Peti izziv: improvizacija (dopoldan in popoldan).
Učenci so bili izolirani v učilnici (pod vodstvom sodnika, brez mobilnih telefonov in brez mentoric), kjer so morali v 3 urah sestaviti improvizacijski izziv: pogled iz današnjega časa v renesanso.
Deset učencev je s skečem uprizorilo svojo šest minutno predstavitev. Na voljo so imeli nekaj materiala (papir, škarje, lepilo…).
Utrip predstavitve: Gaja in Tilen iz današnjega časa potujeta na obisk v renesančno obdobje h kralju Samu in njegovi hčerki Elizabeti, ki želi odpotovati v prihodnost. 

     

 

___

Še nekaj neformalnih utrinkov. Učenci so zelo motivirani, željni uspeha, ves čas nasmejani in sproščeni, pohvaljeni za “fair play” in timsko sodelovanje.

 

 

  

  
  

Zvečer: international night.

  

Naši učenci z mentoricama pošiljajo še nekaj utrinkov z mednarodnega večera, ki se je  končal veselo, zanimivo, enkratno. Naši učenci imajo nove prijatelje iz vseh koncev sveta: iz Peruja, Mehike, Rusije – skratka stike navezujejo z vsemi. Že pred tem večerom so se naučili kakšne besede v španščini, se naučili, kje je Kazahstan, sodelovali s Perujci, spoznali pa so še njihove slaščice, plese, narodne noše in druge značilnosti. Tudi Slovenijo in Rogaško Slatino so predstavili s ponosom. Poleg propagandnega materiala so ponujali potico, nazdravili so z mineralno vodo Donat iz podjetja Atlantic Group, svojim prijateljicam iz celega sveta pa so podarili kremice in maske Kozmetike Afrodita. Polni novih spoznanj so se sinoči  odpravili spat, da se spočijejo, saj jih je naslednji dan čakal celodnevni izlet v London.