČITNICAMI

V petek, 27. 10. 2017, bodo na POŠ Kostrivnica dejavnosti organizirane malo drugače. Prve tri šolske ure bo pouk po urniku. Nato bomo v šoli izvedli prireditev ob dnevu reformacije in dnevu spomina na mrtve ter jo zaključili s komemoracijo na kostrivniškem pokopališču. Po komemoraciji se bomo vrnili v šolo.

Učenci, ki se redno vozijo iz šole domov z avtobusom ali minibusom, bodo lahko iz šole šli že ob 11.45. Kasnejših voženj ta dan ne bo. Ostali učenci bodo nadaljevali z delom v OPB.

Za ta petek bo odpovedano kosilo za vse učence. Če ga bo vaš otrok imel, ga prijavite preko eAsistenta ali na prijavnici, ki so jo prijeli učenci.

 

ŠPORTNI DAN ULICE OTROKOM NA POŠ KOSTRIVNICA

V petek, 13. 10. 2017 smo tudi na POŠ Kostrivnica obeležili EVROPSKI DAN PROMETNE VARNOSTI – ULICE OTROKOM.

Z medgeneracijskim športnim dnevom in preventivnimi aktivnostmi na temo varnosti v prometu smo obenem zaznamovali evropski dan prometne varnosti in dan brez avtomobila.

Minula leta smo se, skupaj z nekaterimi starši in drugimi odraslimi spremljevalci, podali peš v Rogaško Slatino in se tam družili z učenci, učitelji ter starši naše centralne šole. Letos smo ostali v Kostrivnici. Šolsko igrišče smo spremenili v prometni poligon, opremili s prometnimi znaki, povezali s cestami in promet se je začel odvijati. Ker pri tej starosti učenci še nimajo izpitov za kolesa, so bila njihova prevozna sredstva igrače, rolerji, skiroji, kotalke… Seveda pri igri nismo pozabili na varnost.

Športni dan smo nameravali zaključiti z igrami na kostrivniškem športnem letališču, vendar smo bili enotnega mnenja, da do konca ostanemo kar na našem prometno-športnem igrišču.

TEDEN OTROKA V POŠ KOSTRIVNICA

2. 10. 2017 – 6. 10. 2017

Čeprav v naši šoli večkrat poskrbimo za sončne dni, smo se letošnjega pozitivnega gesla Povabimo sonce v šolo zelo razveselili. Iskali smo sončne pesmi in misli, izvajali šaljive igre, ustvarjali v delavnici Kolaž jeseni, slikali v mavričnih barvah, obiskali Tetko jesen, iskali skritega prijatelja… Svoja razmišljanja, doživljaje in občutja smo strnili v razstavi in v zaključni prireditvi. Prišli smo do spoznanja, kako se težave hitro zmanjšajo, če dopustimo, da v naše življenje posije sonce.

 

 

Petek, 13. oktober 2017: EVROPSKI DAN PROMETNE VARNOSTI – ULICE OTROKOM

Z medgeneracijskim športnim dnevom in preventivnimi aktivnostmi na temo varnosti v prometu bomo obeležili tudi evropski dan prometne varnosti in dan brez avtomobila.

Zato priporočamo, da pridete ta dan v šolo peš, mlajši učenci v spremstvu odraslih.


Športni dan bo potekal po naslednjem razporedu:

10.30 

Za redne vozače:

 • avtobus Podplat – Zg. Gabernik – POŠ Kostrivnica – II. OŠ Rogaška Slatina
 • minibus glede na izkazano potrebo
 • OPOMBA: Učenci POŠ Kostrivnica izstopijo pri kostrivniški šoli. 

11.15

Prihod učencev v šolo


11.20 – 12. 15

 • malica, razgovor o pomenu gibanja, ekološkem vedenju, poudarek na sodelovanju v prometu kot: pešci, odnos do rumene rutic, odsevnega telesa, kolesarske čelade…

12.30 – 14.00

Vsi učenci od 1. do 5. razreda na igrišču POŠ Kostrivnica:

 • risanje s kredo, ceste, prometni znaki…
 • simulacija prometa – igranje z avtomobilčki in drugimi igračami
 • poligon, vožnja z rolerji
 • vmes kosilo za prijavljene učence

Starši se po želji vključujejo v aktivnosti. 


14.00 – 15.30

 • odhod učencev na kostrivniško letališče
 • igre z žogo
 • šaljiva štafeta
 • povratek v šolo

Starši se po želji vključujejo v aktivnosti. 


15.40 – 16.00

 • odhod avtobusa in minibusa
 • zaključek športnega dne, starši prevzamejo svoje otroke. 

Brez ustrezne zaščitne čelade in ščitnikov vožnja z rolerji ne bo mogoča.

JUV in OPB bo potekalo pred športnim dnevom.

Kosilo bo ta dan za vse učence odpovedano, razen za učence, ki bodo dopoldan v OPB in se bodo nanj prijavili s prijavnico.

V primeru dežja bo športni dan odpovedan in bo potekal pouk po petkovem urniku.

 

ŠPORTNI DAN ZDRAVO SRCE

 Čeprav vremenska napoved za torek, 26. 9. 2017, ni bila najbolj obetavna, smo si rekli: za zdravo srce se je vredno potruditi v vsakem vremenu. Po uvodnem ogrevanju v šolski telovadnici smo se, oboroženi z dežniki, podali na pot. Srce smo krepili po kostrivniški Turistični vodni poti. Prehodili smo del poti – od šole do cerkve Sv. Lenarta, starega Strniševega mlina in nazaj. Da bodo tudi naši prebavni organi še bolj zdravi, je poskrbela mineralna voda lenkečka, ki izvira ob poti.

Čeprav smo pridno odpirali dežnike, obljubljenega dežja ni hotelo biti. Želja po odpiranju dežnikov pa dokazuje, da jih imamo možnost le redkokdaj uporabljati. Starši nas namreč kar naprej prevažajo v avtomobilih, za kar pa naše srce ne more biti hvaležno. Pa tako zabavno bi bilo, v zavetju dežnikov, skakati po lužah!

 

UČENKE IN UČENCI, DOBRODOŠLI NA NAŠI PODRUŽNICI V NOVEM ŠOLSKEM LETU

Spoštovani učenci in starši,

z naglico se približuje prvi šolski dan novega šolskega leta, petek, 1. september 2017.

 V šoli z veseljem pričakujemo učence ob 8.15. Še posebej se veselimo prvošolcev, ki se nam bodo v šoli pridružili prvič, a šele okoli 9.30, po svečanem sprejemu in ogledu gledališke predstave, ki se začne ob 8.30 v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Prvi šolski dan bo za naše učence in učitelje spoznavni dan in ga bomo izvedli kot dan dejavnosti.

V kolikor imate starši že prvi šolski dan potrebo po jutranjem varstvu, se ga bodo učenci lahko udeležili od 5.30 v učilnici 1. razreda.

Prav tako bodo učenci  do odhoda domov že tudi ta dan lahko nadaljevali z delom  v podaljšanem bivanju.

Dejavnosti bodo potekale od 8.15 do 12.40 in bodo namenjene vzpostavljanju ugodnih medosebnih odnosov, spoštljivi komunikaciji, medsebojnem spoznavanju, pregledu in dopolnjevanju letnega delovnega načrta, idejam o delu v OS med letom (pogovor  o solidarnosti, sobivanju, medsebojni pomoči, vživljanju v druge…), načrtovanju programa dela  oddelčne skupnosti za šolsko leto 2017/2018 ter iskanju in dopolnjevanju izvirnih rešitev na področju že znanih  pravil šolskega reda.  

Vozni redi jutranjih in opoldanskih voženj šolskih avtobusov in mini busa ostajajo v glavnem nespremenjeni in so zapisani tudi na zloženki, ki jo bodo učenci prejeli prvi šolski dan. Prvi šolski dan bo šolski avtobus vozil le drugo jutranjo vožnjo, opoldan pa le prvo, torej ob 13.50. Kasnejših voženj ta dan ne bo. Mini bus prične voziti prvi šolski dan po enakem voznem redu kot lani.

Prvi šolski dan bo mogoče dobiti v šoli tudi kosilo.

Izbor glavne jedi za kosilo preko programa E-asistent pa bo mogoče opravljati šele od 31. 8. 2017, torej šele  za čas prevzema od 11. 9. 2017.  V vmesnem obdobju izbor ne bo viden, zato bodo  učenci prevzemali do 8. 8. 2017 pripravljeno hrano brez vnaprej opravljene izbire.

Vodstvo šole, strokovni in drugi delavci šole se veselimo ponovnega snidenja in sodelovanja z učenci, posebej novih izzivov, ki jih pred nas postavljajo zahteve in učenci 21. stoletja. Zato se, spoštovani starši, že naprej veselimo tudi tvornega in na pozitivnih odnosih temelječega sodelovanja  z vami.

Še več koristnih informacij lahko najdete na spletni strani naše centralne šole VIZ II. OŠ Rogaška Slatina.